به گزارش شهرآرانیوز، لیزا دوتن، مدیر بخش مالی و مشارکت دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، میگوید که نیازهای بشردوستانه در افغانستان «به طرز نگرانکنندهای زیاد است».
او که در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن میگفت، افزود که بیش از ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان، حدود ۲۳.۷ میلیون نفر، در سال جاری به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
به گفته او، افغانستان سومین کشور از نظر تعداد افراد نیازمند در جهان است.
این مقام سازمان ملل متحد بار دیگر تأکید کرد که نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی میکنند. از هر چهار شهروند این کشور، یک نفر مطمئن نیست که وعده غذایی بعدیاش از کجا خواهد آمد و نزدیک به سه میلیون کودک دچار «گرسنگی حاد» هستند.
او همچنین افزود که از ۱۵ سپتامبر، بیش از ۶۱۸ هزار مهاجر افغانستانی از پاکستان بازگشتهاند که تقریباً ۸۰ درصد آنها زنان و کودکان هستند و بسیاری از آنها به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
این مقام اوچا میگوید که اثرات شدید تغییرات اقلیمی در افغانستان، بحران انسانی را عمیقتر میکند. افغانستان برای رویارویی با این تهدیدات فزاینده کاملاً ناآماده بوده و نیازمند توجه بیشتری است.
اوچا با اشاره به محرومیت هزارروزه دختران از آموزش در افغانستان میگوید که این محرومیت به افزایش ازدواج کودکان و فرزندآوری زودهنگام دامن میزند و پیامدهای جسمی، عاطفی و اقتصادی وخیمی در پی دارد. همچنین گزارشهای مربوط به خودکشی در میان زنان و دختران نیز در حال افزایش است.
پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد افزایش نیازمندیها و کمبود بودجه برای کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان نگران کننده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در گزارشی اظهار داشت تا اواسط ژانویه سال جاری میلادی برای طرح «نیازمندیهای بشری و پاسخگویی» تنها حدود ۲۰ درصد بودجه درخواستی یعنی حدود ۶۱۵.۷ میلیون دلار تامین شده است.
این گزارش افزوده است که در حال حاضر برای پاسخ به نیازمندیهای بشردوستانه در افغانستان با کمبود ۲.۴۵ میلیارد دلاری بودجه مواجه هستیم.
اوچا تاکید کرد: این کمبود بودجه در حالی است که نیازمندیهای بشردوستانه در افغانستان به دلیل عدم مصونیت غذایی و سوء تغذیه، آوارگان، آلودگی گستردۀناشی از مواد منفجره، آفتهای طبیعی، گسترش بیماریهای ساری و تغییرات اقلیمی به شدت افزایش یافته است.
پیش از این نیز برخی از سازمانهای بینالمللی با اشاره به وقوع سیل و اخراج پناهجویان افغان از پاکستان گفته بودند که نیازمندیهای در افغانستان رو به افزایش است.
دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که از ماه میتا اکتبر سال جاری میلادی، ۱۲.۴ میلیون تن در افغانستان در «ناامنی غذایی» قرار خواهند داشت.
بر اساس این گزارش، ۲۳.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ در افغانستان، به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
در همین حال اوچا میگوید که ۴ میلیون تن بهشمول ۳.۲ میلیون کودک در سراسر کشور، دچار سوءتغذیه شدید هستند.
از طرف دیگر جاریشدن سیلهای اخیر در برخی از مناطق افغانستان جان بیش از ۳۵۰ تن را گرفت و دهها تن دیگر را مجروح ساخت.
با این حال مقامات طالبان خواستهاند که کمکهای بشردوستانه برای توسعه این کشور هزینه شود و به دنبال حل مشکلات افغانستان از طریق بهبود زیر ساختها هستند.