الهام مهدیزاده/شهرآرانیوز- همینطوری که میگویم، بنویس. بنویس آقا و خانم شورای شهر مشهد! من و بقیه مردمی که الآن در این شهر زندگی میکنند، شما را بهعنوان نماینده انتخاب کردیم و رأی دادیم. یک حرف حساب داریم؛ اینکه میخواهیم درکنار ما باشید. سری به ما بزنید. به محلهها بیایید و حرفهای دلمان را بشنوید. این شهر مال همه ماست. همین خیابان توحید را نگاه کن. اینکه شورا و شهرداری حرف مردم را پذیرفتند و اتوبوسهای بیآرتی را سروسامان دادند، چقدر به ما کمک کرد... اگر حرفمان را میرسانید، بنویسید: «اعضای شورای شهر مشهد! با مردم مشهد و درکنار آنها باشید و حرفهای دلشان را بشنوید.»
حرفهای خودمانی برای آن ۱۵ نفر
امروز روایتمان از خودمان است. از همه ما مشهدیهای ساکن در مشهد. قرار شد حرفهای خودمانی خانواده بزرگ مشهدیها را برسانیم به ۱۵ عضو شورای پنجم شهر. قول دادیم حرفهایشان را بیکموکاست بنویسیم تا برسد به دست نمایندگان پارلمان شهری مشهد. آنها از خوشیها، گلایهها و خواستههایشان، با اعضای شورا گفتند.
شهر ما خانه ما
مسیر اول، خیابان تکتم و مجد: مرد میانسالی با دستکش و ماسک، سوار بر دوچرخه از خانه بیرون آمده است. ماسک را کامل روی صورت کشیده است تا تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده باشد. خودش را احمدی، بازنشسته فرهنگی، معرفی میکند و میگوید: ساکن خیابان تکتم هستم. سالهای سال به بچههای مردم آموختم که شهر ما خانه ماست. حالا هم به اعضای شورای شهر مشهد میگویم: «شهر ما خانه ماست.»
ماسک را روی صورتش کمی جابهجا میکند و ادامه میدهد: میدانید پشت همین جمله چندحرفی چه پیامهایی نهفته است؟ اینکه عضو عزیز شورای شهر! مشهد را مثل خانه خودت بدان. همانطور که میخواهی خانهات آباد و مرتب باشد و برای زیبایی آن تلاش میکنی، برای مشهد هم تلاش کن. تعارف که نداریم؛ این شهر با جیب همه ما اداره میشود. تا مردم عوارض ندهند، نمیتوان شهر را اداره کرد. از طرف دیگر، اعضای شورای شهر هم باید بر استفاده شهرداری از این پولها نظارت یا حداقل قانونی وضع کنند که این همه اسراف نشود.
جلوی موازیکاریها را بگیرید
او حرفهایش را مانند روزهای تدریس در مدرسه با مثالی کامل میکند: همین کندهکاریهای شهر یک مثال خوب است. به خیابان مجد ۱۷ بروید. چندبار آسفالت آن محدوده شکافته و پر شد. هر روز یک نفر میآید و برای مسئلهای آسفالت خیابان را باز میکند؛ این یعنی اسراف. از اعضای شورای شهر مشهد میخواهیم قانونی بگذارند تا جلوی این همه اسراف و هدررفت عوارض گرفته شود. یکبار برای همیشه این مشکل را با یک قانون مشخص برطرف کنند. این واقعا ضعف است و مردم گله دارند. با این شرایط کشور و هزینههای سرسامآور، چرا باید اینطوری پول مردم دور ریخته شود؟
فرد دیگری که برخی اعضای شورا را میشناسد، میگوید: علمکرد اعضای شورا در این دوره واقعا ارزشمند بوده است. آنها با برخی مصوباتشان گرههای مختلف شهر را باز کرده اند. هرچند که معتقدم باید بیش از گذشته به فکر حمل و نقل شهری باشند. این ترافیک بدجور همه مردم را کلافه کرده است.
میان مردم باشید
مسیر دوم، میدان عبدالمطلب: عبدا... زاده در میدان عبدالمطلب روسریفروشی دارد. سرش خلوت است و با روی باز پذیرای صحبت ماست. با یک بیوگرافی از محلهای که در آنجا ساکن است، صحبتش را شروع میکند: مغازهام اینجاست و خودم ساکن بولوار پیروزی هستم. حدودا ۲۰ سالی است که ساکن آنجا هستیم و از قدیمیهای آن محلهایم. شخصا تابهحال سروکارم به شورای شهر و شهرداری نیفتاده است. از اعضای شورا میخواهم که بیشتر میان مردم باشند، بیشتر در محلات حاضر شوند و درددل و مشکلات آنها را بشنوند. حضور بیشتر آنها درمیان مردم حتی اگر به رفع مشکلات منجر نشود، کمترین فایدهای که دارد، افزایش حس همراهی مردم و اعتماد آنها به اعضای شوراست.
