دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد ایران منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک با افغانستان در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌کنند افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم کابل آماده میزبانی می‌شود | همه چیز درباره فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان یک پژوهشگر آمریکایی: چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی در افغانستان است قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه غیبت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران | طالبان آثار جلال آل احمد را ممنوع کردند سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان کناره‌گیری کرد نگرانی سازمان ملل از کاهش بارندگی در افغانستان با افزایش تعداد مبتلایان به سرخک در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت از خانواده‌ها خواست کودکان خود را فوراً واکسینه کنند قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر کابل و شمال افغانستان را لرزاند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفیر ایران از سفر وزیر صنعت به کابل خبرداد ادامه غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران
سرخط خبرها

کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد

  • کد خبر: ۲۳۹۹۷۴
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد
کمیسیونی که توسط کنگره آمریکا برای بررسی مستقل جنگ ۲۰ ساله مرگبار ایالات متحده در افغانستان ایجاد شده، اولین جلسه استماع عمومی خود را روز جمعه برگزار کرد و متعهد شد که در بررسی چگونگی و چرایی تصمیمات کلیدی و اینکه چه کسی آنها را اتخاذ کرده، مصمم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «کالین جکسون» رئیس مشترک این کارگروه گفت، در حالی که مسئولیت‌پذیری «از اهمیت مرکزی برخوردار است، تمرکز ما کمتر بر تعیین اعتبارسنجی یا سرزنش است و بیشتر به دنبال استخراج و به کارگیری درس‌های این جنگ برای درگیری‌های آینده هستیم.»

به نقل از خبرگزاری رویترز، اولین جلسه استماع عمومی این هیات کمی بیش از یک ماه قبل از سومین سالگرد خروج نهایی بی‌نظم و پرآشوب نیرو‌های ایالات متحده از افغانستان برگزار شد که به طولانی‌ترین جنگ آمریکا در این کشور آسیایی با تصرف کابل توسط طالبان پایان داد.

حدود ۸۰۰ هزار نفر از نیرو‌های مسلح آمریکایی در افغانستان در پی حمله آمریکا به این کشور مستقر شدند. در طول این جنگ، ۲۲۳۸ نیروی آمریکایی کشته و قریب به ۲۱ هزار نفر دیگر زخمی شدند. تخمین‌های مستقل تعداد کشته‌های نیرو‌های امنیتی افغانستان و غیرنظامیان را بیش از ۱۰۰ هزار نفر برآورد می‌کند.

این کمیسیون ۱۶ نفره که بیش از ۲ سال پیش تشکیل شد، اما کمتر از یک سال است که کار خود را آغاز کرده، قرار است تا اوت ۲۰۲۶ گزارش خود را ارائه کند.

جکسون یکی از مقامات سابق پنتاگون که به‌عنوان مشاور غیرنظامی ارتش ایالات متحده در افغانستان خدمت می‌کرد، خاطرنشان کرد که این اولین بار است که کنگره «خواهان مطالعه عمیق و جامع درباره جنگ آمریکا» شده است.

وی خاطرنشان کرد: «این به این معناست که نگاهی دقیق به این بیندازیم که چه کاری را درست انجام دادیم و چه کاری را اشتباه انجام دادیم. این استماع در مقر گروهی موسوم به "نیرو‌های کهنه‌کار جنگ خارجی" برگزار شد. ما باید سوالات سختی بپرسیم، به‌ویژه بررسی تصمیمات کلیدی در جنگ، چگونگی اتخاذ آنها و چرایی آنها. ما در پی یافتن پاسخ‌ها کوتاهی می‌کنیم.»

اولین شاهد، سفیر سابق ایالات متحده، «رونالد نویمان»، خواستار بررسی چگونگی اجرای تصمیمات سیاسی شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->