اسلامی: هیچ گزینه جایگزینی برای غنی‌سازی نیست عراقچی عازم مصر شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) وزارت دفاع روسیه درباره حملات پهپادی اوکراین بیانیه صادر کرد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) قالیباف به مقام سیمون بولیوار ادای احترام کرد شلیک مجدد موشک از سمت یمن به فلسطین اشغالی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) قالیباف با وزیر خارجه ونزوئلا دیدار کرد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) اوکراین مدعی ساقط کردن بیش از ۴۰ فروند هواپیمای نظامی روسی شد فضائلی: انقلاب اسلامی به راحتی شکل نگرفته و دشمن هم نمی‌تواند به راحتی آن را از پا در آورد دیدار الجولانی با امیر کویت رئیس جمهور: مصرف انرژی ما نسبت به همسایگان مناسب نیست قالیباف وارد کاراکاس شد | توسعه روابط پارلمانی در ونزوئلا عراق در همکاری با چین اولین رآکتور هسته‌ای خود را می‌سازد رئیس جمهور لبنان بر نقش آیت‌الله سیستانی در ترسیم نقشه راهی برای آینده‌ای بهتر تاکید کرد بقائی: حفظ و گسترش زبان فارسی در جهان بخشی از برنامه‌های دیپلماسی عمومی وزارت خارجه است | حامی تلاش‌ها در معرفی این زبان غنی و تمدن‌ساز هستیم اورتگاس به زودی از مسئولیت فرستاده آمریکا به خاورمیانه و مسئول پرونده لبنان کنار خواهد رفت دستور پزشکیان برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد دولت، سیدعلی مدنی‌زاده را به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی کرد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) رژیم کودک‌کُش پدر ۹ کودک شهید فلسطینی در غزه را نیز به شهادت رساند رایزنی‌های سیاسی ایران و کره جنوبی متن تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «روح الله» + فیلم مراسم تکریم و معارفه فرمانده پایگاه هوایی شهید حبیبی مشهد برگزار شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) دژبان جدید کل ارتش معرفی شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) انگلیس از یمن خواست اجازه عبور ناو هواپیمابرش از دریای سرخ را بدهد مهلت قانونی معرفی وزیر اقتصاد به مجلس امروز تمام می شود | امضای سرپرست وزارت دیگر قانونی نیست واکنش غریب آبادی به گزارش سیاسی آژانس بین المللی انرژی اتمی دیپلمات پیشین آمریکا: عراقچی در مذاکرات بسیار باهوش است | دانش با بمباران از بین نمی‌رود وزیر خارجه آلمان: از اول مشخص بود شکست روسیه ممکن نیست چین از آمریکا خواست اتهام‌زنی را متوقف کند
سرخط خبرها

منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند

  • کد خبر: ۲۳۹۴۹۵
  • ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند
چند کشور اروپایی در حال بررسی بازگشایی سفارتخانه‌های خود در کابل سه سال پس از روی کار آمدن مجدد طالبان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکسری افراد مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند ایتالیا در هفته‌های گذشته ماموریت‌های بررسی وضعیت را با حضور سرویس اطلاعاتی در کابل انجام داده است.

به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تایید کرد که سفیر رم که اخیرا در دوحه، قطر پستی دریافت کرده به کابل رفته است.

وی در حاشیه نشست ناتو در واشنگتن به خبرنگاران گفته بود: «ما در حال بررسی این مساله هستیم. سفیر ما در افغانستان ماموریتی دارد. مشکلات مربوط به حقوق بشر در این کشور وجود دارد. حل این مساله پیچیده است و زمان می‌برد.»

کشور‌های غربی از جمله آمریکا پس از خروج بی نظم نیرو‌های ناتو و اتباع و پرسنل امنیتی‌شان از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و تحت کنترل درآمدن کابل توسط طالبان از این کشور خارج شدند.

مقام‌های آلمان، فرانسه و انگلیس گفته‌اند که هنوز برنامه‌ای برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در کابل ندارند.

هنوز هیچ سفارت غربی در کابل با وجود حضور یک هیات از اتحادیه اروپا در افغانستان حضور ندارد و تنها کشور عضو گروه ۷ که در افغانستان سفارت دارد، ژاپن است.

یکی از سخنگو‌های اتحادیه اروپا گفت، ماموریت این اتحادیه تاکنون تنها حضور این بلوک ۲۷ عضوی بوده است، اما از اظهار نظر در مورد بازگشت احتمالی تک تک کشور‌های عضو خودداری کرد و گفت که این تصمیمی بر عهده خود دولت‌ها است.

براساس وبسایت سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا، حضور اتحادیه به سیاستگذاری‌ها و اقدامات مقام‌های دوفاکتوی طالبان بستگی دارد و «هیچ حقی برای مشروعیت این گروه ایجاد نمی‌کند.»

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا نیز گفت: «بلافاصله پس از آنکه شرایط امنیتی به حداقل برسد، ما سفیر خود را اعزام می‌کنیم. ما یک ماه است که آماده‌ایم. متاسفانه سه اسپانیایی در حمله تروریستی داعش در افغانستان کشته شدند.»

آلبارس همچنین افزود: «سفیر اسپانیا چند روز و در پی این حمله به افغانستان رفت. اگرچه به دلایل امنیتی سفیر ما در دوحه است، اما ما به دنبال استقرار سفیر خود در کابل هستیم و هر وقت که شراط محیا باشد، او بر می‌گردد.»

یک دیپلمات ارشد اروپایی دیگر نیز گفت: «دیدگاه مقامات در بروکسل به شناسایی ضرورت حضور فیزیکی در افغانستان برای انجام پروژه‌های توسعه، حمایت از حقوق زنان و ایجاد یک حضور استراتژیک تغییر کرده است.»

در آلمان، مقامات به طور علنی درباره چگونگی بازگرداندن پناهجویان افغانی که مرتکب جنایت شده‌اند یا محکوم به تروریسم هستند، بحث می‌کنند. در حال حاضر، نمی‌توان این گونه افراد را به کشور مبدا بازگرداند، زیرا آلمان روابط دیپلماتیک با رژیم طالبان ندارد.

یک مقام فرانسوی نیز تایید کرد که هیچ برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت وجود ندارد، اما گفت که این سوال باید در نهایت حل شود.

این مقام افزود: «وضعیت فعلی نمی‌تواند به طور نامحدود حفظ شود.»

وزارت خارجه انگلیس نیز در این باره گفت که دولت در حال بررسی استقرار دیپلماتیک در افغانستان با برقراری امنیتی و اوضاع سیاسی است.

یک مقام ارشد آمریکا نیز خاطرنشان کرد، ایالات متحده هیچ قصدی برای به رسمیت شناختن سیاسی طالبان یا بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد. ایالات متحده به طالبان به صراحت گفته است که هنوز نگرانی‌هایی وجود دارد که در درجه اول رفتار منصفانه با زنان و دختران است که مانع از حرکت واشنگتن به سمت به رسمیت شناخته شدن طالبان در افغانستان می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->