هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

خودمان را بهتر بشناسیم

  • کد خبر: ۱۴۴۳۷۲
  • ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷
خودمان را بهتر بشناسیم
شیرین شاهی‌خانه مقدم - روان‌شناس

تا حالا به این فکر کرده‌اید که اگر کسی از شما درباره خودتان بپرسد، چه تعریفی از خودتان برای او دارید؟ منظورم بدیهی‌ها و غیربدیهی‌های زندگی‌تان است؛ توانایی‌ها، ویژگی‌ها، نقاط قوت و ضعف، خواسته‌ها، ارزش‌ها، افکار، باور‌ها و ترس‌هایتان که درمجموع به همه آن‌ها خودآگاهی می‌گوییم.

به‌نظر خنده‌دار می‌رسد، ولی بیشتر افراد از این ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری خود اطلاع چندانی ندارند، برای نمونه نمی‌دانند چه کاری را خوب می‌توانند انجام بدهند؟ چه ویژگی‌های اخلاقی خوب و مثبتی دارند یا ویژگی‌های اخلاقی بدشان کدام است؟ در زندگی چه اهداف کوتاه‌مدت یا بلندمدتی برای خود دارند؟ علایق و اولویت‌های زندگی‌شان و باور‌ها و ارزش‌هایشان کدام است؟

این دانستنی‌ها به چه‌کاری می‌آیند؟

امام‌رضا (ع) می‌فرمایند: «برترین تعقل خودشناسی است.» بنابراین، هرچه ما بیشتر و بهتر خودمان را بشناسیم، بهتر هم می‌توانیم آنچه را هستیم، بپذیریم یا تغییر دهیم. زمانی که فردی تصویری تاریک و مبهم از خود دارد، این به‌معنای آن است که شناخت واقعی از خود ندارد و همچنان در کشمکش‌های درونی خودش باقی‌مانده است.

آنچه درباره آن صحبت کردیم، نوعی مهارت است؛ مهارت خودآگاهی که همه ما باید آن را بدانیم و فرابگیریم. برای کسب این مهارت، نخستین قدم افزایش آگاهی‌هایمان درباره خودمان است که کمک می‌کند بدانیم چرا الان این احساس را داریم یا اکنون چه فکری از ذهنمان می‌گذرد و علت برخی رفتارهایمان در موقعیت‌های خاص چیست؟ یادتان باشد برای رسیدن به خودآگاهی و شناخت خود واقعی‌مان، حتما به یک دیدگاه واقع‌گرایانه درباره توانمندی‌ها و ضعف‌هایمان نیاز داریم.

برای تقویت این مهارت چه کنیم؟

از نقاط‌قوتمان اطلاع بیشتری کسب کنیم

نقاط قوت افراد شامل خصوصیات و ویژگی‌های مثبت، استعداد‌ها و توانایی‌ها، مهارت‌ها، توانمندی‌ها، پیشرفت‌ها و موفقیت‌های او می‌شود. شناسایی این نقاط قوت به ما کمک می‌کند اعتمادبه‌نفس و خودباوری بیشتری پیدا کنیم و استعداد‌های بالقوه‌مان بیشتر شکوفا شود.

درباره نقاط ضعف خود بیشتر بدانیم

برخی عادت دارند نقاط ضعفشان را انکار کنند، چون توانایی روبه‌روشدن با آن‌ها را ندارند. البته برخی هم عادت دارند نقاط ضعفشان را به قدری بزرگ کنند که خود را فردی ضعیف و سرشار از ویژگی‌های منفی بدانند. واقعیت این است که هر دو این گروه‌ها قادر به شناخت خود واقعی‌شان نیستند.

از افکارمان مطلع شویم

تاحالا به این موضوع فکر کرده‌اید که رفتارهایتان از کجا نشئت می‌گیرد یا چه چیزی سبب می‌شود که در زمان‌های مختلف، احساسات متفاوتی داشته باشید؟ آنچه احساس و رفتار ما را شکل می‌دهد، افکار و گفتگو‌های درونی ماست. به‌عبارت ساده‌تر ما براساس آنچه فکر می‌کنیم، دست به عمل می‌زنیم و این افکار ما هستند که احساساتمان را شکل می‌دهند و سبب می‌شوند که ما با شناختی که از خودمان پیدا می‌کنیم، افکاری را که داریم، جایگرین افکار منطقی و واقع‌بینانه بکنیم و کنترل درونی احساسات و اعمالمان را در دست بگیریم.

باور‌ها و ارزش‌های خود را بشناسیم

باور‌ها شامل اصولی هستند که قلباً آن‌ها را پذیرفته‌ایم و قبول داریم. ارزش‌ها هم ملاک‌ها و معیار‌هایی هستند که به‌وسیله آن‌ها افکار و رفتار خود و دیگران و هرآنچه در محیط اتفاق می‌افتد، ارزیابی می‌کنیم. باور‌ها و ارزش‌ها مطلق نیستند و قابلیت اصلاح و تغییر دارند.

از اهدافمان آگاهی داشته باشیم

اینکه هرکدام از ما در زندگی اهدافی را دنبال می‌کنیم، امری طبیعی است، چون نمی‌توان تصمیمی هوشمندانه و قطعی برای زندگی گرفت، درحالی که ندانی از زندگی چه می‌خواهی یا چرا آن را می‌خواهی؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->