پزشکیان: ایجاد ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس ضروری است فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان سخنرانی رئیس جمهور در آیین بزرگداشت روز فناوری فضایی | پزشکیان: آینده از آن کسانی است که اهل علم و دلسوز کشور هستند الجولانی عازم عربستان شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) سرتیپ نصیرزاده: ۲ پرتاب فضایی در بهمن ۱۴۰۳ خواهیم داشت همه پای کار مشهد بیایند سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: دولتمردان نباید اقتصاد و معیشت را به مباحث FATF گره بزنند قالیباف: انقلاب ظرفیت‌های پیشرفت کشور را آزاد کرد تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه و مسئولان عالی قضا با آرمان‌های امام خمینی (ره) در دهه فجر ۱۴۰۳ دیدار شرکت کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با رهبر معظم انقلاب | حضرت آیت الله خامنه‌ای: باید معتقد باشیم که وعده الهی صادق و قاطع است + فیلم و عکس (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی درباره لوایح پالرمو و CFT پزشکیان: با دستاورد‌های دفاعی ایران هیچ کشوری جرئت تجاوز به خاک ایران را ندارد ویدئو| وزیر کشور: حدود ۵۰ درصد اتباعی که اخراج می‌کنیم دوباره برمی‌گردند! شهادت جوانان فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مذاکرات مرحله دوم آتش بس غزه به زودی آغاز می‌شود تاکید وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی بر بازگشت به جنگ لاریجانی: وقتی تحریم‌ها باشد پیوستن به FATF موثر نیست
سرخط خبرها

نفی اشرافی گری، بایستگی حکومتی و شایستگی اخلاقی

  • کد خبر: ۲۴۵۸۷۸
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
  • ۱
نفی اشرافی گری، بایستگی حکومتی و شایستگی اخلاقی
اشرافی گری چه در حوزه قدرت و چه ثروت و چه شهرت و... یک ضدارزش آشکار است در آموزه‌های الهی.

اشرافی گری چه در حوزه قدرت و چه ثروت و چه شهرت و... یک ضدارزش آشکار است در آموزه‌های الهی. فرعون و قارون و نمرود و... چهره‌های منفی هستند در باور اهل ایمان از سوی دیگر، ساده زیستی به مثابه یک ارزش در نظام مدیریتی اسلام مطرح است. حاکمان باید سطح طبقه ضعیف جامعه را در نظر داشته باشند. همان طور که در بحث نماز باید حال ِ اضعفِ مامومین (ضعیف‌ترین نمازگزاران) رعایت شود.

نه امام می‌تواند بی تفاوت نسبت به مأمومین و نمازگزاران کار خود را بکند و نه حاکم حق دارد بی ملاحظه حال مردم و شرایط زندگی شان،  اعلاحضرت وار زندگی کند. این خُلقِ طاغوتیان است که کاخ بر می‌افرازند و آجرهایش را از کوخ‌ها به یغما می‌برند. در حکومت اسلامی، تا کوخ فراوان است، هر کاخی که قد بکشد نماد باطل است. مسئولان حق ندارند کاخ نشین شوند.

حتی کارگزاران نظام هم حق ندارند چنین زندگی کنند. حتی حق ندارند سر سفره‌ای بنشینند که دیگران به چرب و شیرین دنیا آراسته اند تا مسئولان را دنیاگیر کنند. ماجرای عثمان بن حنیف، فقط خاطره نیست، اخطار هم هست. درسی است در تکرار که کارگزاران را نسبت به خطرات پیش رو هشدار می‌دهد و هوشیار می‌کند، «ای فرزند حنیف، شنیده ام مردی از جوانان اهل بصره تو را به خوان گسترده‌ای از طعام دعوت نموده و تو بر سر آن خوان با شتاب حضور یافته ای.

طعام‌های رنگارنگ برای تو خوش آمده و کاسه‌های گوناگون پیاپی بر سر سفره تو آورده شده است. من گمان نداشتم تو خوردن غذای قومی را بپذیری که فقرای آنان مورد اعراض قرار گیرند و بی نیازانشان بر سر طعام دعوت شوند.»

ادامه نامه هم سراسر درس است و توجه دهنده، «پس بنگر چه چیز خوردنی از این طعام می‌جویی و می‌بلعی، پس آنجا که شناسایی غذا برای تو مشکل است، آن را بینداز و در آن مورد که به پاکیزگی اصل و هدف هایش یقین کردی تناول نما.» بله، همه باید از لقمه شبهه ناک، جایگاه شبهه ناک و... اجتناب کنیم.

مسئولان هم اولی به رعایتِ این مهم هستند. امام (ع) به تأکید می‌فرمایند، «هوشیار باش، امام شما از دنیایش به دو لباس کهنه و از خوراکش به دو قرص کفایت نموده است.»

بعد از این گزاره خبری و تعلیمی، توان افراد را به رعایت ساده زیستی در نظر می‌گیرند و راه را به دقت نشان می‌دهند، «بدانید شما قطعا توانایی این قناعت را ندارید، ولی با اتصاف به پرهیزکاری و کوشش و پاکدامنی و درست کاری مرا یاری کنید.» راه امروز و رسم کارگزاران حکومتی باید اتصاف به پرهیزکاری و پاکدستی و پاک دامنی و درست کاری و ساده زیستی باشد.

از رئیس جمهورِ نهج البلاغه خوان انتظار است در انتصابات و حتی انتسابات خود، به این مهم توجه داشته باشد. کسانی که به هر دلیل به او منتسب هستند و هم کسانی که به حکم او منصوب می‌شوند باید به ساده زیستی و ورع و تقوا یاریگر خود او باشند. ما از اشرافی گری وابستگان مسئولان کم آسیب ندیده ایم. این نباید تکرار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
آیت الله یعقوب محمدی دیوان
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
0
0
شیعه باید اشرافی گری کند:

عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: إِنَّمَا شِيعَتُنَا اَلْمَعَادِنُ وَ اَلْأَشْرَافُ وَ أَهْلُ اَلْبُيُوتَاتِ وَ مَنْ مَوْلِدُهُ طَيِّبٌ؛

علىّ‌ بن جعفر از برادرش امام موسى بن جعفر عليهما السّلام روايت كرده كه فرمود: البته شيعيان ما کان های جواهر، و اشراف، و خانواده دار و اشخاصى هستند كه زادگاه پاكى داشته‌اند.

مسائل عليّ بن جعفر ج۱ ص۳۴۲
معاني الأخبار ج۱ ص۱۵۸
بحار الأنوار ج۶۴ ص۱۷۱
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->