نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

ابوطالب مظفری: وضع قانون‌های دوام‌دار و عمومی در ایران می‌تواند نجات‌دهنده مهاجران باشد

  • کد خبر: ۲۳۸۰۰۷
  • ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
ابوطالب مظفری: وضع قانون‌های دوام‌دار و عمومی در ایران می‌تواند نجات‌دهنده مهاجران باشد
شاعر و پژوهشگر افغانستانی با بیان اینکه قانون‌های دوام‌دار و عمومی در ایران می‌تواند، نجات‌دهنده مهاجران باشد، گفت: ما امیدوار هستیم که آقای پزشکیان به موضوع مهاجران به عنوان یک پدیده مهم و یک مشکل مهم حتی در جامعه ایران نگاه کند.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از انتشار خبر شهادت سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در پرواز اردیبهشت، مهاجران افغانستانی ساکن ایران انگار سوگوارتر بودند. شهید رئیسی توجه ویژه‌ای به حل مشکلات این جامعه غریب داشتند و در طول دوران خدمتشان به عنوان رئیس‌جمهور، با اقداماتی که انجام داده بودند، پس از چهار دهه، روزنه امیدی را برای حل مشکلات نسل‌های مختلف افغانستانی‌ها به‌خصوص آن‌هایی که در ایران به دنیا آمده‌اند، ایجاد کرده بودند.

حالا با انتخاب «مسعود پزشکیان» و با استناد به سخنان رئیس‌جمهور منتخب در مناظره‌ها، این امیدواری وجود دارد که ایشان هم توجه ویژه‌ای به مشکلات آن بخش از مهاجران افغانستانی که بیش از چهار دهه در ایران هستند یا در این کشور به دنیا آمده‌اند، داشته باشند.

تلاش می‌کنیم در روز‌های پیش رو و در گفتگو با چهره‌ها و فعالان حوزه مهاجرین، از آن‌ها بپرسیم که چه توقعی از دولت چهاردهم دارند.

گپ دوم؛ سید ابوطالب مظفری، شاعر و پژوهشگر افغانستانی ساکن مشهد

سید ابوطالب مظفری در گفتگو با شهرآرانیوز با بیان اینکه جامعه مهاجران هم به‌دلیل کثرت و هم به‌دلیل مشکلاتی که برای جامعه میزبان دارد، در مناظرات کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری مطرح شد و برخی از این کاندیدا‌ها از این موضوع برای گرفتن رأی بیشتر استفاده کردند، گفت: این نشان می‌دهد که این موضوع جدی بوده و یک مشکل در جامعه ایران است.

او ادامه داد: اما همین که تب‌و‌تاب انتخابات گذشت، دولت‌ها به این موضوع آن‌چنان توجه نمی‌کنند و از جدیت می‌افتد.

مظفری با اشاره به خدمات دولت سیزدهم به مهاجران گفت: در دولت شهید رئیسی یک اقدام خوبی شد، اما همان اقدام هم دیدیم که آن‌چنان که بایدوشاید مورد حمایت نهاد‌های مختلف دولت و نظام در جمهوری اسلامی قرار نگرفت و نشان داد که خواست شخصی رئیس‌جمهور بوده است. اما شاید یک طرح جامع و کارشناسی پشت آن نبوده که به دیده نسبتاً تخفیف به آن نگریسته شد؛ به هرحال اقدام خوبی بود.

او افزود: ما امیدوار هستیم که آقای مسعود پزشکیان به موضوع مهاجران به عنوان یک پدیده مهم و یک مشکل مهم حتی در جامعه ایران نگاه کند. این را به این دلیل نمی‌گویم که به‌نفع جامعه مهاجران است. اگر مشکلی در جامعه ایران باشد هم به‌ضرر جامعه مهاجران است؛ چون خود مهاجران آسیب می‌بینند. اگر ناامنی از سوی مهاجران اتفاق بیفتد، هم به‌ضرر جامعه مهاجران و هم به‌ضرر جامعه ایران است.

این پژوهشگر مهاجر افغانستانی تأکید کرد: آنچه در رابطه با مهاجران افغانستانی نجات‌دهنده است، قانون‌های دوام‌دار و عمومی در جامعه ایران است.

مظفری تصریح کرد: به نظر من دولت‌ها در آینده کم‌کم به این نتیجه می‌رسند که برای مهاجران باید یک تصمیم جدی بگیرند. این موضوع باید از یک نگاه مقطعی و زودگذر و سطحی عبور کند و تنها در زمان انتخابات، به یاد مهاجران نیفتند؛ بلکه رئیس‌جمهور باید در طول آن چهارسالی که بر سر کار است هم به فکر مهاجران باشد.

این شاعر نام‌آشنای افغانستانی تأکید کرد: ما جامعه فرهنگیان مهاجر در این سال‌ها می‌گفتیم که جامعه مهاجر فرصت است و شما نگاه امنیتی به آن‌ دارید. اما حالا وقتی به آن نگاه می‌کنیم، می‌تواند تهدید هم باشد؛ بنابراین این موضوع جدی است و از هر زاویه‌ای که به آن نگاه می‌شود، باید با برنامه‌ریزی همراه باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->