سازمان بهزیستی را میتوان مولود انقلاب اسلامی دانست؛ ازآنجهت که نخستینبار در ۲۵تیرماه ۱۳۵۹ و بنا به تأکید بنیانگذار کبیر انقلاب مقرر شد تا از ادغام شانزده دستگاه و تشکل حمایتی، سازمان بهزیستی شکل بگیرد و متمرکز بر حمایت از اقشار کمبرخوردار و دارای نیازهای ویژه باشد. اکنون پس از چهار دهه سابقه درخشان خدمت به طیف وسیعی از نیازمندان، اداره کل بهزیستی خراسان رضوی درحالی در آستانه جشنگرفتن چهلوسومین سالگرد تأسیس این نهاد است که معادل ۱۰درصد از جمعیت کل استان را زیرپوشش خدمات متنوع حمایتی قرار داده است.
گستره خدمات سازمان بهزیستی همواره مسیر روبهرشد و پیشرفت را تجربه کرده، اما بدونشک، دولت شهید آیتا... دکتر رئیسی را میتوان نقطه عطفی در تاریخ فعالیت این سازمان دانست. در وصف ابعاد شگرف این تغییر، باید به مصادیق عینی و دقیقی اشاره کرد که در دولت سیزدهم برای اقشار حمایتپذیر ایجاد شد. در دولت شهید رئیسی، معلولان زیرپوشش اداره کل در استان با ۳۷۰درصد افزایش به بیش از ۹۷هزارنفر افزایش یافتند و پرداختی به این عزیزان نیز از حدود ۸میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۳۳ میلیارد تومان رسید.
حق پرستاری افراد دارای ضایعه نخاعی تا پیشازاین به ۱۷۳۴ نفر پرداخت میشد و چیزی در حدود یکمیلیارد تومان بود که این شمار در دولت شهید رئیسی به ۲۱۴۹ نفر افزایش یافت و از نظر ریالی هم به حدود ۵۰ میلیارد ریال رسید تا اکنون بتوان با جرئت ادعا کرد که هیچ فرد دارای معلولیت و ضایعه نخاعی در خراسان رضوی وجود ندارد که پشت نوبت دریافت خدمات باشد. کمکهزینه اجتماعی و زنان سرپرست خانوار که از ۱۱هزارو ۵۴۰ نفر در پایان سال ۱۳۹۹ به ۲۰هزار نفر در دولت شهید رئیسی افزایش پیدا کرد، از نظر ریالی هم از حدود ۲۴۰میلیارد ریال ماهانه به ۳۰۰میلیارد ریال رسید.
کمکهزینه معیشت به خانوادههای دارای فرزند دوقلوی نیازمند، تا پایان سال ۱۳۹۹ مشمول ۲۵۱ خانواده در خراسان رضوی بود؛ اما در دولت شهید رئیسی به ۴ هزارو ۲۸۳ خانواده افزایش پیدا کرد. مبلغ پرداختی هم از ماهانه ۲۰۰ میلیون تومان به ۱۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و این موضوع برای خانوادههای دارای فرزند سهقلو و بالاتر نیز از کمکهزینه حدود دویستمیلیونتومانی به یکمیلیارد تومان رسید.
در دوره کوتاه دولت سیزدهم، تحول عمیقی در حوزه خدمات حمایتی سازمان بهزیستی به وجود آمد. بهطورمثال، با همکاری بهزیستی و دادستانی استان، شیرخوارگاههایی که به طورمستمر بیش از ۱۵۰ نوزاد در آن زندگی میکردند و از آغوش گرم خانواده محروم بودند، به تعداد صفر نوزاد رسیدند و حدود شش ماه است که چشمانداز شیرخوارگاههای بدون فرزند در استان خراسان رضوی محقق شده است.
برای اولینبار در کشور، در سند تحول استان سرفصل دسترسپذیری و مناسبسازی برای افراد دارای معلولیت گنجانده شده و بیش از ۳ هزار پروژه قرار است مشمول این بند قرار بگیرد. طرح سرای زندگی، یک نقطه عطف در تاریخ ساماندهی به وضعیت معتادان متجاهر است تا تمهیداتی اندیشیده شود که این عزیزان بتوانند به آغوش زندگی سالم بازگردند.
باوجود همه این خدمات و همچنین اجرای موفق غربالگریهای شنوایی و بینایی برای همه کودکان سه تا پنج سال، غربالگری ژنتیکی برای همه مادران باردار و هزاران عنوان خدمت تحولی دیگر، تأکید من همچنان این است که بدون کمک خیران نیکاندیش و تشکلهای مردمی نمیتوان به تحقق چشمانداز پوشش سراسری و کامل امید داشت. مشارکتهای فعلی، مالی و اجتماعی از طرف مردم، گام مهمی در مسیر تحقق عدالت اجتماعی است و سازمان بهزیستی هرگز از آن دست برنخواهد داشت.