اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس
سرخط خبرها

آیا مصرف پنیر کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد؟ + پاسخ محققان

  • کد خبر: ۲۳۵۸۲۶
  • ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲
آیا مصرف پنیر کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد؟ + پاسخ محققان
مطالعه‌ جدیدی روی کیفیت پیرشدن، سلامت روان و تندرستی، نشان داده که مصرف پنیر در بهبود این شاخص‌ها نقش زیادی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز - مطالعه‌ای گسترده روی ۲٫۳ میلیون نفر نشان داده که مستقل از عوامل اقتصاد اجتماعی، سلامت روان ممکن است مهمترین جنبه برای پیری سالم و زندگی طولانی‌تر باشد. اما یک یافته جالب این است که ظاهرا در بین افراد شرکت‌کننده در تحقیق، کسانی که بهترین سلامت روان و تاب‌آوری دربرابر استرس را گزارش کرده‌اند، پنیر بیشتری نیز می‌خورند.

انسان‌ها برای بیش از ۴ هزار سال است که پنیر درست می‌کنند و می‌خورند. حتی روی دیوار‌های مقبره‌ها در مصر نیز خوردن پنیر توسط انسان به ثبت رسیده. چند سال پیش حتی قدیمی‌ترین پنیر جهان در این منطقه پیدا شد.

ارتباط بین پنیر و کیفیت زندگی یافته‌ای غیرمنتظره در مطالعه‌ای بود که توسط تیمی از محققان به سرپرستی تیان‌جی وانگ از دانشکده پزشکی دانشگاه شانگهای جیائو تونگ انجام گرفت.

محققان در مقاله‌ی خود اشاره می‌کنند که برای ایجاد سیاست‌های بهداشتی مؤثر، باید بدانیم که چگونه جنبه‌های مختلف وضعیت اجتماعی-اقتصادی (مانند تحصیلات، درآمد و شغل) بر طول عمر افراد تأثیر می‌گذارد. آنها همچنین علاقه‌مندند تا بفهمند که چگونه انتخاب‌های سبک زندگی و بیماری‌ها در این رابطه نقش دارند.

محققان هشت مجموعه‌ی داده، شامل ۲٫۳ میلیون فرد اروپایی از نظر ژنتیکی متنوع را با استفاده از تصادفی‌سازی مندلی دو نمونه‌ای مبتنی بر دی‌ان‌ای بررسی کردند تا بتوانند تعداد زیادی از عوامل را به پیر‌شدن سالم ارتباط دهند و تأثیرات علی قوی‌تر را شناسایی کنند. درک رابطه‌ی بین ژنتیک، سبک زندگی، ثروت، تحصیلات و سلامت پیچیده است. این عوامل همگی به هم مرتبط هستند و در تعیین خطر بیماری و مدت عمر افراد نقش دارند.

محققان بر یک فنوتیپ پیری مستقل از نظر ژنتیکی (aging-GIP) و اجزای آن تمرکز کردند. اجزای این فنوتیپ شامل تاب‌آوری روانی، سلامتی خود‌ارزیابی‌شده، طول سلامت، طول عمر والدین و طول عمر است. این یافته‌ها برای در‌نظر‌گرفتن عوامل اجتماعی-اقتصادی تنظیم شدند. در اصل محققان بررسی کردند که چگونه آسایش روانی بر سلامت کلی ما با افزایش سن تأثیر می‌گذارد.

آیا مصرف پنیر کیفیت زندگی را افزایش می‌دهد؟ + پاسخ محققان

مطالعه نشان داد افرادی که از سلامت روان بهتری برخوردار بودند، در طول سال‌ها سلامت بیشتری را تجربه کردند. آنها در ویژگی‌های GIP پیری مانند تاب‌آوری روانی، خود‌ارزیابی‌شده و طول عمر امتیاز بالاتری کسب کردند.

نکته‌ی جالب اینکه هرچند وضعیت اقتصادی-اجتماعی از طریق عواملی مانند دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، استرس شغلی و در دسترس‌بودن تغذیه بر طول عمر تأثیر می‌گذارد، نتایج نشان داد که کیفیت زندگی و پیر‌ی سالم به‌طور مطلق براساس میزان ثروت تعیین نمی‌شود. بااین‌حال، عواملی مانند دستمزد بالاتر، تحصیلات بهتر و رضایت شغلی همگی در تصویر بزرگ‌تر سلامت روان و تندرستی نقش داشتند.

هرچند مصرف بیشتر پنیر و میوه مستقیماً مسئول پیری سالم و رضایتمندانه نیست، به عنوان یک عامل مثبت و مهم در افرادی بود که نمرات سلامتی بالایی داشتند.

تحلیل متغیر میانجی ۳۳ عامل را شناسایی کرد که به عنوان واسطه بین سلامت روان و پیر‌شدن سالم عمل می‌کنند. این عوامل شامل رفتار‌هایی مانند تماشای تلویزیون، سیگار کشیدن، مصرف دارو و شرایط سلامتی مانند نارسایی قلبی، اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی (ADHD)، سکته مغزی و بیماری سرخرگ کرونری و بیماری ایسکمیک قلب است. آ‌ن‌ها به طور قابل‌توجهی بر نمرات پیری سالم ما تأثیر می‌گذارند.

مصرف پنیر به‌طور‌خاص ۳٫۶۷ درصد تاثیر مثبت بر عوامل پیری سالم داشت. در مقایسه، تاثیر مثبت مصرف میوه به ۱٫۹۶ درصد می‌رسید. در حالی که اختصاص زمان بیش‌ازحد به تماشای تلویزیون (که نشان‌دهنده‌ی سبک زندگی بی‌تحرک است) ۷٫۳۹ درصد تأثیر منفی بر هر دو شاخص سلامت و سالم پیر‌شدن داشت.

مطالعه به دلیل تعاملات پیچیده با چالش‌هایی مواجه بود. تعیین یک عامل واحد برای تضمین خشنودی و پیری سالم دشوار است. پنیر ممکن است با ثروت و فعالیت اجتماعی مرتبط باشد، نه فقط با فواید سلامتی آن. همچنین مشکل دیگر مطالعه این بود که در حالی که این یک مطالعه‌ی بزرگ بود، فقط بر بزرگسالان اروپای تبار تمرکز داشت و شاید نتیجه‌ی آن به جمعیت‌های دیگر قابل تعمیم نباشد.

در هر صورت، اگر به دلیلی برداشتن پنیر از یخچال نیاز داشتید، می‌توانید به تاثیر آن در بهبود سلامت روان و پیری سالم خود فکر کنید.

یافته‌های مطالعه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->