افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تامین سلامت معنوی باعث ارتقای سایر ابعاد سلامت می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۸۰۶۴
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
تامین سلامت معنوی باعث ارتقای سایر ابعاد سلامت می‌شود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امروزه سلامت معنوی به عنوان بعد چهارم سلامت، از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد تاکید قرار گرفته و در کنار ابعاد سلامت جسمی، روحی و اجتماعی در اکثر مدل‌های سلامتی به این بعد هم توجه می‌شود چرا که تامین این بعد از سلامتی باعث ارتقای سایر ابعاد سلامت نیز خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیدرضا قربان زاده در نشست آموزشی «سلامت معنوی درکودکان» با بیان اینکه معارف دینی ما بیشترین ظرفیت را در تدوین سازوکار‌های سلامت معنوی دارد، افزود: علیرغم اهمیت سلامت معنوی، متاسفانه در جامعه و نظام بهداشت توجه کمی به آن شده و این امر به عنوان یک خلا اساسی در سیستم نظام بهداشت کشور مطرح است.

در ادامه دکتر مریم صف آرا استاد و پژوهشگر سلامت معنوی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا گفت: دستیابی به سلامت معنوی جنبه‌ای از تکامل انسان است و تفاوت‌هایی در سلامت معنوی کودکان با بزرگسالان دیده می‌شود.

وی اظهار کرد: معنویت پدیده‌ای جهانی است و از ابتدای خلقت بشر همواره در هنگام بیماری‌ها به ویژه در بیماری‌های صعب العالج که فرد از خدمات درمانی ناامید شده است بعد معنوی سلامت بیشتر نمایان شده و اهمیت بیشتری می‌یابد.

دکتر صف آرا سلامت معنوی در کودکان را به مفهوم افزایش اگاهی، تجربه درونی از شگفتی ها، کنجکاوی، باور به وجود یک نیروی قوی دانست و گفت: ابعاد سلامت معنوی در کودکان در سه بعد احساسی، رابطه‌ای و وجودی طبقه بندی می‌شود و عوامل مهم تاثیر گذار بر سلامت معنوی کودکان بستر فرهنگی‏-اجتماعی کودک، تجربیات خود کودکان، ارتباط ان‌ها با دیگران، رفتار‌های والدین و رسانه و پیامد‌های سلامت معنوی شامل طیف وسیعی از برایند‌های مثبت است.

در این نشست به مباحثی همچون مفهوم شناسی معنویت، مفهوم‌شناسی سلامت معنوی، تعریف سلامت معنوی، شاخصه‌ها و مبانی سلامت معنوی کودکان ارائه و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->