آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

جوانان با چه انگیزه‌ای مهاجرت می‌کنند؟

  • کد خبر: ۲۳۵۲۹۱
  • ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۳
جوانان با چه انگیزه‌ای مهاجرت می‌کنند؟
عوامل انگیزشی مهاجرت می‌تواند هر چیزی باشد که مکان خاصی را برای جابجایی مطلوب می‌کند و ممکن است اقتصاد قوی، فرصت‌های شغلی فراوان، دسترسی به آموزش، فرهنگ ایمن، تاب‌آور و خوشایند، زیبایی طبیعی، یک جامعه آزاد و منصفانه غیر فاسد باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به مکانی فکر کنید که دوست دارید بروید؛ چرا دوست دارید به آنجا بروید؟ آیا سرگرم‌کننده و آرامش‌بخش است یا با خاطرات خاصی به آن مرتبط شده‌اید؟ اینها عواملی هستند که شما را به سمت آن مکان می‌کشاند. هنگامی که ما در مورد عوامل انگیزشی مهاجرت صحبت می‌کنیم، در مورد چیزی مشابه، هرچند در مقیاس بسیار گسترده‌تر سخن می‌گوییم.

عوامل انگیزشی مهاجرت می‌تواند هر چیزی باشد که مکان خاصی را برای جابجایی مطلوب می‌کند و ممکن است اقتصاد قوی، فرصت‌های شغلی فراوان، دسترسی به آموزش، فرهنگ ایمن، تاب‌آور و خوشایند، زیبایی طبیعی، یک جامعه آزاد و منصفانه غیر فاسد باشد که در آن همه افراد دارای حق هستند و نهاد‌های قوی که از حقوق شخصی و مشاغل محافظت می‌کنند. همه اینها می‌توانند عوامل انگیزشی باشند که فرد را به امید زندگی بهتر از آنچه از آن آمده به مکانی می‌کشاند.

عوامل دافعه و عوامل انگیزشی اغلب در هر موقعیت مهاجر قابل مشاهده است. یک عامل دافعه، کسی را از یک مکانی دور، در حالی که عامل انگیزشی او را به یک مکان جذب می‌کند. به‌طور تقریبی می‌توان گفت که آنها دو روی یک سکه هستند. به‌عنوان مثال، اگر شخصی به‌دلیل درگیری مکانی را ترک می‌کند، عامل انگیزشی به جایی که او به آنجا می‌رود شاید مکان امن‌تر، با ثبات‌تر و آرام‌تر خواهد بود.

مکان‌هایی وجود دارند که الگو‌های مهاجرت مطلوب‌تری دارند

هر مکان اغلب دارای برخی عوامل انگیزشی و برخی عوامل دافعه است، زیرا هیچ مکانی کامل نیست. با این حال، مکان‌هایی وجود دارند که الگو‌های مهاجرت را بیشتر نشان می‌دهند که برای زندگی در آنها نسبت به سایرین مطلوب‌تر هستند. بسیاری از بحران‌های مهاجرتی که ممکن است درباره آنها بشنوید، به‌طور معمول شامل یک رویداد یا درگیری بزرگ است که باعث می‌شود بسیاری از مردم خانه‌های خود را در جستجوی مکانی جدید ترک کنند.

مهاجرت اغلب به شیوه‌ای کمتر دیدنی و خبری اتفاق می‌افتد. هر روز مردم به کشور‌ها یا مکان‌هایی کشیده می‌شوند که فکر می‌کنند زندگی بهتری را برای آنان و فرزندانشان به ارمغان می‌آورند، شاید جایی که بتوانند پول بیشتری نسبت به هزینه زندگی خود به‌دست آورند و بخشی از حقوق خود را به خانه نیز بفرستند. ممکن است به این دلیل باشد که آنان می‌خواهند فرزندانشان به مدارس و دانشگاه‌های خوب بروند که فرصت‌هایی را در اختیارشان قرار می‌دهد که در جایی که هستند چنین نخواهد بود.

عوامل انگیزشی محیطی مهاجرت را بدانید

عوامل انگیزشی محیطی شامل جابجایی به مکان‌هایی با آب‌وهوای مطلوب‌تر، زیبایی طبیعی، خطر کمتر بلایای طبیعی و خطر کمتر ناشی از سیل، خشکسالی یا تغییرات اقلیمی است، اما اغلب یک عامل انگیزشی محیطی مهم، زندگی در یک شهر به‌جای یک منطقه روستایی است. فرصت‌های کاری، دسترسی به کالا‌ها و خدمات بیشتر و پتانسیل برای کیفیت زندگی بالاتر، شهر‌ها را بسیار مطلوب می‌کند.

