زمان پیش‌فروش بلیت برای سفر اربعین ۱۴۰۴ مشخص شد نرخ ارز در جنگ ۱۲ روزه چگونه کنترل شد؟ افزایش قیمت طلا تا دو ماه آینده دور از انتظار است | ثبات در بازار طلا (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۵ میلیونی شاهین اتوماتیک پلاس قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت قابل توجه قیمت‌ها رئیس سازمان بورس: حمایت‌های قابل توجهی از بازار سرمایه صورت می‌گیرد نرخ تورم مسکن خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد احداث ۲۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) ریزش بورس از ترس جنگ پس از آتش‌بس! | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ تیر ۱۴۰۴) بیشترین و کمترین تورم ماهانه استان‌ها اعلام شد + جدول اقلام پروتئینی موردنیاز ایام محرم ۱۴۰۴ تأمین شد بازگشت ۲۰ هزار نفر از حجاج به کشور تا سه‌شنبه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) لینک‌های مشکوک به خالی‌کردن حساب بانکی را چگونه شناسایی کنیم؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار رشد کرد فرماندار مشهد: سهمیه آرد نانوایی‌های مشهد در صورت نیاز افزایش می‌یابد قیمت دام زنده اعلام شد (۷ تیر ۱۴۰۴) وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند ثبت سفارش واردات حبوبات و چای از امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام (ره) چه زمانی برقرار می‌شود؟ | فعالیت ایرلاین‌های خارجی در کشورمان به روال قبل برمی‌گردد علت توقف معاملات ۲ شرکت بزرگ خودروساز در بورس امروز چیست؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) صادرات نفت ایران به چین شدت گرفت ریزش قیمت طلای جهانی در پی توافق تجاری آمریکا و چین (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی بازار ارز‌های دیجیتال (۷ تیر ماه ۱۴۰۴) شروع ریزشی بورس پس از دو هفته تعطیلی (۷ تیر ۱۴۰۴) + نمای بازار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش قیمت میوه تخصیص وام قرض‌الحسنه به واحد‌های تخریب‌شده در حمله رژیم صهیونیستی واریز اعتبار کالابرگ سرپرستان خانوارِ دهک‌های اول تا سوم از امروز (۷ تیر ۱۴۰۴) فریب ادعای هک حساب بانکی را نخورید
سرخط خبرها

دارندگان دسته‌چک بخوانند | زمان حذف چک کاغذی مشخص شد

  • کد خبر: ۲۳۶۴۸۷
  • ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
دارندگان دسته‌چک بخوانند | زمان حذف چک کاغذی مشخص شد
معاون فناوری بانک مرکزی گفت: چک کاغذی تا ۳ سال آینده حذف و با چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مهران محرمیان اظهار کرد: چک کاغذی از شبکه بانکی تا ۳ سال آینده حذف و با چک الکترونیکی جایگزین می‌شود، چک الکترونیکی ساده و راحت است، بانک مرکزی از نظر تامین زیر ساخت‌ها برای سفته و برات الکترونیکی آماده است و به زودی در اولین بانک عملیاتی می‌شود.

وی درباره چک الکترونیکی گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار چک الکترونیکی در شبکه بانکی نقد شده و گرچه یک درصد از کل چک‌ها هم نیست،، اما زیر ساخت فراهم است و به زودی در سراسر شبکه بانکی اجرا می‌شود.

محرمیان با بیان این که عمده چک‌های شبکه بانکی کاغذی است، افزود: سهم چک‌های الکترونیکی به تدریج در شبکه بانک افزایش می‌یابد.

وی در مورد سامانه ستاره برای وثیقه الکترونیکی گفت: سامانه توثیق الکترونیکی ستاره در وزارت اقتصاد مستقر است و برای تسهیلات خرد استفاده می‌شود. فرد وام گیرنده با وثیقه الکترونیکی سریع به وام می‌رسد و این وثیقه الکترونیکی در وام‌های خرد، جایگزین ضامن می‌شود.

محرمیان با بیان اینکه برات الکترونیک هم در وزارت اقتصاد برای بازرگانان فعال شد، در مورد بانکداری الکترونیکی در ایران گفت: ۹۳.۵ درصد از اشخاص بزرگسال کشور به تراکنش‌های بانکی الکترونیک دسترسی دارند، در آمریکا این رقم ۹۳ درصد است.

وی در تشریح اینکه یارانه نقدی و داشتن حساب بانکی یارانه‌بگیران چه اثری بر این آمار دارد؟ گفت: زیرساخت بانکی از ۳۰ سال قبل در شبکه بانکی فراهم شده است، طرح یارانه نقدی هم کمک کرد تا به آمار ۹۳.۵ درصدی برخورداری از بانکداری الکترونیکی رسیدیم.

وی در مورد این که یارانه نقدی و داشتن حساب بانکی یارانه بگیران چقدر در این آمار موثر است، گفت: زیرساخت بانکی از ۳۰ سال قبل در شبکه بانکی فراهم شده است، طرح یارانه نقدی هم کمک کرد تا به آمار ۹۳.۵ درصدی برخورداری از بانکداری الکترونیکی رسیدیم.

معاون فناوری بانک مرکزی بیان کرد: با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده شبکه بانکی، امکان اجرای ریال دیجیتال در کشور فراهم شده است، اما برای رفع مشکلات، ابتدا در جزیره کیش اجرا شد تا ایراد‌های کار در عمل برطرف شود.

به گفته محرمیان با اجرای ریال الکترونیکی در کیش اگر راننده و مسافر نرم افزار ریال دیجیتال را نصب کرده باشند، با نزدیک کردن دستگاه‌های تلفن همراه خود و اسکن کردن کیو آر کد، به راحتی هزینه کرایه تاکسی را دریافت و پرداخت می‌کنند.

معاون بانک مرکزی تاکید کرد: الان چک الکترونیک، برات الکترونیک و سفته الکترونیکی در شبکه بانکی عملیاتی شده است.

محرمیان در مورد سامانه‌های الکترونیکی بانک‌ها و کمک به کشف ناترازی بانکها، گفت: بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر بانکی به راحتی به ناترازی‌ها پی می‌برد و این مشکل به شبکه بانکی اعلام می‌شود.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->