تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و سه‌راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از سرریز آلودگی‌ قصابی‌ها به پیاده رو خیابان آیت الله عبادی مشهد شهرداری بانی پویش‌های فرهنگی | نگاهی به عملکرد موفق پویش «نذر من» در مشهد افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد
سرخط خبرها

روی تصمیمات قانونی شورا درباره مهار کرونا ایستادیم

  • کد خبر: ۲۳۲۷۹
  • ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸
روی تصمیمات قانونی شورا درباره مهار کرونا ایستادیم
مدیریت‌شهری مشهد در دورانی که وضعیت شهر مشهد از نظر شیوع ویروس کرونا در شرایط قرمز قرار داشت بر اساس منابع مالی و امکانات پشتیبانی وارد عمل شد.
به گزارش شهرآرانیوز، مدیریت‌های شهری در شهر‌های مختلف کشور به‌ویژه در کلان‌شهر‌های مشهد و تهران و البته دیگر شهر‌های کشور در اوج بحران کرونا با قوت پای کار بودند. نبودن یا کم‌رنگ بودن حضور مدیریت‌های شهری در تصمیمات ستاد‌های ملی، استانی و حتی شهرستانی مقابله با کرونا انتقاد‌هایی را از سوی مدیران شهری در پی داشته است، اما اقدامات مدیریت‌های شهری و کمک به بخش بهداشت و درمان توانسته است تا حدودی در گسترش هر چه بیشتر این بیماری در شهر‌ها جلوگیری کند.

موضوعی که شهرآرا چندوچونش را از محمد سالاری، عضو سبزواری شورای اسلامی شهر تهران، و حمیدرضا موحدی‌زاده، نایب‌رئیس شورای شهر مشهد جویا شده است

حمیدرضا موحدی‌زاده نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد:

خوشبختانه مدیریت‌های شهری در کلان‌شهر‌های کشور در مقابله با کرونا و مهار شیوع این ویروس در بین شهروندان اقدامات مؤثری انجام دادند. به‌عنوان نمونه، مدیریت‌شهری مشهد جزو اولین شهر‌هایی بود که تصمیم‌گیری‌های متعددی در این‌باره داشت.

مدیریت‌شهری مشهد در دورانی که وضعیت شهر مشهد از نظر شیوع ویروس کرونا در شرایط قرمز قرار داشت و البته همچنان در این وضعیت قرار دارد، بر اساس منابع مالی و امکانات پشتیبانی وارد عمل شد. کنترل سامانه حمل‌ونقل و برخی دیگر از تصمیمات شورای شهر از این قبیل اقدامات است.

حتی در برخی تصمیم‌گیری‌های ما، مغایرت‌هایی با نظرات مسئولان در مرکز وجود داشت، اما ما با توجه به اینکه در خط مقدم ارتباط با مردم هستیم و مشکلات، نگرانی‌ها و دغدغه‌های آنان را لمس می‌کنیم، روی تصمیمات قانونی شورا که به صلاح مردم بود، ایستادیم و دولت و تصمیم‌گیران در مرکز هم در هفته‌ها و روز‌های اخیر نیز واقع‌نگرتر شده‌اند.

به‌طور قطع با توجه به اینکه همچنان وضعیت شهر مشهد قرمز است، از مسئــــولان می‌خواهیم تا عـــوض شدن روند انتـــقال ویروس کووید ۱۹ روی تصمیـــمات خود تأمـــل بیشتری کننـد و در این راستا پارلــمان‌های شهری نیز می‌توانند از اختیارات قانونی خود استفاده کنند و امیدواریم که دولت نیز در حمایت از این پارلمان‌ها گام بردارد.

ما در شهر مشهد توجه به مردم حاشیه شهر را که در این روز‌ها آسیب دیده‌اند، در اولویت قرار دادیم و در این راستا با مشارکت آستان قدس و بسیج در روز‌های آینده ۳۰۰ هزار بسته غذایی را بین افراد کم‌درآمد و ضعیف شهر که در دوران خانه‌نشینی آسیب دیده‌اند، توزیع خواهیم کرد.

این اقدام با همراهی شورای اجتماعی محلات انجام خواهد شد و نشان‌دهنده این موضوع است که مدیریت‌شهری در شهر چگونه می‌تواند در دوران‌های بحرانی نقش‌آفرینی کند. به‌طور قطع کرونا سبب شد تا فعالیت و نقش مدیریت‌شهری در شهر‌ها بهتر دیده شود.

