استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد
سرخط خبرها

مجازات فروش قرص برنج و مشارکت در قتل و خودکشی چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۸۳۴۲
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۰
مجازات فروش قرص برنج و مشارکت در قتل و خودکشی چیست؟
قرص برنج، سمی قوی است که گاهی از آن در ارتکاب جنایت هم استفاده می‌شود. اما آیا خرید و فروش این سم قانونی‌ است و اگر فردی با خرید آن دست به ارتکاب جنایت زد، قانون با فروشنده قرص برنج چه برخوردی خواهد داشت؟

به گزارش شهرآرانیوز، عباس مومن آبادی، وکیل پایه یک دادگستری و پژوهشگر جزا و جرم‌شناسی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: این موضوع را باید در دو قسمت بررسی کنیم. درباره قرص برنج باید گفت که در سال ۱۳۹۰، قرص برنج جزو کالا‌های قاچاق و سمی محسوب و عرضه و فروش آن ممنوع شد. براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فروش کالای ممنوعه مشمول مجازات خواهد بود.

او می‌افزاید: بنابراین اگر کسی قرص برنج را به فروش برساند، تحت پیگرد قانونی و مجازات قرار خواهد گرفت.

این وکیل دادگستری می‌گوید: فردی که قرص برنج را به فروش می‌رساند، صرف‌نظر از اینکه براساس قانون قاچاق کالا و ارز به جهت عرضه ممنوعه مجازات خواهد شد، ممکن است با مجازات دیگری هم روبه‌رو شود. اگر این فرد خبر داشته باشد که فرد خریدار قصد دارد با قرص دست به جنایت بزند یا خودکشی کند، تحت عنوان معاونت و در شرایط خاص مشارکت در ارتکاب آن جرم عمدی مجازات خواهد شد.

مومن‌آبادی ادامه می‌دهد: برای مثال اگر بداند شخصی قرص را از او خریداری می‌کند، تا دیگری را به قتل برساند، اینجا تحت عنوان معاونت در قتل قابل پیگیری است و اگر به اتفاق شخص خریدار با هماهنگی یکدیگر درصدد قتل فرد دیگری بوده باشند، این اقدام می‎تواند تحت عنوان مشارکت در قتل عمد بررسی شود. البته شرایط پرونده را باید دید و با توجه به وضعیت پرونده به موضوع مشارکت پرداخت که آیا مشمول این اتهام خواهد شد یا خیر.

این وکیل پایه یک دادگستری به خرید و فروش اسید که ممکن است در ارتکاب جرم از آن استفاده شود نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: اینکه خرید یا فروش اسید به‌خودی خود مجازات دارد یا خیر، با توجه به قوانین ما و با توجه به اینکه اسید کالایی صنعتی است که مورد استفاده بسیاری قرار می‌گیرد و از آنجا که فروشش در فروشگاه‌ها آزاد است و ممنوعیتی برایش درنظر گرفته نشده است، امکان مجازات فروشنده وجود ندارد، مگر آنکه مشخص شود فروشنده با علم و اطلاع برای ارتکاب جرم، نسبت به فروش آن اقدام کرده است که این مسئله نیز بسته به معاونت و مشارکت در اتکاب جرم می‌تواند به‌صورت مجزا تحت پیگرد قرار گیرد؛ بنابراین فروش اسید، فی‌نفسه جرم نیست.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->