آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است قتل شرور غرب تهران به دست یک مجرم سابقه دار اعترافات تکان دهنده قاتل چاقوکش کارهای مهمی که باید پس از سرقت گوشی انجام دهید قتل پسر همسایه به خاطر یک دختر ربودن زن جوان از خودروی همسرش +جزییات خودکشی متهم به سرقت از صندوق امانات بانک ملی ۱۲ هزار تماس مزاحمتی با آتش‌نشانی مشهد طی یک ماه! دستگیری پسری که مادرش را به خاطر سرزنش دیگران به قتل رساند + عکس موبایل‌قاپ حرفه‌ای در مشهد به دام افتاد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) دستگیری ۱۱ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد ۱۰ فایده گریه کردن | تا چه حد مجازیم که گریه کنیم؟ انجام مشاوره‌ ژنتیک در مرحله‌ پیش‌ از ازدواج، به همه‌ زوجین توصیه می‌شود درباره لطفعلی خان زند از تاج گذاری تا مرگ | یک تراژدی خون بار در چهار پرده یکی از راه‌های سوء استفاده از قانون معافیت سربازی سد شد آیا ضعف در برقراری ارتباط با دیگران سبب جذب همزیستی با حیوانات می­ شود؟ آداب سفر در فصل گرما جزئیات شهریه مدارس؛ شروع از ۱۰ میلیون تومان | شهریه ۲۵ درصد مدارس بالای ۳۰ میلیون تومان ابتلا به کیست مویی در بین مردان شیوع بیشتری دارد  روایت سرزده از اورژانس بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد | رد خون
سرخط خبرها

فشارخون بالا، یکی از عوامل مهم ایجاد‌کننده‌ بیماری‌های قلبی‌عروقی است

  • کد خبر: ۲۳۲۶۸۲
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
فشارخون بالا، یکی از عوامل مهم ایجاد‌کننده‌ بیماری‌های قلبی‌عروقی است
عضو هیئت‌علمی گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فشارخون بالا می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی ازجمله بیماری کرونر قلب، سکته مغزی، نارسایی کلیوی و بیماری‌های عروق محیطی را تا دوبرابر افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیده دهقانی از بیماری پرفشاری خون به‌دلیل بی‌علامت‌بودن آن، باعنوان «قاتل خاموش» نام برد و افزود: پرفشاری خون یا همان فشارخون بالا، به فشارخون بالای ۹۰.۱۴۰ میلی‌متر جیوه اطلاق می‌شود؛ به این معنا که فشار ماکزیمم باید بیشتر از ۱۴۰ میلی‌متر جیوه و فشار مینیمم باید بیش از ۹۰ میلی‌متر جیوه باشد.

وی با بیان اینکه، بیماری فشارخون بالا از مهم‌ترین مشکلات حوزه سلامت در کشور‌ها و یکی از عوامل زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی‌عروقی به شمار می‌رود، تأکید کرد: بیماری پرفشاری خون در برخی موارد با علائمی ازجمله سردرد، تپش قلب، خستگی زودرس، گیجی و منگی همراه است و می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی شامل بیماری کرونر قلب، سکته مغزی، نارسایی کلیوی و بیماری‌های عروق محیطی را به دوبرابر افزایش دهد.

عضو هیئت‌علمی گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عوامل محیطی مؤثر بر ایجاد این بیماری را مصرف زیاد نمک طعام، افزایش میزان چربی خون، مصرف دخانیات و الکل، چاقی، کاهش تحرک، افزایش سن و استرس روانی‌اجتماعی برشمرد و افزود: عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی نیز در بروز بیماری پرفشاری خون نقش دارند.

وی برخورداری از سبک زندگی سالم ازجمله تغذیه سالم و رژیم غذایی غنی از میوه‌جات، سبزیجات، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و فیبر، رژیم غذایی کم‌چرب، مصرف محدود نمک، ورزش منظم، کاهش وزن، افزایش فعالیت فیزیکی، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و نیز مدیریت استرس را در راستای پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا مؤثر دانست و گفت: ممکن است برخی بیماران نیاز به دارودرمانی داشته باشند؛ بنابراین توصیه می‌شود جهت کنترل فشارخون خود، به متخصص مربوطه مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->