هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران!
سرخط خبرها

شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی می‌تواند خطر کم‌شنوایی را افزایش دهد 

  • کد خبر: ۲۶۰۰۴۸
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی می‌تواند خطر کم‌شنوایی را افزایش دهد 
تشخیص بموقع و درمان بهنگام مشکلات شنوایی موجب می‌شود تا فرد از زندگی سالمی برخوردار باشد؛ از همین رو مهم‌ترین موضوع در حوزه شنوایی‌شناسی، تشخیص بموقع مشکلات شنوایی کودک و ادامه فرایند درمان است.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با هفته جهانی ناشنوایان و به دلیل اهمیت پرداختن به عملکرد حوزه شنوایی شناسی دانشگاه، دکتر صادق جعفرزاده عضو هیات علمی رشته شنوایی شناسی توضیح می دهند:

در خصوص ضرورت توجه به سلامت حس شنوایی

کم شنوایی در کودکی اگر به موقع شناسایی و درمان نشود موجب عدم توانایی در صحبت کردن می‌شود و به مرور تمام زندگی فرد تحت شعاع قرار می‌گیرد و در بزرگسالی نیز عدم تشخیص به موقع موجب می‌شود ارتباط فردی با محیط پیرامون محدود شده و در برآورده شدن برخی از نیاز‌ها با مشکلاتی روبرو شود. 

در خصوص خدمات شنوایی شناسی برای نوزادان 

برای نوزادان شناسایی به موقع و مداخله زود هنگام نقش تعیین کننده‌ای در درمان ایفا می‌کند از همین رو در حال حاضر بالای ۹۵ درصد نوزدان کم شنوا در همان مراحل ابتدایی شناسایی می‌شوند، اما در زمینه مداخله به موقع برای بهبود متاسفانه با مشکلاتی روبرو هستیم. هر چه مداخلات درمانی در زمان سریعتری انجام شود به همان نسبت نیز عملکرد درمانی موفقیت آمیز‌تر خواهد بود. اما اگر مدخلات درمانی را به سال‌های بعد موکول شود، بیمار از مداخلات درمانی سود کمتری را می‌برد.

در حال حاضر به محض تولد نوزاد در بیمارستان تحت غربالگری قرار می‌گیرد و در صورتی که احتمال مشکل شنوایی برای نوزادی داده شود به سرعت اقدامات تشخیصی دقیق‌تر و مراحل درمانی آغاز می‌شود که خوشبختانه در این زمینه استان خراسان رضوی جز بهترین استان‌های ارزیابی و مداخله نوزادان کم شنوا است و با استاندارد‌های جهانی برابری می‌کنیم. 

دیده می‌شود که برخی افراد در دوره سالمندی دچار عوارض کم شنوایی می‌شوند یا بخاطر تروما و تصادفات و یا به صورت خود به خود، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد سالمندان در سنین بالای ۶۵ سال به مرور دچار کم شنوایی می‌شوند این سیر تدریجی به نحوی است که خودشان از وجود کم شنوایی بی خبر هستند و شکایت اصلی آنها این است که دیگران آهسته صحبت می‌کنند از همین رو توصیه می‌شود سالمندان در سنین ۵۰ سال به بالا باید سالیانه تست بدهند. خوبی این اقدام پیشگیرانه این است که از پیشروی و بدتر شدن حال بیمار جلوگیری می‌شود به نحوی که می‌توان با سمعک شنوایی فرد بهبود یابد. 

سوانح رانندگی به سیستم‌های مختلفی از بدن آسیب می‌زند و عموما این آسیب‌ها چند وجهی است به نحوی که بیماران با مشکلات متعدد روبرو می‌شوند و تروما به شنوایی نیز آسیب میزند. 

 اولین اقدام بعد از شناسایی، اطلاع به فرد و پس از آن انجام اقدامات تشخیصی بیشتر است. بعد از آن پیگیری‌های بعدی برای بهبود شنوایی کودک یا فرد بزرگسال انجام می‌شود. 

حوزه شنوایی شناسی چه ارتباطی با گروه حلق و گوش و بینی دارد؟ 

این دو رشته دانشگاهی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارد. در مداخلات گوش حلق و گوش و بینی در گام اول نیاز به آزمون‌های شنوایی شناسی مطرح می‌شود و پس از مراحل درمانی نیز شرایط بیمار توسط شنوایی شناسی ارزیابی و به پزشک معالج ارجاع داده می‌شود. 

خدمات شنوایی شناسی با حضور عضو هیات علمی و با تعرفه دولتی در حال حاضر در بیمارستان‌های قائم (عج)، امام رضا (ع) و مرکز جامع توان بخشی به بیماران ارایه می‌شود. 

عمده‌ترین علت مشکلات شنوایی در جوانی و میانسالی چیست؟

 مشکل کم شنوایی در اثر سر و صدای بلند، گوش سپردن به موسیقی با صدای بالا و برای طولانی مدت است البته استفاده از هندزفری به ذات ایجاد مشکل نمی‌کند، اما اگر صدای گوشی بالاتر از حد آلارم دستگاه و برای زمان طولانی باشد می‌تواند به کم شنوایی منجر شود بنابراین توصیه می‌شود حد استاندارد الارم صدا در گوشی رد نشود و در صورتی که صدا بالاتر از حد الارم بود برای مدت طولانی استفاده نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->