آیا پوتین با زلنسکی دیدار می‌کند؟ تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعمال می‌شود (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) حماس: گسترش تجاوز علیه مردم فلسطین آسان نخواهد بود موافقت لبنان با خواسته‌های آمریکا | انحصار سلاح و استقرار ارتش در جنوب لبنان نتانیاهو: قصد سیطره کامل بر غزه را داریم امضای تفاهم‌نامه بین شورای عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلانشهر‌های کشور | هم‌افزایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت شورا‌ها + فیلم زاکانی در مشهد: نظام مدیریتی شهری باید بازبینی شود | ۴۵۱ خانوار تهرانی همچنان در هتل اسکان دارند واکنش بی سابقه دولت جدید لبنان به اظهارات عراقچی عراقچی: جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی جهت رسیدگی به وضعیت فاجعه‌بار غزه است رئیس سازمان اطلاعات سپاه در مشهد: ایران، صلح‌طلبِ جنگ‌بلد است | دشمن باید بداند اگر غلط زیادی بکند نقاط آسیب پذیری آن در سطح منطقه در اختیار ماست آیین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید محمد کاظمی در مشهد (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم پوتین و ترامپ به زودی دیدار خواهند کرد انتصاب احمدیان و شمخانی به عنوان نمایندگان رهبری در شورای دفاع رهبر معظم انقلاب، علی لاریجانی را به سمت نماینده رهبری در شورایعالی امنیت ملی منصوب کردند مراسم چهلم شهدای اقتدار در تهران (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) شهادت ۱۳ فلسطینی در حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به غزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) هند و روسیه پیمان جدید همکاری‌های صنعتی و اقتصادی امضا کردند انفجار بمب در بلوچستان جان سه نظامی پاکستان را گرفت (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) جزئیاتی از طرح نظامی جدید رژیم صهیونیستی در غزه هند تعرفه جدید ترامپ را محکوم کرد امیر سرتیپ امان اللهی: نیرو‌های مسلح ایران، انگشت به ماشه و آماده دفاع از سرزمین و مردم ایران هستند تاکید پزشکیان بر ضرورت بهینه‌سازی در عملکرد بودجه تیراندازی در پایگاه نظامی آمریکا در جورجیا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ایران به ادعای ارسال تسلیحات به روسیه واکنش نشان داد سقوط بالگرد نظامی در غنا| ۲ وزیر کشته شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران کشف شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی گفت‌و‌گو کرد
سرخط خبرها

منتقد شما را قوی‌تر می‌کند!

  • کد خبر: ۳۱۱۴۲۵
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۷
منتقد شما را قوی‌تر می‌کند!
ما به آینه نیاز داریم. این جمله پنج کلمه‌ای فقط یک گزاره تحلیلی نیست. خبری هم هست. مهم‌تر از این وصف‌خوانی است که، چون نیک بنگریم، راهبردی هم هست.

ما به آینه نیاز داریم. این جمله پنج کلمه‌ای فقط یک گزاره تحلیلی نیست. خبری هم هست. مهم‌تر از این وصف‌خوانی است که، چون نیک بنگریم، راهبردی هم هست. اگر قرار است از راه برویم و از برابر نگاه افراد، آینه لازم هستیم. قبل از آنکه از خانه پا بیرون بگذاریم و حتی پیش‌تر؛ همان زمانی که پلک می‌تکانیم و بیداری، جای خواب را می‌گیرد، خوب‌ترین اقدام به آینه نگاه کردن و خویش را تنظیم کردن است.

نقش ناصوابی اگر دیدیم، قدردان آینه، آن را اصلاح کنیم. جامعه با آدم‌های شسته‌رفته و منظم، جای بهتری برای زندگی است. این چند خط را بسانِ مقدمه واجب بگیرید تا از واجبی سخن گوییم که از راهبردی‌ترین بایستگی‌های زندگی است. به‌ویژه وقتی جنبه حکمرانی هم پیدا می‌کند. ویژه‌تر برای حکمرانان که هم بر حوزه عمل خویش اثر گذارند و هم مردم در نگاه به آنها برای خود الگو می‌گیرند که بسیار خوانده و شنیده‌ایم مردمان بر دین ملوک و حاکمان خود هستند. 

رهبر فرزانه انقلاب هم به این حقیقت چنین توجه می‌دهند که؛ «واقعا «النّاس علی دین ملوکهم». ملوک در این‌جا به معنی پادشاهان نیست که بگوییم ما پادشاه نداریم؛ نه، ملوک شما‌ها هستید؛ النّاس علی دین ماها. مردم رسم زندگی خود را به درسی که از عمل مسئولان می‌گیرند، نظام می‌دهند.» واجب این است که مسئولان به آینه محتاج‌ترند. نه فقط آینه شیشه‌ای که پشت آن را جیوه مالیده باشند. آینه نمادی است از منتقد. منتقدی که صادق و صریح، واقعیت‌ها را ببیند و بگوید. مسئولان هم باید نقد را بپذیرند و منتقد را قدر بدانند.

خدا درجات شهید رجایی را مضاعف فرماید که برای خود جلسه نق می‌گذاشت. کسانی جمع می‌شدند تا واقعیت‌های جامعه را باز گویند. به جان دولتمردی، چون رجایی نق بزنند. نق بزنند و باز هم نق بزنند. انتقاد است که شکوفایی می‌آورد. از تعریف‌های نابجا و تمجید‌های ناروا جز فرعون وجودمان بهره‌مند نمی‌شود. در منطق و تربیتِ دینی به صورتِ متملقان باید خاک پاشید. احْثُوا فِی‏ وُجُوهِ‏ الْمَدَّاحِینَ‏ التُّرَاب کلام همواره راهنمای نبوی است.

ما به انتقاد نیاز داریم. انتقاد هم هنری است که منتقدان مومن و صادق و صریح از آن برخوردارند. تلخی کلامشان، شیرینی و حلاوت به بار می‌آورد. اگر به آنها میدان دهیم، میدان را از نابایستگی‌ها پاک می‌کنند. وجود اینها در کنار مسئولان غنیمتی است قیمتی، اگر فهم کنیم. نمی‌خواهم از خطا‌هایی نام ببرم که به دلیل نبود نقد یا ندیده گرفتن منتقد روی داده است، نام ببرم تا موضوع جزئی و موردی به حساب آید.

اینجا از یک کُل و ضرورت حیاتی حکمرانی می‌گویم. از اینکه مسئولان با در کنار داشتن منتقد و پذیرش انتقاد نه‌تنها با مشکل روبه‌رو نمی‌شوند که مشکلاتشان رفع هم می‌شود. هم خودشان نفع می‌برند و هم جامعه منتفع می‌شود. اگر بگوییم درکنار داشتن منتقد از واجبات و حتی اوجب واجبات حکمرانی است، بیراه نگفته و ناراه نرفته‌ایم. امیدواریم با درک این ضرورت، جلو تکرار زیان‌ها گرفته شود. ان‌شاء‌ا...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->