اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

کوچ عشایر خراسان رضوی آغاز شد البته با تاخیر!

  • کد خبر: ۲۸۸۸۶
  • ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶
کوچ عشایر خراسان رضوی آغاز شد البته با تاخیر!
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: کوچ عشایر این استان به مناطق ییلاقی که به دلیل شیوع ویروس کرونا و بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ از فروردین ماه گذشته تاکنون به تاخیر افتاده بود هم‌اینک آغاز شده و در جریان است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد نبوی‌فرد  افزود: پیش از این کوچ عشایر خراسان رضوی به طور معمول ابتدای فروردین ماه هر سال آغاز می‌شد و تا اول اردیبهشت ماه ادامه می‌یافت، اما امسال به خاطر بحران کرونا به تاخیر افتاد تا سلامت جمعیت عشایری استان حفظ شود.

 

وی ادامه داد: به این ترتیب بر اساس ابلاغیه رییس سازمان امور عشایری و هماهنگی با سازمان جنگل‌ها و آبخیزداری کشور زمان کوچ عشایر در حوزه خراسان رضوی خرداد ماه جاری تعیین شد.

 

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: بیماری ویروسی کرونا در میان عشایر خراسانی شیوع نداشته و وضعیت ابتلای به آن هم‌اینک در میان آن‌ها "سفید" است.

 

عشایر خراسان رضوی با سپری نمودن حدود پنج ماه از سال در مناطق قشلاقی داخل و خارج این استان، به طور سنتی و معمول از فروردین ماه کوچ خود را به مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند. کوچ قشلاقی عشایر خراسان رضوی نیز همه ساله با سرد شدن تدریجی هوا، از اواسط آبان ماه آغاز می‌شود.

 

در این چارچوب عشایر برون کوچ از شهرستان قوچان کوچ خود را به خارج از خراسان رضوی به مقصد مناطق قشلاقی واقع در استان شمالی گلستان در مسافتی ۴۰۰ کیلومتری آغاز و با عبور از شهرستان‌های فاروج، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان واقع در استان خراسان شمالی و ایلراه‌های شلمی و خشتلی بین ۳۰ تا ۴۰ روز طی طریق کرده و در مناطق قشلاقی مراوه‌تپه استان گلستان شامل دشت تقر، قاپلان دره، ابوساری و آب شیرین مستقر می‌شوند.

 

دیگر عشایر خراسان رضوی "درون کوچ" هستند که از شهرستان‌های درگز، سبزوار، نیشابور، بردسکن، خواف، چناران و مشهد واقع در حوزه جغرافیایی همین استان به مناطق گرمسیری (قشلاق) واقع در شهرستان‌های سرخس، بخش رضویه شهرستان مشهد، کلات و حوزه‌هایی از همان شهرستان‌ها واقع در شمال شرق خراسان رضوی کوچ می‌کنند.

 

۳۵ هزار نفر جمعیت در قالب هفت هزار خانوار عشایری خراسان رضوی شامل ۳۵ طایفه کوچ‌رو هستند. این تعداد معادل ۵۱ صدم درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند، اما ۹۰۰ هزار راس دام آن‌ها معادل ۱۵ درصد از کل دام‌های استان است.

 

عشایر خراسانی با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن فراورده دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزایی در اقتصاد خراسان رضوی ایفا می‌کنند.

 

شمار دانش‌آموزان عشایر خراسان رضوی نیز پنج هزار و ۹۶۸ نوجوان و جوان است که در ۱۹۴ باب مدرسه ویژه عشایری این استان تحصیل می‌کنند.
منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->