کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) لزوم توسعه بخش کشاورزی برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی شرایط بازنشستگی کارکنان قرارداد کار معین اعلام شد + جزئیات بررسی قیمت امروز طلا و سکه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بحران مدیریت در باجه سهام عدالت/ کم‌کاری برخی بانک‌ها در عمل به بخش‌نامه فروش سهام عدالت

  • کد خبر: ۲۸۰۵۳
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۱
بحران مدیریت در باجه سهام عدالت/ کم‌کاری برخی بانک‌ها در عمل به بخش‌نامه فروش سهام عدالت
مراجعه مردم به برخی بانک‌ها برای فروش سهام عدالت بی‌نتیجه ماند و کار بانک‌ها را مختل کرد.
مسعود سلطانی/شهرآرانیوز - بر اساس اعلام قبلی سازمان خصوصی‌سازی، از  ششم خرداد‌ماه سال ۱۳۹۹، دارندگان سهام عدالت در صورت تمایل می‌توانند با مراجعه به شعبه‌های مربوط، اقدام به فروش ۳۰ درصد از سهام خود کنند، اما دیروز در عمل بیشتر بانک‌ها پذیرای متقاضیان فروش سهام عدالت نبودند. این موضوع موجی از سردرگمی را برای متقاضیان فروش سهام عدالت ایجاد کرد و باعث شد تا مسئولان امر با دستپاچگی دست به تغییر تصمیم خود بزنند.
 
در همین راستا حدود ساعت یک بعد از ظهر دیروز بود که حسین فهیمی، سخن‌گوی ستاد آزادسازی سهام عدالت، در گفتگو با شبکه خبر اعلام کرد: «سهام‌داران عدالت برای آزادسازی و فروش سهام خود به بانک‌ها مراجعه نکنند و این کار را از طریق زیرساخت‌های الکترونیکی انجام دهند. این موضوع در حالی اعلام شد که هنوز بسیاری از بانک‌ها بخش‌نامه اجرایی فروش سهام عدالت به صورت حضوری را انجام نمی‌دهند، چه‌رسد به اینکه زیر ساخت الکترونیک آن را فراهم کنند.

باجه ناهماهنگی
آغاز فروش سهام عدالت و ناهماهنگی‌های ایجاد شده، موجی از اعتراض و انتقاد را در فضای مجازی در پی داشت.
یکی از کاربران توئیتر در پیام طعنه‌آمیز دراینباره نوشت: «خونه‌تون آباد آخه امروز باید این سهام عدالت رو آزاد مى‌کردین؟ بعد از این همه تعطیلى آخه؟ از صبح به خاطر یه کار واجب تو بانک بودم تا الان! با ۲ نفر دعوا کردم، یه نفر هم منو دعوا کرد. اگر امروز کرونا نگرفته باشم دیگه نخواهم گرفت. یکی دیگر از کاربران نوشته بود: «به چند شعبه از بانک‌های مختلف مراجعه کردم، اما هیچ‌کدام فرمی برای فروش سهام عدالت نداشتند.» این توئیت‌ها پای خبرنگار شهرآرا را به شعب بانک‌ها در محدوده میدان شهدا باز کرد.
 
اغلب بانک‌ها درخواست ثبت فروش سهام عدالت را تنها از طریق وب‌سایت و به صورت آنلاین امکان‌پذیر می‌دانستند. برخی از مسئولان باجه‌ها نیز به طور کامل اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند.
 
مسئول یکی از باجه‌ها نیز در جواب سؤال ما درباره فروش سهام عدالت گفت: «به دلیل مشکلات زیرساختی اکنون نمی‌توانیم خدمات بدهیم.
 
با‌این‌حال از هفته آینده می‌توانید سهام عدالت را از طریق سایت بفروشید.» مسئول یکی دیگر از باجه‌های این بانک هم گفتند که ما هم مثل شما در فضای مجازی این مسئله را خواند‌ه‌ایم، اما به ما چیزی ابلاغ نشده است! رئیس یکی از شعب بانکی هم با گفتن اینکه هیچ اطلاعیه‌ای تا این لحظه برای ما فرستاده نشده است، آب پاکی را روی دست ما ریخت.
 
درحالی روز گذشته بانک‌ها شاهد افزایش مراجعات مردمی برای فروش سهام عدالت بودند که بازه زمانی دقیقی درباره فروش سهام عدالت توسط کارگزاران و بازگشت وجه به حساب سهام‌داران اعلام نشده و از سوی دیگر به دلیل ریزش بازار سرمایه طی ۲ هفته گذشته براساس برخی برآورد‌ها چیزی در حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان از ارزش سبد سهام عدالت کاسته شده است.
 
دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان‌رضوی در‌حالی‌که برای بازدید شعب بانک‌ها به شهرستان کاشمر رفته بود، در نخستین تماس در حدود ساعت ۱۳ به شهرآرا گفت: حدود ۱۰ دقیقه پیش به من گزارش رسیده که برخی از بانک‌های استان در عمل به بخش‌نامه دچار مشکل هستند. ۳۰ دقیقه دیگر نتیجه پیگیری را اعلام می‌کنم. حسن مونسان بعد از گذشت ۳۰ دقیقه اعلام کرد: بانک‌های خصوصی در عمل به بخش‌نامه ابلاغ‌شده دچار ضعف‌اند و زیرساخت‌های لازم برای ثبت درخواست فروش سهام عدالت از سوی مردم را ندارند. وی ادامه داد: همه بانک‌ها باید عاملیت فروش را داشته باشند. برخی کارگزاری و برخی قرارداد دارند. بااین‌حال تمامی بانک‌ها این تکلیف را دارند که درخواست فروش سهام‌داران عدالت را ثبت کنند، اما مشکل این است که سامانه‌های برخی از بانک‌ها برای این‌کار هنوز راه‌اندازی نشده است.

پاسخ به چند پرسش مهم درباره سهام عدالت
آیا امکان نقل و انتقال سهام عدالت به صورت وکالتی قانونی است؟
برابر اطلاعیه‌های مکرر نقل و انتقال سهام عدالت حتی به صورت وکالتی نزد دفاتر اسناد رسمی غیرقانونی است و این موضوع به اطلاع دفاتر اسناد رسمی رسیده است. سهام عدالت تخصیصی صرفا در سامانه معاملاتی بازار سرمایه در ماه‌های آتی قابلیت خرید و فروش خواهد داشت.

سود سهام عدالت در سال ۹۹ چقدر است؟
میزان سود سالیانه عایدی از شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت مطابق تصویب مجامع عمومی سالیانه شرکت‌ها تعیین می‌شود و تخصیص می‌یابد و میزان دقیق این سود پیش‌بینی‌پذیر نیست. البته با توجه به اینکه سهام شرکت‌های معتبر بورسی در سبد سهام عدالت موجود است، سود عایدی به صورت سالیانه بیشتر از سنوات قبل بوده است. پیش‌بینی شما از استقبال سهام‌داران از هر یک از روش‌های آزادسازی سهام عدالت به چه میزان است؟

تکلیف سهام افراد متوفی چه می‌شود؟
بنا بر تصویب شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، مقرر شده است وراث تمام متوفیان مشمول سهام عدالت برای تسهیم و انتقال سهام و سود عایدی به وراث با ارائه گواهی حصر وراثت به دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک مراجعه کنند که این امر از مردادماه ۱۳۹۷ در اقصانقاط کشور آغاز شده است، اما از ابتدای هفته گذشته به دلیل اجرای فرایند آزادسازی سهام عدالت این موضوع متوقف و در هفته‌های آتی مجددا از سرگرفته خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->