انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

ارس، پلنگ باغ وحش مشهد پس از درمان دیده شد

  • کد خبر: ۲۳۳۹۸۶
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
ارس، پلنگ باغ وحش مشهد پس از درمان دیده شد
ارس، تنها پلنگ بیمار باغ وحش مشهد پس از یک دوره درمان تکمیلی بار دیگر در مقابل چشمان بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان نگران حالش بازگشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اداره کل حفاظت محیط زیست و اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی روز یکشنبه در بیانیه مشترک در خصوص وضعیت درمان ارس پلنگ باغ وحش وکیل آباد مشهد، اعلام کردند: این گونه ارزشمند از محل محدود شده تحت درمان به کل فضای جایگاه دسترسی پیدا کرده و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

در این بیانیه آمده است: براساس نظارت اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی، بیمارستان دامپزشکی طرف قرارداد با باغ‌وحش وکیل‌آباد، ارزیابی متخصصان بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی و نظر دفتر تخصصی سازمان (دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش)، با در نظر گرفتن وضعیت ارس از نظر شرایط جسمانی، بیماری غیرقابل برگشت و پیش‌رونده، ملاحضات بیهوشی، پیچیدگی و مخاطره‌آمیزبودن عمل جراحی و شرایط نگهداری پس از عمل جراحی و همچنین تشکیل توده استخوانی شکستگی ناحیه دست، جمع‌بندی نهایی توصیه بر عدم مداخله جراحی دارد.

این بیانیه می‌افزاید: روند نظارت بر نگهداری گونه همچنان برقرار است و نهایتا اقدامات درمانی لازم مطابق نظر تیم معالج نیز ادامه دارد ضمن اینکه برای بازگشت ارس به محیط عادی باغ وحش در مقابل چشمان بازدیدکنندگان، بهینه‌سازی قفس نگهداری ارس نیز انجام شده است.

در این بیانیه تاکید شده است: اقدامات مربوط به پایش سلامت این گونه ارزشمند همچنان در دستور کار قرار دارد.

گفتنی است اواخر سال ۱۴۰۲ لنگش تداوم دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد. از آن زمان مراقبت‌های خاص و درمانی از ارس آغاز شد و به همین دلیل ارس به مکان دیگری در باغ وحش مشهد برای ادامه کار انتقال یافت و همین امر موجب چشم انتظاری علاقمندان و بازدیدکنندگان باغ وحش شد.

از ارس پلنگ باغ وحش مشهد چه می‌دانیم؟

"ارس" توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

پلنگ ایرانی هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->