عوامل انگیزشی سیاسی شامل داشتن حقوق و آزادی‌های بیشتر در یک کشور، دسترسی به خدمات بهداشتی و اجتماعی خوب و آموزش خوب است. وجود قوانینی در کشوری که از آزادی مذهب حمایت می‌کند و از تبعیض بر اساس نژاد جلوگیری می‌کند نیز می‌تواند از عوامل کششی باشد.در مورد داشتن حقوق و حمایت بیشتر برای راه‌اندازی یک کسب و کار چطور؟ در کشوری که فردی از آن مهاجرت می‌کند، ممکن است فساد یا تبعیض زیادی وجود داشته باشد که مانعی برای شروع تجارت، خرید ملک یا فعالیت روزانه باشد.

عوامل کششی در کشوری که به آن مهاجرت می‌کنند می‌تواند شامل مؤسسات قوی و باثبات و شیوه‌های تجاری دوستانه‌تر باشد، جایی که مقاومتی برای پرداخت هزینه یا تبعیض برای حرکت به منظور رشد و فعالیت وجود ندارند. این موارد می‌تواند انگیزه کارآفرینی و رشد کسب و کار باشد که می‌تواند رشد اقتصاد را تحریک و کشور مقصد را حتی بیشتر مطلوب کند.

ایمنی و دسترسی به آموزش خوب عوامل مهمی هستند که باعث می‌شوند افراد به مکان خاصی نقل مکان کنند. جامعه‌ای باثبات که می‌تواند به خانواده‌ها اجازه دهد تا رشد کنند و بچه‌ها تحصیل کرده و بزرگ شوند، چیزی است که به‌راحتی قابل قبول است و برای صد‌ها میلیون نفر در جهان، این دلیل بزرگی است که آنان به کشور‌های جدید نقل مکان کنند تا به فرزندان خود این فرصت را بدهند.

علیرغم برخورداری از حمایت‌های سیاسی، بسیاری هنوز به دلایل فرهنگی مانند مذهب، فرهنگ، رنگ پوست و عوامل دیگر از ستم اجتماعی رنج می‌برند. مهاجرت به سوی جامعه‌ای با تحمل اجتماعی بالاتر و سابقه تنوع و شمولیت می‌تواند عامل انگیزشی باشد که افراد را به مکان خاصی جذب می‌کند.

عوامل اجتماعی ممکن است مردم را به مهاجرت به مکان‌هایی بکشاند که لزوماً استاندارد زندگی بالاتری و اقتصاد توسعه‌یافته‌تری ندارند، اما شاید از نظر فرهنگی یا اجتماعی بیشتر با ارزش‌های آنان همسو باشند. اندازه‌گیری چنین جنبه‌های فرهنگی ذهنی می‌تواند دشوار باشد. به عنوان مثال ممکن است شخصی باشد که به کشوری نقل مکان می‌کند که برای مذهبش بیشتر از جایی که در آنجا هست، ارزش قائل است.

مهاجران برای یافتن کار، زندگی ارزان، و پس‌انداز کافی کشور جدید را انتخاب می‌کنند

عوامل انگیزشی اقتصادی مانند فرصت‌های کاری خوب و فراوان و رشد اقتصادی قوی و باثبات از عوامل انگیزشی بزرگ برای یک کشور هستند. بسیاری از مهاجران برای یافتن کار، زندگی ارزان، و پس‌انداز کافی برای بازگرداندن به خانواده‌هایشان به کشور جدیدی می‌روند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت سازمان ملل تخمین می‌زند که ۷۰۲ میلیارد دلار حواله توسط مهاجران به کشور‌های خود در سال ۲۰۲۰ بازگردانده شده است و ایالات‌متحده در چند دهه گذشته بزرگترین کشوری بوده است که از آن حواله ارسال می‌شود، زیرا این کشور دارای بیشترین جمعیت مهاجر بین‌المللی بوده است، با داشتن حدود ۵۱ میلیون نفر که تا سال ۲۰۱۹ در آنجا متولد نشده‌اند.

عواملی که آلمان را برای پناهندگان جذاب کرده است

در طول بحران پناهجویان سوری در دهه ۲۰۱۰، بسیاری از مردم سوریه راهی آلمان شدند. چرا آلمان؟ سیاست‌های اجتماعی در آلمان به این کشور اجازه می‌دهد که میزبان بسیاری از پناهندگان باشد، در همان زمان که برخی دیگر از کشور‌های اروپایی چندان استقبال نکردند. همچنین بسیاری از پناهجویان به دلیل عوامل انگیزشی آلمان می‌خواستند به جای دیگر کشور‌های اروپایی به آلمان بروند. اقتصاد قوی آلمان، فرصت‌های شغلی فراوان، و دسترسی خوب به آموزش و خدمات اجتماعی، عواملی هستند که آلمان را برای پناهندگان جذاب کرده است.

رتبه یک مهاجرت در جهان نصیب ایرانیان شد

براساس جدیدترین گزارش رصدخانه مهاجرت ایران، رتبه یک مهاجرت در جهان نصیب ایرانیان شد.به گزارش اکوایران، رصدخانه مهاجرت در جدیدترین گزارش خود در مورد وضعیت مهاجران ایرانی اظهار نظر کرد. درسال ۲۰۲۰ تعداد مهاجران جدید ورودی ایرانی به کشور‌های این منطقه ۴۸ هزار نفر بود که طبق آخرین آمار این سالنامه در سال ۲۰۲۱ با ۱۴۱ درصد افزایش به ۱۱۵ هزار ورودی جدید در سال رسیده است؛ و به این ترتیب رتبه اول مهاجرفرستی بر اساس نرخ رشد مهاجر جدید را ثبت کرده است.

