بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

آیا همه باید مولتی ویتامین مصرف کنند؟

  • کد خبر: ۲۳۹۲۹۱
  • ۲۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
آیا همه باید مولتی ویتامین مصرف کنند؟
مولتی‌ ویتامین‌‌ها برای هر کسی مناسب نیست و برخی افراد اصلا به آن نیاز ندارند.
بیتا سخایی
خبرنگار بیتا سخایی

به گزارش شهرآرانیوز؛ مصرف مولتی ویتامین به صورت خوراکی و معمولا یک بار در روز یا طبق دستورالعمل مشخصی انجام می‌شود. از این رو بهتر است همه دستورالعمل­‌های موجود بر روی بسته دارو را مطالعه کنید یا در مورد نحوه مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید بیش از دوز توصیه ­شده از این دارو مصرف نکنید.

سالمندان، گیاه‌خواران و زنان باردار و شیرده به مولتی‌ویتامین نیاز دارند. همچنین مولتی ویتامین برای افرادی که جراحی کاهش وزن انجام دادند یا رژیم غذایی کم کالری دارند نیز نیاز است.


احتیاط لازم هنگام مصرف مولتی ویتامین


پیش از مصرف مولتی ویتامین در مورد هرگونه حساسیت به مواد سازنده آن یا سویا و بادام­ زمینی که در برخی از برند‌ها از آنها استفاده می‌شود یا هرگونه حساسیت دیگر با داروساز یا پزشک خود صحبت کنید. زیرا این محصول ممکن است حاوی موادی غیرفعالی باشد که می‌­توانند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. پیش از مصرف این دارو، داروساز یا پزشک خود را در مورد سابقه پزشکی خصوصا مصرف یا سوءمصرف الکل، مشکلات کبد، مشکلات معده و روده (مانند زخم معده و کولیت مطلع کنید.

عوارض جانبی مصرف مولتی ویتامین را بشناسید

در اثر مصرف مولتی ویتامین ممکن است یبوست، اسهال یا ناراحتی معده رخ دهد. این عوارض معمولا موقتی هستند و با سازگاری بدن با این دارو ممکن است از بین بروند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، بهتر است در اسرع وقت با داروساز یا پزشک خون تماس بگیرید.

در اثر مصرف مولتی ویتامین ممکن است دچار ضایعات پوستی، خارش یا تورم به ویژه در صورت، زبان و گلو، سرگیجه شدید و در تنفس دچار مشکل شوید. عوارض جانبی احتمالی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است در صورت وقوع واکنش­‌های آلرژیک رخ دهند. اگر متوجه هرگونه عارضه دیگری شدید که در فهرست بالا وجود ندارد، با داروساز یا پزشک خود تماس بگیرید.

از مولتی ویتامین‌ها معمولا برای تامین ویتامین‌هایی که از طریق رژیم غذایی در اثر تغذیه نامناسب دریافت نمی‌شوند و یا برای درمان کمبود ویتامین ناشی از انواع بیماری، بارداری و اختلالات گوارشی استفاده می‌شود. در مقابل مصرف بیش از حد ویتامین‌های A، D، E یا K می‌تواند عوارض جانبی جدی یا تهدیدکننده زندگی ایجاد کند.

درون مولتی ویتامین‌ها چه چیز‌هایی وجود دارد؟

بر اساس مطالعاتی که تا به حال در محافل مختلف منتشر شده، وجود سیزده ویتامین و پانزده ماده معدنی برای سلامتی فرد ضروری است. به طور کلی، اغلب ویتامین‌ها و مواد معدنی، پیش‌ساز‌هایی برای ترشح آنزیم و هورمون‌ها محسوب می‌شوند. همچنین تقویت دستگاه ایمنی بدن و فعالیت مطلوب دستگاه عصبی و اندام‌ها مدیون حضور ویتامین و مواد معدنی است. جدا از این موارد، بدن انسان به مواد معدنی و ویتامین‌ها به چشم مواد مغذی برای تکثیر، پایداری، رشد و تنظیم فعالیت‌های بدن نگاه می‌کند.

بنابراین، فقدان ویتامین‌ها به هر دلیلی، چه ذاتی و چه اکتسابی می‌تواند اختلال‌های بسیار شدیدی را در بدن انسان رقم زند. داروسازان برای حل این بحران، محصولی را تحت عنوان مولتی ویتامین‌ها ابداع کرده‌اند؛ محصولی که در سراسر دنیا به یک محصول روتین برای مصرف تبدیل شده است. برخی از مولتی ویتامین‌ها ممکن است ترکیباتی داشته باشند که در واقع یک نوع مداخله‌ی دارویی به حساب آیند.

مولتی ویتامین‌ها ترکیباتی هستند که شامل تعداد زیادی ویتامین و مواد معدنی می‌شوند. با این حال، درون مولتی ویتامین‌ها ممکن است اسید چرب، مواد گیاهی و همچنین آمینو اسید، کوچک‌ترین واحد سازنده‌ی یک رشته‌ی پروتئینی هم وجود داشته باشد. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به محصولات مولتی ویتامین شبیه به دارو‌های شیمیایی و گیاهی دیگر سختگیری نمی‌کند. بنابراین، طیف بسیار وسیعی از مولتی ویتامین‌ها توسط مردم مصرف می‌شود. با این حال، این‌گونه نباید برداشت شود که مصرف مولتی ویتامین‌ها در هر مقداری برای سلامتی بدن مشکلی ایجاد نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->