نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان

  • کد خبر: ۲۳۵۰۱۷
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان
مقامات دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد می‌گویند که نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان به طرز نگران‌کننده‌ای زیاد است.

به گزارش شهرآرانیوز، لیزا دوتن، مدیر بخش مالی و مشارکت دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، می‌گوید که نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان «به طرز نگران‌کننده‌ای زیاد است».

او که در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن می‌گفت، افزود که بیش از ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان، حدود ۲۳.۷ میلیون نفر، در سال جاری به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

به گفته او، افغانستان سومین کشور از نظر تعداد افراد نیازمند در جهان است.

این مقام سازمان ملل متحد بار دیگر تأکید کرد که نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند. از هر چهار شهروند این کشور، یک نفر مطمئن نیست که وعده غذایی بعدی‌اش از کجا خواهد آمد و نزدیک به سه میلیون کودک دچار «گرسنگی حاد» هستند.

او همچنین افزود که از ۱۵ سپتامبر، بیش از ۶۱۸ هزار مهاجر افغانستانی از پاکستان بازگشته‌اند که تقریباً ۸۰ درصد آن‌ها زنان و کودکان هستند و بسیاری از آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

این مقام اوچا می‌گوید که اثرات شدید تغییرات اقلیمی در افغانستان، بحران انسانی را عمیق‌تر می‌کند. افغانستان برای رویارویی با این تهدیدات فزاینده کاملاً ناآماده بوده و نیازمند توجه بیشتری است.

اوچا با اشاره به محرومیت هزارروزه دختران از آموزش در افغانستان می‌گوید که این محرومیت به افزایش ازدواج کودکان و فرزندآوری زودهنگام دامن می‌زند و پیامد‌های جسمی، عاطفی و اقتصادی وخیمی در پی دارد. همچنین گزارش‌های مربوط به خودکشی در میان زنان و دختران نیز در حال افزایش است.

پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد افزایش نیازمندی‌ها و کمبود بودجه برای کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان نگران کننده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در گزارشی اظهار داشت تا اواسط ژانویه سال جاری میلادی برای طرح «نیازمندی‌های بشری و پاسخ‌گویی» تنها حدود ۲۰ درصد بودجه درخواستی یعنی حدود ۶۱۵.۷ میلیون دلار تامین شده است.

این گزارش افزوده است که در حال حاضر برای پاسخ به نیازمندی‌های بشردوستانه در افغانستان با کمبود ۲.۴۵ میلیارد دلاری بودجه مواجه هستیم.

اوچا تاکید کرد: این کمبود بودجه در حالی است که نیازمندی‌های بشردوستانه در افغانستان به دلیل عدم مصونیت غذایی و سوء تغذیه، آوارگان، آلود‌گی گستردۀناشی از مواد منفجره، آفت‌های طبیعی، گسترش بیماری‌های ساری و تغییرات اقلیمی به شدت افزایش یافته است.

پیش از این نیز برخی از سازمان‌های بین‌المللی با اشاره به وقوع سیل و اخراج پناهجویان افغان از پاکستان گفته بودند که نیازمندی‌های در افغانستان رو به افزایش است.

دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که از ماه می‌تا اکتبر سال جاری میلادی، ۱۲.۴ میلیون تن در افغانستان در «ناامنی غذایی» قرار خواهند داشت.

بر اساس این گزارش، ۲۳.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ در افغانستان، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

در همین حال اوچا می‌گوید که ۴ میلیون تن به‌شمول ۳.۲ میلیون کودک در سراسر کشور، دچار سوءتغذیه شدید هستند.

از طرف دیگر جاری‌شدن سیل‌های اخیر در برخی از مناطق افغانستان جان بیش از ۳۵۰ تن را گرفت و ده‌ها تن دیگر را مجروح ساخت.

با این حال مقامات طالبان خواسته‌اند که کمک‌های بشردوستانه برای توسعه این کشور هزینه شود و به دنبال حل مشکلات افغانستان از طریق بهبود زیر ساخت‌ها هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->