تخفیف در ایام کرونا
خانم قرایی، یکی از شهروندان مشهدی است که ملکش بهدلیل تخلفات ساختمانی مشمول جریمه شده است. او میگوید: بهدلیل این تخلف، شهرداری ۳ میلیون تومان جریمهام کرد. همسرم سرطان کبد دارد. در این اوضاع بد کرونا ما هم دچار مشکلاتی شدیم. سراغ شهرداری منطقه رفتم و گفتند که باید به شورای شهر بروم. نامهای نوشتم و برای اعضای شورا ارسال کردم و از آنها خواستم با توجه بیماری همسرم و مشکلات مالی، بخشی از بدهی ما را ببخشند. نامه را اسفند ارسال کردم و از آن روز بهخاطر شدت گرفتن کرونا نتوانستهام نتیجه کار را پیگیری کنم. چند روز قبل از شورا تماس گرفتند و گفتند که مشمول تخفیف شدهایم. از کارراهاندازی اعضای شورا تشکر میکنم.
خانم گلمحمدی یکی دیگر از شهروندان مشهدی است که او نیز برای بدهی تجاری مغازهاش در این اوضاع کرونایی با مشکل روبهرو شده است. میگوید: چند هفته مغازهام بهطور کامل تعطیل بود. اکنون هم که مغازه را بازگشایی کردهام، بیشتر از ۳۰ هزار تومان فروش ندارم. با این مبلغ حتی پول برق مغازه هم جور نمیشود. پیگیری کردم و چند نفر گفتند به شورای شهر مراجعه کنم. نامهای خطاب به شورا نوشتم و به لطف خدا با تخفیف تجاری مغازهام، موافقت کردند. خدا خیرشان بدهد.
نظارت شورا بیشتر شود
آقای کامکار، یکی دیگر از شهروندان مشهدی ساکن در محدوده کلاهدوز است. حرفهایش خطاب به اعضای شورای شهر و درمورد نظارتهاست. او میگوید: شورا کارش قانونگذاری و شهرداری هم وظیفهاش اجرای این قوانین است. من مغازهای تجاری دارم و برای همین واحد تجاری، هزینههای شهرداری را پرداخت کردیم، اما نمیدانم چرا بعضی کارکنان شهرداری هرطور که دلشان میخواهد درمورد هزینههای تجاری رفتار میکنند؟ انگار قوانین را برای آنها ننوشتهاند. به نظرم شورای شهر باید در این مورد نظارت بیشتری داشته باشد تا قوانین بهدرستی اجرا شود.
فرد دیگری نیز در گفتگو با ما میگوید: اعضای این دوره شورای شهر توانستهاند ارتباط بهتری با مردم برقرار کنند، حداقل تغییراتی در شهر به وجود آمده که به دلیل برخی مصوبات شورا بوده و این موضوع واقعا قابل تقدیر است.
پایان دغدغه توحیدیها
خیابان توحید، مقابل یکی از مغازههای ابزارفروشی، چندنفری ایستادهاند. سراغشان که میرویم، یکی از آنها به نمایندگی بقیه صحبت میکند و میگوید: مسیر اتوبوس بیآرتی قبلی که اینجا کشیده بودند، برای ما دردسرساز بود. دو لاین خیابان را برای اتوبوس گرفته بودند و جایی برای رفتوآمد ماشینها نمانده بود، چه برسد به آنکه ما بخواهیم ماشینی را برای تخلیه بار کنار خیابان پارک کنیم. خیلی اذیت شدیم و همهجا رفتیم. چندباری هم به شورای شهر رفتیم و با صحبتهایی که کردیم، بالاخره تصمیم گرفتند مسیر بیآرتی را تغییر بدهند. الآن اوضاع بهتر شده است. همین که اعضای شورای شهر حرف کسبه را بهگوش جان شنیدند، خیلی ارزش دارد.
شعارها فراموش نشود
در میدان امام خمینی (ره) بهسراغ جوانی دانشجو میرویم تا وی از انتظارات و توقع خود از شورای شهر بگوید. محمد بهمنش میگوید: معمولا در کوران انتخابات، هر کاندیدایی تلاش میکند با شعارهای زیبا آرای بیشتری برای خود جمع کند.
وی ادامه میدهد: انتخابات شوراها نیز از این قاعده مستثنا نیست؛ بنابراین از همه کسانی که منتخب مردم مشهد هستند میخواهم چنانچه به وعدههای انتخاباتی خود عمل نکرده اند، تلاش کنند در مدت زمان باقیمانده از عمر شورای شهر برای عملیاتی کردن شعارهای خود همت کنند و فراموش نکنند حافظه مردم برای ارزیابی عملکرد آنها قوی است. هرچند که قطعا تلاشهای بسیاری برای تحقق وعدهها صورت گرفته و از این منظر قابل تقدیر است.