لازم به ذکر است، از نظر قدر مطلق تعداد مهاجران جدید، ایران در جایگاه ۱۲ ام قرار دارد. کشور هند با اعزام ۴۰۷ هزار مهاجر جدید به این منطقه در جایگاه نخست از نظر قدرمطلق تعداد مهاجران جدید قرار دارد که نسبت به سال گذشته نرخ رشد ۸۶ درصدی را نشان می‌دهد.

کشور ترکیه در سال ۲۰۲۱، ۶۱۵ هزار مهاجر جدید را از کشور‌های مختلف جذب کرده است.

طبق این گزارش، کشور ترکیه در سال ۲۰۲۱، ۶۱۵ هزار مهاجر جدید را از کشور‌های مختلف جذب کرده است که نسبت به سال گذشته رشد ۲۵۰ درصدی را (۲۴۲ هزار مهاجر جدید) ثبت کرده است. کشور عراق با ۷۴ هزار مهاجر جدید در رتبه نخست و ایران با ۶۷ هزار مهاجر جدید در رتبه دوم و کشور ازبکستان ۴۰ هزار مهاجر جدید در رتبه سوم در ترکیه قرار دارد. نکته حائز توجه این است که ۵۰ درصد از مهاجران جدید ایرانی در کشور ترکیه را زنان تشکیل می‌دهند.

در سال ۲۰۲۱ در کشور ایتالیا در مجموع ۷۲ هزار دانشجوی بین المللی ثبت نام کرده اند

براساس داده‌های رصدخانه مهاجرت، هر ساله بسیاری از کشور‌های منطقه OECD نسبت به جذب دانشجویان بین المللی اقدام می‌کنند. در سال ۲۰۲۱ در کشور ایتالیا در مجموع ۷۲ هزار دانشجوی بین المللی ثبت نام کرده اند، که دانشجویان ایرانی بعد از دانشجویان چینی، دومین ملیت تشکیل دهنده دانشجویان خارجی هستند و در جایگاه سوم دانشجویان کشور هند قرار دارند. در مجموع ۴ میلیون و ۳۲۴ هزار دانشجوی بین المللی در منطقه OECD مشغول به تحصیل هستند که دانشجویان چینی، هندی و ویتنام جایگاه‌های اول تا سوم را در اختیار دارند.

آمارها درباره کشورهای هدف مهاجرت چه می‌گویند؟

گزارش جدید رصدخانه مهاجرت نشان می‌دهد، در کنار کانال‌های مهاجرتی تحصیلی، کاری و خانوادگی، کانال مهاجرت پناهجویی یکی از راه‌های رایج در میان مهاجران در جهان است. نکته قابل توجه در سالنامه مهاجرتی OECD در سال ۲۰۲۳، حضور چشمگیر مهاجران ایرانی در فهرست ۱۵ کشور برتر ثبت درخواست پناهجویی در کشور‌های میزبان است که علاوه بر تنوع کشورهایی که درخواست پناهجویی جدید در آنها به ثبت رسیده است. 

این درخواست‎‌‌ها بعضا افزایش چشمگیری نیز داشته‌اند. برای مثال، ایرانیان رتبه اول را در میان ملیت‌های ثبت کننده درخواست جدید پناهجوئی در کشور استرالیا با ۱۹۱۶ درخواست در سال ۲۰۲۲ کسب کرده اند که نسبت به سال گذشته رشد ۲۲۶ درصدی یعنی ۸۴۶ ثبت درخواست جدید پناهجوئی را نشان می‌دهد. ایرانیان با ثبت ۶۳۲۰ درخواست جدید در کشور آلمان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته ۲۶۹۵ درخواست یعنی رشد ۲۳۴ درصدی را تجربه کرده اند.

طبق گزارش رصدخانه مهاجرت، جایگاه ایران در میان ۱۵ ملیت برتر ثبت درخواست جدید پناهجوئی در کشور‌های میزبان اینگونه است: استرالیا رتبه ۱، مجارستان رتبه ۲، بریتانیا رتبه ۳، ترکیه رتبه ۴، لتونی رتبه ۴، کانادا رتبه ۵، دانمارک رتبه ۵، آلمان رتبه ۶، لوکزامبورگ رتبه ۶، فنلاند رتبه ۸، نروژ رتبه ۹، سوئیس رتبه ۹، سوئد رتبه ۱۰، لهستان و ایسلند رتبه ۱۰، لیتوانی و هلند رتبه و اسلونی رتبه ۱۱، ژاپن رتبه ۱۲، اتریش رتبه ۱۳ و  بلژیک رتبه ۱۴ را کسب کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->