همه ما با افرادی مواجه هستیم که اندوهزا هستند، نه بهخاطر اینکه روز بدی را سپری کرده باشند، بلکه به این خاطر که مشکلات شدیدی دارند و حاضر به تغییر نیستند. میتوان این افراد را که «افراد با کشمکش بالا» نامیده میشوند شناخت و تا حد امکان از آنان فاصله گرفت. این مطلب که گونهها و الگوهای رفتاری افراد کشمکشزا را تشریح میکند، از دیپاستش ترجمه شده است.
گونههای افراد با کشمکش بالا:
۱- افراد با کشمکش بالای خود شیفته: ممکن است در نگاه اول جذاب بهنظر برسند، اما خودشان را برتر میدانند. توهین و تحقیر و گمراه میکنند. همدلی ندارند و خواهان توجه و احترام هستند.
۲- افراد با کشمکش بالای خط مرزی: با دوستی شروع میکنند و بهطرزی ناگهانی بسیار خشمگین میشوند. آنها در جریان چنین خشمی دنبال انتقامگرفتن بهخاطر اهانتهای کوچک هستند.
۳- افراد با کشمکش بالای ضداجتماعی: جذابیت، نقاب آنها برای سلطه بر دیگران است. دروغ میگویند، پنهانکار هستند، آشکارا دیگران را تحقیر میکنند، آسیب میزنند و گاه مرتکب قتل هم میشوند. از این نوع افراد فاصله بگیرید.
الگوهای رفتاری افراد با کشمکش بالا:
۱- فکر همه یا هیچ: هرگاه مشکلی بروز میکند، راهحل فقط باید راهحل آنها باشد و نه دیگران. آنها نه مصالحه میکنند و نه به دیدگاههای دیگران کاری دارند.
۲- عواطف شدید یا غیرقابل مدیریت: واکنش آنها به هرچه رخ میدهد بیش از اندازه است.
۳- رفتار افراطی یا تهدیدآمیز: آنها به رفتارهای بسیار منفی مشتمل بر آسیب فیزیکی مبادرت میورزند، درباره دیگران دروغ میگویند و دخلوتصرف عاطفی و تماسهای مفرط هم از دیگر خصایص آنهاست.
۴- مشغله ذهنی برای شماتت دیگران: آنها غالبا افراد نزدیک به خود و افراد مقتدر بالاتر از خود را شماتت میکنند.
هیچکس کامل نیست، اما افرادی که این ۴ ویژگی را دارند، حتما جزو افراد با کشمکش بالا هستند.