همچنین شورای شهر مشهد امروز در جلسه‌ای به بررسی نقاط ضعف اقدامات اخیر در مبارزه با کرونا خواهد پرداخت تا بتواند این نقاط ضعف را به نقطه قوت تبدیل کند. مردم همچنان به مدیران شهری‌شان دل‌بستگی و اعتماد دارند. زیرا می‌بینند که عوارضی که از آن‌ها دریافت می‌شود و در اختیار شهرداری است، برای آن‌ها هم خرج می‌شود؛ بنابراین دولت هم باید در این دوران از این ظرفیت استفاده کند و حتی در پرداخت تسهیـــــلاتی که قرار است به مردم داده شود، به‌جای اینکه نحوه پرداخت این تسهیلات وارد چرخه پیچیده دولت شود، می‌توان این تسهیلات را از طریق چرخه‌ای مانند مدیریت‌های شهری به‌سرعت به مردم رساند.

مدیریت‌های شهری در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند

محمدسالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران:

در فرایند بحران کرونا ساختار تصمیم‌گیری کشور به ایجاد ستاد‌های ملی، استانی و شهرستانی اقدام کرد، هرچند که جای تأسف دارد که مدیریت‌های شهری حتی در کلان‌شهر‌ها در نظام تصمیم‌گیری این ستاد‌ها نقش و اختیارات درخور توجهی نداشتند.

مقابله با شیوع ویروس کرونا درعمل بدون ایفای مسئولیت‌پذیری اجتماعی تشکل‌های مردم‌نهاد به‌ویژه پارلمان‌های محلی مانند شورا‌ها امکان‌پذیر نیست و با توجه به اهمیت نقش پارلمان‌های محلی، متأسفانه در موضوع کرونا جایگاه مناسب برای پارلمان‌های شهری دیده نشده است. شهردار تهران به‌عنوان عضو هیئت دولت در این ستاد حضور دارد، اما نهاد شورای شهر حضوری نداشته است، یا اگر حضور داشته، اختیاراتی نداشته است.

به‌طور قطع مدیریت‌های شهری در کلان‌شهر‌ها در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند و خوشبختانه در طول این مدت هم اقدامات ارزشمندی انجام دادند. به‌عنوان نمونه شورای شهر تهران مصوبات زیادی برای مقابله با کرونا داشته است. اجرای طرح دورکاری کارکنان شهرداری تهران، ضدعفونی کردن خیابان‌ها، میادیــن، سامانه‌های حمل‌ونقل عمومی مانند مترو، اتوبوس، بـی‌آر‌تـی و تاکسی ازجمله این اقدامات است.

همچنین مدیریت‌شهری تهران در فضای بهشت زهرا (س) تهران در مراسم تدفین و دیگر مسائل با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی، کارنامه درخشانی از خود به‌جای گذاشته است.

سازمان آتش‌نشانی تهران نیز با تغییر راهبرد در مأموریت‌ها در این فضای کرونایی، مجموعه‌ای از ماشین‌آلات و پمپ‌هایی را تجهیز و مونتاژ کرد تا بتواند با حجم درخور توجهی به‌صورت روزانه چندین منطقه تهران و حتی خیابان‌های اصلی و پرتردد شهر را ضدعفونی کند. با توجه به اینکه در ایام عید مردم ایران و شهر تهران سعی کردند در راستای تدابیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خانه بمانند، سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی شهر تهران و دیگر شهر‌ها با ایجاد بستر‌های برگزاری کنسرت‌های مجازی اقدامی کم‌نظیر انجام داده این بود که یکی دیگر از ابعادی که حوزه مدیریت‌شهری در زمان شیوع ویروس کرونا هم‌زمان با تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان انجام دادند، مدیران شهری در کلان‌شهر‌ها به ویژه در شهر تهران، با ایجاد تعامل با همتایان خود، دیپلماسی عمومی‌شان را گسترش دادند.

البته لازم است در اینجا مطرح کنم که کارکنان حوزه خدمات‌شهری شهرداری تهران نیز مانند دیگر کلان‌شهــرها به‌عنـــوان سنگربانان اصلی مبارزه با کرونا وارد عمل شدند و با رفت‌وروب شهـــری و جمع‌آوری زباله به‌ویژه زباله‌های عفونی، در مواجهه اصلی با این ویروس قرار گرفتند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->