آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی
سرخط خبرها

ازدواج‌های فامیلی و وجود برخی فرهنگ‌ها، در شیوع بیماری‌های ژنتیکی نقش مهمی دارد

  • کد خبر: ۲۵۰۸۴۵
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
ازدواج‌های فامیلی و وجود برخی فرهنگ‌ها، در شیوع بیماری‌های ژنتیکی نقش مهمی دارد
استاد گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از دلایل مهم شیوع برخی بیماری‌های ژنتیکی در کشور، بالابودن میزان ازدواج‌های فامیلی در مناطقی از کشور است و همینطور وجود برخی فرهنگ‌ها که سقط جنینِ دارای ناهنجاری‌های ژنتیکی را علیرغم وجود حکم شرعی آن نمی‌پذیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر طیبه حمزه لویی، ضمن اشاره به طیف مختلف بیماری‌های ژنتیکی گفت: به طور کلی بیماری‌های ژنتیکی به چهار دسته تقسیم می‌شوند و شامل بیماری‌های تک ژنی (که کار‌های تشخیصی برای آنها انجام می‌شود)، بیماری‌های کروموزومی، بیماری‌های چند ژنی یا مولتی فاکتوریال که هم محیط و هم ژنتیک خانواده در آن دخیل است مانند بیماری دیابت، چاقی و؛ و همین طور سرطان‌های ارثی مثل سرطان پستان، سرطان روده و... می‌باشد.

وی ادامه داد: بیشترین بیماری‌هایی که آزمایشگاه ژنتیک در رابطه با آنها کار می‌کند، بیماری‌های تک ژنی مثل تالاسمی، SMA، دوشن و فیبروز کیستی است که جزو بیماری‌های تک ژنی هستند و به آنها ختلالات مندلی هم گفته می‌شود.

دکتر حمزه لوئی علت شیوع این بیماری‌ها در کشور ایران را نسبت به سایر کشورها، وجود شرایط فرهنگی خاص و کثرت ازدواج‌های خویشاوندی دانست و افزود: ازدواج‌های فامیلی سبب می‌شود که بیماری‌های ژنتیکی از فراگیری بیشتری در کشور برخوردار باشند و تفاوت هم نمی‌کند که این ازدواج‌ها در کدام منطقه از ایران باشد.

وی همچنین گفت: در حال حاضر مردم برخی مناطق کشور، به دلیل اعتقادات و فرهنگی که دارند، با سقط جنینی که مشکل ژنتیکی دارد، مخالف اند و لذا اگر قبل از زایمان به فرد گفته شود، که لازم است جنین به دلیل ناهنجاری‌های ژنی سقط شود، فرد نمی‌پذیرد در صورتی که مجوز سقط در جمهوری اسلامی برای جنین مشکل‌دار، قبل از چهار ماهگی دوره بارداری وجود دارد.

دکتر حمزه لوئی در تکمیل این سخن افزود: تشخیص‌ها معمولاً در هفته ۱۰ تا ۱۲ انجام می‌شود و بنابراین خیلی زودتر از اینکه روح در جنین دمیده شود، می‌توان بیماری را تشخیص داد تا در صورت مشکل داشتن سقط انجام شود، ضمن اینکه بسیاری از بیماری‌ها اگر در بدو تولد تشخیص ژنتیکی داده شود، می‌تواند تحت درمان قرار گیرد و عوارض بیماری از بین برود.

وی علت عدم مراجعه بسیاری از خانواده‌ها به مراکز تشخیص ژنتیکی را هزینه بالای این خدمات و عدم همکاری بیمه‌ها در پوشش دادن خدمات مذکور دانست وگفت: به دلیل گران بودن تست‌های ژنتیکی، مردم نمی‌توانند این آزمایش‌ها را به راحتی انجام دهند و در این شرایط دولت و بیمه‌ها باید پای کار باشند و خدمات را پوشش دهند، در واقع خدمات عمومی باید برای همه مردم باشد و از تکرار تست‌ها که بار هزینه بیماران را دوچندان می‌کند پیشگیری شود، همچنین اگر در یک فامیل، بیماری ژنتیکی شناسایی و جهش ژنتیکی که علت آن بیماری است هم شناخته شود، برای همه افراد فامیل که به نوعی ارتباط خونی با بیمار دارند همان جهش تشخیص را می‌توان ارائه کرد.

استاد گروه ژنتیک دانشگاه تاکید کرد: یک سیستم دولتی باید در صدد این باشد که در دراز مدت بیماران ژنتیکی و به طور کلی بیماران در جامعه کمتر شوند و سیستم بهداشتی نیز پیشگیری کند تا این بیماری‌ها ریشه کن شده یا کاهش یابند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->