اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) ورود ۸۵ نوع مخدر جدید به چرخه اعتیاد جهان در ۵ ماه گذشته پاییز و سویه‌های جدید کووید صداهای بلند و نامتعارف، آسیب جدی و دائمی به گوش وارد می‌کنند | گوشتان را نخراشید علت انتشار دود غلیظ در آسمان امروز اهواز چه بود؟ (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴) سخنگوی آموزش و پرورش: تلاش می‌کنیم توزیع شیر در مدارس را از مهر آغاز کنیم تمهیدات جدید سازمان تعلیم و تربیت کودک برای بهبود عملکرد کودکستان‌ها | استقرار کارشناسان آموزشی در سراسر کشور گزارشی از اشتباهات آزمایشگاهی و بررسی دلایل بروز آن | آزمایش در بوته آزمایش! نماینده مجلس: حق ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاه با بازنشستگی ناگهانی تضییع شد انتقاد احسان عظیمی‌راد به وزیر آموزش و پرورش: چرا به اعتراض داوطلبان آزمون کیفیت‌بخشی رسیدگی نمی‌کنید؟ کمبود ۱۰ درصدی پزشکان در طرح "پزشک خانواده و نظام ارجاع" دانشگاه علوم پزشکی مشهد| اعتبار ناکافی، مانع اصلی گسترش طرح در شهرهای پرجمعیت نرخ آزمون آیلتس افزایش یافت (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: تبیین دستاورد‌های موشکی، در ۳ کتاب درباره جنگ ۱۲روزه تدوین شده است کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در سیستان و بلوچستان نفس‌های گرفته مردم مشهد | افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در روز‌های آلوده انتقاد یک نماینده مجلس از اجرانشدن کامل قانون جوانی جمعیت فرار از صحنه دزدی با شگرد هالیوودی | عملیات «راپل» شکست خورد! ماجرای شایعه کشت خشخاش در کشور چه بود؟ شهاب‌سنگ ۲۱ کیلویی در موزه برج آزادی تهران به نمایش درآمد ساکنان مناطق پتروشیمی می‌توانند اهدای خون انجام دهند بی‌حسی پا‌ها از زانو به پایین را جدی بگیرید | زنگ خطر بیماری‌های عصبی و عروقی استاندار خراسان رضوی: تاب‌آوری مردم دلیل بر تحمیل شرایط دشوار نیست تشرف ۱۴۰ هزار سالمند از سراسر کشور به حرم امام‌رضا(ع) | شورای تخصصی سالمندان در کمیته امداد ایجاد می‌شود درصورت تلاطم در بازار زعفران، از کشاورزان خراسان رضوی حمایت می‌شود
سرخط خبرها

اعضای یک پیکر واحد در قرنطینه

  • کد خبر: ۲۳۴۸۴
  • ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
اعضای یک پیکر واحد در قرنطینه
محبوبه عظیم‌زاده روزنامه نگار
جوردانو هدفش را از نوشتن این کتاب درک بهتر شرایط این‌روز‌های آکنده از کرونا و در نتیجه نشان دادن یک رفتار معقول و مسئولانه‌تر در قبال این ویروس می‌داند. او که به گفته خودش مدت‌ها پیش از نویسندگی برای فائق آمدن بر اضطراب‌های زندگی به ریاضیات متوسل می‌شده، حالا در این‌جستار کوتاه ادبیات و ریاضی را با یکدیگر آمیخته و سعی کرده است همان منطق و استدلالی را که در ریاضی توجیه کننده روابط است، با جادوی ادبیات به دنیای کنونی و در حال زیستمان بیاورد تا تلنگر‌هایی را به مخاطبان و جهانیانی که دارند با این‌ویروس دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند وارد کند. او همان‌طور که در کتاب هم ذکر کرده معتقد است: «اپیدمی‌ها بیش از آنکه فوریت پزشکی باشند، فوریت ریاضیات‌اند، چرا‌که حقیقتا ریاضیات علم اعداد نیست، علم روابط است.» و حالا همین رابطه‌هاست که در این‌چند صفحه احتمالا عریان‌تر از همیشه مقابل چشممان قرار می‌گیرد تا در مورد آن‌ها فکر کنیم؛ چه رابطه بین ما و جهانی که در آن سر می‌کنیم و چه رابطه‌هایی که می‌توانند همان دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی باشند یا یک جلسه کاری و همین‌جاست که هرکس باید خطاب به خودش بگوید: «تصمیم درست آن تصمیمی نیست که تنها بر مبنای منفعت شخصی من گرفته شود. تصمیم درست تصمیمی است که منافع شخصی من و دیگران را هم‌زمان در نظر بگیرد.» به نظر می‌رسد این ۷۵ صفحه خیلی خوب می‌تواند در اوضاع این‌روز‌های حاکم بر جهان و در خلوت و انزوای تحمیل‌شده به تک‌تک افراد، به هر‌کدام از ما این امتیاز را بدهد که بیشتر و بهتر بیندیشیم، به پیامد رفتار‌های ریز و درشتی که از ما سر می‌زند، به اینکه همه ما یک جمع واحدیم، به تعامل خودمان با هستی و روابط پیچ‌در‌پیچ و در‌عین‌حال ساده‌ای که با آن داریم و به اینکه «اگر بتوانیم اندکی خودخواهی‌هایمان را کنار بگذاریم، در‌می‌یابیم که این میکروب‌های جدید نیستند که در جست‌وجوی ما هستند بلکه ماییم که آن‌ها را بیرون می‌کشیم.»
پائولو جوردانوی ایتالیایی متولد ۱۹۸۲ است و ادبیات و ریاضیات ۲ قسمت بزرگ از زندگی او را شامل می‌شوند. اولین رمان او با نام «تن‌هایی اعداد اول» در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و برای او جایزه ادبی استراگا (از جوایز ادبی ایتالیا)، جایزه رمان برتر اتحادیه اروپا و نامزدی نهایی جایزه فمینا (از جوایز ادبی فرانسه) را به ارمغان آورد. اکنون هم کشور‌های زیادی از جمله بریتانیا، فرانسه، هلند، آلمان، سوئد، فنلاند، ایران و... مخاطب در روزگار آلودگی او هستند. پائولو جوردانو چند وقت پیش خطاب به مردم ایران از این تجربه تلخ، ولی مشترک ایران و ایتالیا گفت و البته آرزو داشت بعد از خلاصی از شر این ویروس حتما به ایران سفر کند. مترجم این کتاب کوتاه ۷۵ صفحه‌ای محیا بیات است و حالا نشر برج حق انحصاری انتشار آن را به صورت الکترونیک خریده و آن را به صورت رایگان در نرم‌افزار‌هایی مثل فیدیبو و طاقچه برای مطالعه قرار داده است. رمان جدید او با عنوان سایه سنگین خانم الف نیز به زودی از جانب نشر برج منتشر می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->