واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فرازوفرودهای صنعت هسته‌ای ایران | قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم
سرخط خبرها

میزان نرخ باروری در کشور اعلام شد

  • کد خبر: ۲۴۵۱۴۲
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱
میزان نرخ باروری در کشور اعلام شد
رئیس انجمن مامایی ایران با بیان اینکه ۱.۶ میزان نرخ باروری در کشور است، گفت: از دولت چهاردهم و وزیر بهداشت آینده انتظار می‌رود تا محور اصلی شبکه بهداشت بر اساس ارایه خدمات توسط ماما‌ها استوار باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناهید خداکرمی روز چهارشنبه در حاشیه پنجمین کنگره سلامت زنان و خانواده با اولویت بر جمعیت و فرزندآوری که در مرکز همایش‌های بیمارستان میلاد برگزار شد با بیان اینکه با اجرای طرح جوانی جمعیت هنوز سرعت باروری افزایش نیافته است، افزود: از سال ۹۰ با ابلاغ سیاست‌های جمعیتی هنوز نتوانستیم افزایش باروری داشته باشیم و اگر مقداری رشد در این زمینه داشتیم مربوط به زوجین دهه ۶۰ است که ممکن است در سال‌های آینده متوقف شود.

وی با بیان اینکه در قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده ماموریت همه دستگاه‌ها شفاف مشخص شده و وزارت بهداشت به تنهایی در این زمینه وظیفه ندارد، اظهار داشت: اکنون با ایجاد تغییرات در حوزه شبکه بهداشت بسته‌های خدمتی پیش بارداری، بارداری و زایمان به حاشیه رانده شده است.

وی تصریح کرد: الان می‌بینیم افرادی که ماما نیستند در سیستم شبکه بهداشتی خدمات مامایی ارایه می‌دهند در حالیکه تخصصی و حرفه‌ای نیستند.

خداکرمی تاکید کرد: در قبل از بارداری خدمات باید توسط ماما‌ها ارایه شود و به نوعی باید هر زن ایرانی دسترسی به یک ماما داشته باشد، زیرا آنها در دوره بلوغ، بارداری، زایمان نیاز به مشاوره دارند.

رئیس انجمن مامایی ایران با تاکید بر اینکه زنان ما نیازمند حمایت هستند تا دغدغه‌های خود را در ازدواج، بارداری و فرزندآوری مدیریت کنند، گفت: هزینه زایمان اتباع خارجی باید توسط نهاد‌های بین المللی پرداخت شود.

ماما‌ها اولویت نظام سلامت در دولت چهاردهم

وی تاکید کرد: از دولت چهاردهم و وزیر بهداشت آینده انتظار می‌رود که محور اصلی شبکه بهداشت بر اساس ارایه خدمات توسط ماما‌ها استوار باشد و انتظار داریم در زایشگاه‌های ما که ۷۵ درصد تولد‌های طبیعی توسط ماما انجام می‌شود، آنان مورد حمایت در خصوص تعرفه گذاری قرار گیرند، در دهه‌های گذشته که دکتر پزشکیان وزیر بهداشت بودند درصدی از تعرفه ماما پرداخت می‌شد ولی دیگر انجام نشد.

خداکرمی با بیان اینکه ماما‌ها در بخش سلامت باروری آمادگی دارند برای اجرا شدن نظام ارجاع وزیر بهداشت دولت چهاردهم را حمایت کنند، گفت: ضروریست از ذینفعان و انجمن‌های علمی و گروه‌های آموزشی مامایی استفاده شود. البته تا مشکلات سیاسی، بین المللی و اقتصادی حل نشود انتظار اینکه بصورت بخشنامه و برنامه فرزندآوری را افزایش دهیم انتظار اشتباهی است، باید این چشم انداز امیدوارانه ترسیم شود.

تاثیر منفی دخانیات بر سلامت باروری زنان

رئیس انجمن مامایی ایران با بیان اینکه مصرف دخانیات باعث کاهش اسپرم در مردان شده و باروری را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: مصرف دخانیات در زنان نیز علاوه بر تاثیر منفی در باروری، باعث افزایش سرطان دهانه رحم، ریه احتمال ابتلا به زگیل تناسلی نیز می‌شود.

دارو‌های لاغری خطرناک است

خداکرمی ادامه داد: دارو‌های کاهش وزن یا لاغری باعث تحلیل و تغییرات در سلول‌های مغزی شده و در سلامت باروری نیز اثرگذار است، توصیه می‌شود برای لاغری رژیم غذایی درست و تحرک را در اولویت گذاشته و از مصرف دارو‌های کاهش وزن خودداری کنند.

به گفته وی، در این کنگره دو روزه به مسایل مختلف از جمله سرطانها، بارداری‌های نیازمند مراقبت، سلامت نوزادان و سلامت زنان پرداخته می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->