تراژدی مرگ سلول‌های مغزی | نگاهی به آلزایمر از دیدگاه دو مکتب پزشکی مدرن و طب ایرانی علائم افسردگی فصلی را بشناسید | راهی موثر برای پیشگیری از افسردگی فصلی پاییز غربالگری قد و وزن دانش‌آموزان ۴ پایه تحصیلی | اثرگذاری برنامه شیرمدرسه در کاهش کوتاه‌قدی تغییرات اقلیمی می‌تواند باعث افزایش مصرف قند شود جزئیات یک تفاهم‌نامه معیشتی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد | وام ویژه خرید اقساطی تا سقف ۱۵۰ میلیون فیش حقوقی شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ طعم تلخ یک عادت تازه | روایتی از فرصت‌ها و چالش‌های افزایش مصرف قهوه در ایران اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) ورود ۸۵ نوع مخدر جدید به چرخه اعتیاد جهان در ۵ ماه گذشته پاییز و سویه‌های جدید کووید صداهای بلند و نامتعارف، آسیب جدی و دائمی به گوش وارد می‌کنند | گوشتان را نخراشید علت انتشار دود غلیظ در آسمان امروز اهواز چه بود؟ (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴) سخنگوی آموزش و پرورش: تلاش می‌کنیم توزیع شیر در مدارس را از مهر آغاز کنیم تمهیدات جدید سازمان تعلیم و تربیت کودک برای بهبود عملکرد کودکستان‌ها | استقرار کارشناسان آموزشی در سراسر کشور گزارشی از اشتباهات آزمایشگاهی و بررسی دلایل بروز آن | آزمایش در بوته آزمایش! نماینده مجلس: حق ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاه با بازنشستگی ناگهانی تضییع شد انتقاد احسان عظیمی‌راد به وزیر آموزش و پرورش: چرا به اعتراض داوطلبان آزمون کیفیت‌بخشی رسیدگی نمی‌کنید؟ کمبود ۱۰ درصدی پزشکان در طرح "پزشک خانواده و نظام ارجاع" دانشگاه علوم پزشکی مشهد| اعتبار ناکافی، مانع اصلی گسترش طرح در شهرهای پرجمعیت نرخ آزمون آیلتس افزایش یافت (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: تبیین دستاورد‌های موشکی، در ۳ کتاب درباره جنگ ۱۲روزه تدوین شده است کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در سیستان و بلوچستان نفس‌های گرفته مردم مشهد | افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در روز‌های آلوده انتقاد یک نماینده مجلس از اجرانشدن کامل قانون جوانی جمعیت فرار از صحنه دزدی با شگرد هالیوودی | عملیات «راپل» شکست خورد!
سرخط خبرها

تغییرات اقلیمی چه بلایی سر مشهد می‌آورد؟

  • کد خبر: ۲۳۶۶۹۲
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱
تغییرات اقلیمی چه بلایی سر مشهد می‌آورد؟
اخیرا سازمان‌ملل‌متحد نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد هیچ‌گاه نگرانی شهروندان از تغییرات آب‌و‌هوایی و گرم‌شدن کره زمین تا این اندازه شدید نبوده است. البته کشور ما و به‌تبع آن خراسان‌رضوی نیز از این موضوع مستثنی نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، هادی معماریان خلیل‌آباد، عضو شورای پژوهش و فناوری اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، سال ۱۳۹۸ گفته بود که «این استان با چالش گرمایش جهانی و تغییر اقلیم روبه‌رو‌ست.» حال معاون توسعه، پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی استان معتقد است که علاوه بر انجام برخی اقدامات و راهکار‌ها برای کنترل بهتر این شرایط، باید با تغییر اقلیم سازگار شویم.

