ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام؛ روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گذر موج بارشی از کشور در ۲ روز آینده هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل
سرخط خبرها

شناسایی سه بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد | تاکنون موردی از پشه «آئدس» در خراسان رضوی شناسایی نشده است

  • کد خبر: ۲۳۵۴۲۶
  • ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
شناسایی سه بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد | تاکنون موردی از پشه «آئدس» در خراسان رضوی شناسایی نشده است
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تاکنون هیچ موردی از وجود پشه «آئدس» ناقل بیماری تب‌دنگی در محدوده استان خراسان رضوی شناسایی نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر زهرا نهبندانی با اعلام این خبر اظهار کرد: در این راستا آزمایش‌های حشره‌شناسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال گذشته چند برابر و در کالا‌های وارداتی هم نظارت‌ها و کنترل‌های لازم انجام شده و تاکنون پشه آئدسِ مهاجمِ ناقل در محدوده استان خراسان رضوی شناسایی نشده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۱۱ مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شدند، عنوان کرد: همه این افراد دارای سابقه سفر به کشور‌های آلوده بوده و از این تعداد ۳ نفر فوت شده‌اند.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: حدود ۸۰ درصد از مبتلایان ممکن است علائم شدیدی نداشته و حتی بدون علامت باشند، اما تابلوی علائم در ۲۰ درصد افراد، تب، درد عضلانی و استخوانی، درد پشت حدقه چشم، تهوع، اسهال، خونریزی از لثه و بینی و بثورات پوستی است.

نهبندانی با اشاره به اینکه تاکنون سه بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد شناسایی شدند که هر سه سابقه سفر به مناطق آلوده در سایر کشور‌ها داشتند، تصریح کرد: یک بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد و تحت مراقبت و پیگیری است و منتظر پاسخ آزمایش ۲ نفر دیگر هستیم.

وی خاطرنشان کرد: بیماران با علائم مشکوک باید بلافاصله به مراکز بهداشتی جهت مراقبت و درمان‌های حمایتی مراجعه کنند، این افراد نباید از دارو‌های ضد التهاب غیراستروئیدی از جمله پروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و ایندومتاسین استفاده کنند. برای کاهش درد در این بیماران استامینوفن توصیه می‌شود. افراد تا ۲ هفته پس از سفر به مناطق پر خطر که آلوده به پشه آئدس هستند، باید هوشیار باشند و درجه حرارت بدنشان به طور مستمر اندازه‌گیری شود تا در صورت بروز علائم به سرعت درمان شوند.

این مسوول بیان کرد: افراد تا ۲ هفته پس از سفر به مناطق پر خطر که آلوده به پشه آئدس هستند، بایستی هوشیار بوده و درجه حرارت بدنشان باید به طور مستمر اندازه‌گیری شود تا در صورت بروز علائم به سرعت درمان شوند.

 تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند. این بیماری از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود و انتقال این بیماری از طریق انسان به انسان امکان پذیر نیست و بروز بیماری بر اثر گزش پشه اتفاق می افتد.

پشه آئدس به «ببر آسیایی» مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

علائم این بیماری شامل سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است.تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند، استخوان‌هایش در حال شکستن است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->