استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر بروزرسانی می‌شود حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تفاوت قیمت گوشت گوسفندی و شتر چقدر است؟ | استفاده از فراورده‌های شتر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

  • کد خبر: ۲۴۷۹۸۸
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
تفاوت قیمت گوشت گوسفندی و شتر چقدر است؟ | استفاده از فراورده‌های شتر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد
دبیر کمیته تخصصی شتر خراسان‌رضوی گفت: یکی از مسائلی که در گسترش بازار محصولات شتر نقش دارد، فرهنگ‌سازی و آگاهی‌رسانی به مردم است تا به ارزش غذایی فراورده‌های شتر پی ببرند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

امین هراتی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت پرورش شتر در استان تصریح کرد: خراسان‌رضوی به لحاظ شرایط اقلیمی شرق کشور و ظرفیت بسیار بالایی که دارد خاستگاه خوبی برای پرورش شتر می‌باشد و این فرصتی است که اکنون در اختیار متولیان است که به آن باید بها دهند.

دبیر کمیته تخصصی شتر استان افزود: در استان، ظرفیت خوبی برای پرورش شتر وجود دارد، اما مشکل بزرگ شترداران، اراضی ملی است که در اختیار شترداران قرار داده نمی‌شود. این در حالی است که چرای شتر در صحرا هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند. اما اداره منابع طبیعی به‌بهانه اینکه اراضی ملی بوده و نیز به بهانه‌های دیگر، برای چرای شتر محدودیت ایجاد کرده است؛ به‌طوری‌که حتی شترداران مجاز به برپاکردن چادر در بیابان برای اقامت شبانه هم نیستند.

وی گفت: هراتی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان نفرات شتر در استان نیست و تلاشی هم از سوی متولی بخش در این خصوص نشده است، تأکید کرد: تولیدات شتر، چه گوشت و چه شیر، ارزش غذایی و درمانی بسیار بالایی دارد. حتی این محصولات تقاضای خارجی داشته و توان ارزآوری دارد؛ ولی متأسفانه تاکنون زیرساختش ایجاد نشده است.

مدیرعامل صنعت دامپروری خراسان‌رضوی افزود: با توجه به برگزاری دو سال پیاپی همایش تخصیص پرورش شتر و مباحث بسیار خوبی که در آن همایش‌ها مطرح شد، چشم‌انداز خوبی برای این حوزه انتظار می‌رود.

وی گفت: شهرستان‌های غربی استان خراسان‌رضوی مثل سبزوار، داورزن، بجستان و بردسکن بیشترین جمعیت شتر را در استان دارند.

به گفته هراتی، یکی از مسائلی که در گسترش بازار محصولات شتر نقش دارد، فرهنگ‌سازی و آگاهی‌رسانی به مردم است تا با ارزش غذایی تولیدات شتر پی ببرند و محصولات آن را در سبد مصرف خود بگنجانند.

وی درباره تفاوت قیمت گوشت شتر با گوشت قرمز، گفت: در حال حاضر، قیمت گوشت شتر نسبت‌به گوشت قرمز یک اختلاف ۱۰۰ هزار تومانی دارد و این تفاوت طی سال‌های گذشته با افزایش تقاضای گوشت قرمز و نیز افزایش قیمت آن، کمتر هم شده است.

هراتی به این موضوع اشاره کرد که این حوزه نیازمند کمک دستگاه‌های دولتی و مردم است که در فرهنگ‌سازی کمک کنند. در خراسان‌رضوی، محدودیتی برای پرورش شتر نداریم و به‌‌گستردگی بیابان‌های موجود، فضا برای پرورش شتر وجود دارد. اما متأسفانه متولیان امر از این موضوع غافل هستند.

دبیر کمیته تخصصی شتر استان با بیان اینکه شتر یک دام مقاوم، کم‌مصرف و پربهره است، افزود: ما هنوز در امر صادرات فراورده‌های شتر به ظرفیت اسمی نرسیده‌ایم. دولت هم باید در این حوزه کمک کند، اما متأسفانه ممنوعیت صادرات ترمزی برای رشد اقتصادی کشور است. 

وی افزود: در واقع توجیهی برای ممنوعیت صادرات نیست و به‌نظر من، خودزنی در تولید و صادرات است. مگر می‌شود کالایی را که شرایط تولید، تخصص و نیروی انسانی‌اش را داریم، درنهایت انبار کنیم و تولیدکننده مستلزم ضرر و زیان شود؟

هراتی گفت: اگرچه تأمین نیاز کشور در اولویت است، اما نباید غیرکارشناسانه جلوی صادرات گرفته شود. امیدواریم با مدیریت جدید، موانعی که در این حوزه وجود دارد، برداشته شود و مشکلات رفع شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->