مدارس و دانشگاه‌های این استان تا پایان هفته مجازی شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مجازات فروش قرص برنج و مشارکت در قتل و خودکشی چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۸۳۴۲
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۰
مجازات فروش قرص برنج و مشارکت در قتل و خودکشی چیست؟
قرص برنج، سمی قوی است که گاهی از آن در ارتکاب جنایت هم استفاده می‌شود. اما آیا خرید و فروش این سم قانونی‌ است و اگر فردی با خرید آن دست به ارتکاب جنایت زد، قانون با فروشنده قرص برنج چه برخوردی خواهد داشت؟

به گزارش شهرآرانیوز، عباس مومن آبادی، وکیل پایه یک دادگستری و پژوهشگر جزا و جرم‌شناسی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: این موضوع را باید در دو قسمت بررسی کنیم. درباره قرص برنج باید گفت که در سال ۱۳۹۰، قرص برنج جزو کالا‌های قاچاق و سمی محسوب و عرضه و فروش آن ممنوع شد. براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فروش کالای ممنوعه مشمول مجازات خواهد بود.

او می‌افزاید: بنابراین اگر کسی قرص برنج را به فروش برساند، تحت پیگرد قانونی و مجازات قرار خواهد گرفت.

این وکیل دادگستری می‌گوید: فردی که قرص برنج را به فروش می‌رساند، صرف‌نظر از اینکه براساس قانون قاچاق کالا و ارز به جهت عرضه ممنوعه مجازات خواهد شد، ممکن است با مجازات دیگری هم روبه‌رو شود. اگر این فرد خبر داشته باشد که فرد خریدار قصد دارد با قرص دست به جنایت بزند یا خودکشی کند، تحت عنوان معاونت و در شرایط خاص مشارکت در ارتکاب آن جرم عمدی مجازات خواهد شد.

مومن‌آبادی ادامه می‌دهد: برای مثال اگر بداند شخصی قرص را از او خریداری می‌کند، تا دیگری را به قتل برساند، اینجا تحت عنوان معاونت در قتل قابل پیگیری است و اگر به اتفاق شخص خریدار با هماهنگی یکدیگر درصدد قتل فرد دیگری بوده باشند، این اقدام می‎تواند تحت عنوان مشارکت در قتل عمد بررسی شود. البته شرایط پرونده را باید دید و با توجه به وضعیت پرونده به موضوع مشارکت پرداخت که آیا مشمول این اتهام خواهد شد یا خیر.

این وکیل پایه یک دادگستری به خرید و فروش اسید که ممکن است در ارتکاب جرم از آن استفاده شود نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: اینکه خرید یا فروش اسید به‌خودی خود مجازات دارد یا خیر، با توجه به قوانین ما و با توجه به اینکه اسید کالایی صنعتی است که مورد استفاده بسیاری قرار می‌گیرد و از آنجا که فروشش در فروشگاه‌ها آزاد است و ممنوعیتی برایش درنظر گرفته نشده است، امکان مجازات فروشنده وجود ندارد، مگر آنکه مشخص شود فروشنده با علم و اطلاع برای ارتکاب جرم، نسبت به فروش آن اقدام کرده است که این مسئله نیز بسته به معاونت و مشارکت در اتکاب جرم می‌تواند به‌صورت مجزا تحت پیگرد قرار گیرد؛ بنابراین فروش اسید، فی‌نفسه جرم نیست.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->