به گزارش شهرآرانیوز، گفته میشود که در موج دوم اخراج مهاجران افغانستانی از پاکستان، بیشاز ۸۰۰ هزار نفر اخراج شوند.
رسانهها گزارش دادهاند که مقامات پاکستانی بهویژه نیروهای امنیتی این کشور میخواهند با اجرای این طرح، بیشاز ۸۰۰ هزار مهاجر افغان را اخراج کنند.
مرحله دوم اخراج پناهجویان افغانستانی پس از آن اجرا میشود که در ماه نوامبر نیز نزدیک به ۵۴۱ هزار مهاجر افغان مجبور به ترک این کشور شدهاند.
فلیپا کندلر، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در اسلامآباد به رسانهها گفته است که پاکستان باید قبل از اخراج این پناهندگان، به مشخصات افغانهای بدونمدرک توجه کند؛ چراکه بسیاری از آنها نیاز به حمایت بینالمللی دارند.
این درحالی است که دولت پاکستان در سال گذشته میلادی با اجرای مرحله نخست این عملیات، جمعیت زیادی از مهاجران افغانستانی را اخراج کرد؛ اقدامی که با واکنشهای زیادی همراه شد.
اسلامآباد ادعا کرد که نزدیک به ۴.۴ میلیون پناهنده افغان در این کشور زندگی میکنند که از این تعداد، حدود ۱.۷۳ میلیون نفر فاقد مدرک هستند که بر این اساس، دولت با استناد به نگرانیهای امنیتی و مشکلات اقتصادی، تصمیم به اخراج این مهاجران گرفته است.
دستور اخراج، همزمان با افزایش حملات تروریستی در سراسر پاکستان صادر شد؛ حملاتی که دولت این کشور آن را به گروهها و شهروندان افغانستان نسبت داد، اما این ادعا بارها از سوی حکومت طالبان در افغانستان رد شد.
ایمل ولیخان، سناتور پاکستانی، مدعی شد: تیتیپی از افغانستان به خیبرپختونخواه نفوذ میکند.
در روزهای اخیر، تنش میان کابل و اسلامآباد افزایش پیدا کرده است. پاکستان معتقد است افزایش ناامنیهای اخیر در پاکستان بهدلیل حمایت طالبان از تیتیپی است که در خاک این کشور حضور دارند.
طالبان این ادعای مقامات پاکستانی را رد کردهاند و میگویند آنها اجازه نمیدهند از خاک افغانستان برعلیه هیچ کشوری استفاده شود.
بهتازگی، وزیر دفاع پاکستان گفته است اگر طالبان در رابطه با تیتیپی با آنها همکاری نکنند، احتمال حمله به افغانستان از سوی پاکستان وجود دارد.