همچنین طبق نظرسنجی سازمان‌ملل‌متحد، «۸۰‌درصد از ۷۵‌هزار‌نفری که از سراسر جهان در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقد بوده‌اند که کشورشان باید تلاش برای مبارزه با گرمایش جهانی را افزایش دهد.» ضمن اینکه طبق نظر کارشناسان و متخصصان حوزه تغییر اقلیم، افزایش بارش‌های سیل‌آسا نتیجه تغییر اقلیم و گرمایش زمین است؛ بنابراین بارش‌های سیل‌آسایی که در خراسان‌رضوی رخ داد نیز می‌تواند به‌همین دلیل باشد؛ بارش‌هایی که به گفته رضا عباسی نیشابوری، سرپرست مدیریت بحران خراسان‌رضوی، در مشهد در دویست سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

مخاطرات تغییر اقلیم

در‌همین زمینه معاون توسعه، پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرا، با اشاره به اینکه چند‌سالی است که تغییرات اقلیمی در بیشتر کشور‌های دنیا از جمله ایران مشهود شده است، اظهار کرد: در چندین سال گذشته مرکز تحقیقات هواشناسی این موضوع را چندین‌بار گوشزد کرده است که تغییر اقلیم موجب می‌شود که شرایط جوی در کشور و به‌تبع آن در خراسان‌رضوی از حالت جامد خارج و بارش‌ها بیشتر به‌شکل مایع و به‌صورت رگبار شود.
یحیی قائنی‌پور افزود: باید در برنامه‌ریزی‌های کشور و استان شرایط جوی و اقلیمی جدید در مناطق مختلف را در نظر بگیریم و در‌واقع باید با اقلیم سازگار شویم.

بارش‌های سنگین برای اقلیم استان

وی با بیان این مطلب که از‌این‌پس بارش برف کمتری را شاهد خواهیم بود و بارش‌ها بیشتر به‌صورت باران، آن هم به‌شکل بارش‌های حدی رخ خواهد داد، افزود: شاید میانگین بارش‌ها خیلی تغییری نکند، اما زمان بارش بسیار کوتاه خواهد شد و بارش‌های سنگین در فاصله زمانی کوتاه اتفاق می‌افتد که در نتیجه سیلاب، آب‌گرفتگی و رواناب را در پی خواهد داشت.

افزایش نیم‌درجه‌ای دمای استان

قائنی‌پور تغییر اقلیم را موجب افزایش میانگین دما در استان دانست و گفت: اکنون طبق آمار نسبت به سال گذشته نیم‌درجه افزایش دما در استان اتفاق افتاده است؛ همچنین نسبت به دوره آماری که به‌طور میانگین سی‌ساله است، میانگین دمای استان ۱.۳ درجه افزایش داشته است.

وی در‌خصوص راهکار‌هایی که می‌توان در زمان شرایط تغییر اقلیم استفاده کرد، بیان کرد: مصارف و منابع انرژی در بازنگری کشت محصولات کشاورزی، استفاده از بذر‌های مقاوم و مناسب با تغییر اقلیمی که ایجاد‌شده از جمله این راهکارهاست؛ ضمن اینکه باید زیرساخت‌ها به‌خصوص در حوزه شهری بازنگری شوند، به‌خصوص زیرساخت‌هایی که وظیفه انتقال رواناب را دارند تا دچار خسارت نشویم.

تغییر اقلیم و ضرورت بازنگری زیرساخت‌های شهری

قائنی‌پور ادامه داد: چند‌سال پیش نیز اعلام کردیم که اقلیم تغییر خواهد کرد و نیاز به بازنگری در طراحی زیرساخت‌های شهری داریم؛ یعنی کانال‌هایی که سی سال پیش پاسخگوی نیاز‌ها بوده است، اکنون دیگر جوابگو نیست؛ زیرا بارش‌ها به‌صورت ناگهانی و رگباری رخ می‌دهد و بنابراین حجم زیادی از بارش را در بازه زمانی کوتاهی خواهیم داشت که زیرساخت‌های قبلی توان انتقال این حجم آب و رفع خطر را ندارد.

مزایای کم‌بارشی

معاون توسعه، پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه این کم‌بارشی می‌تواند مزایایی نیز برایمان داشته باشد، گفت: کم‌بارشی موجب افزایش ساعت آفتابی خواهد شد که از این‌طریق ظرفیت استفاده از انرژی‌های پاک افزایش خواهد یافت و این، گسترش نیروگاه‌های خورشیدی را به‌دنبال دارد.

اوج گرما از نیمه تیر تا نیمه اول مرداد

وی درباره اینکه در چه بازه زمانی‌ای شاهد افزایش دما در استان خواهیم بود، اظهار کرد: طبق آمار از نیمه دوم تیر‌ماه تا نیمه اول مرداد‌ماه افزایش دما را خواهیم داشت و معمولا اوج افزایش دما مشهد در همین‌بازه زمانی خواهد بود. به‌طور‌کلی نیز میانگین دما افزایشی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->