تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

یک خبر خوب: دارو‌های منوکلونال آنتی‌بادی، امید‌هایی تازه در درمان آلزایمر ایجاد کرده است

  • کد خبر: ۲۹۰۰۸۲
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹
یک خبر خوب: دارو‌های منوکلونال آنتی‌بادی، امید‌هایی تازه در درمان آلزایمر ایجاد کرده است
عضو هیئت‌علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلزایمر یک بیماری شناختی است که درمان قطعی ندارد، اما دارو‌های منوکلونال آنتی‌بادی علیه آمیلوئید به تازگی امید‌های تازه‌ای را برای درمان بیماری آلزایمر ایجاد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی شعیبی با اشاره به اینکه بیماری آلزایمر شایع‌ترین علت برای بیماری دمانس یا زوال عقل است افزود: در زوال عقل یک یا چند حیطه از فعالیت‌ها و قوای شناختی، ازقبیل حافظه، توجه، تمرکز، قدرت دیداری- فضایی و مواردی از این قبیل دچار اختلال عملکرد می‌شوند و شایع‌ترین علت زوال عقل یا دمانس تحت عنوان بیماری آلزایمر نامیده می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه بیماری آلزایمر در حال حاضر درمان قطعی ندارد گفت: بیماری آلزایمر یک بیمار استحاله‌ای یا دژنراتیو و شایع‌ترین بیماری استحاله‌ای سیستم عصبی مرکزی به شمار می‌رود. بیماری‌های استحاله‌ای به این معنی هستند که گروهی از سلول‌های مغزی با علتی که هنوز مشخص نیست، زودتر از آن زمانی که برای آنها پیش بینی شده از بین می‌روند و در بیماری آلزایمر سلول‌های شناختی که در ابتدا مربوط به حافظه است شروع به از بین رفتن به شکل زودرس می‌کنند، چون علت این مرگ زودرس سلول‌ها هنوز مشخص نیست، بنابراین در حال حاضر درمان قطعی هم برای آن وجود ندارد.

دکتر شعیبی اضافه کرد: خبر خوب برای بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر این است که در حال حاضر پنجره‌ای هر چند کوچک، مدت کوتاهی است به روی جهان و علم پزشکی برای درمان این بیماری باز شده است، اما تحقیقات در مورد میزان اثربخشی این گروه از دارو‌ها همچنان ادامه دارد و به عنوان مثال گروهی از دارو‌ها به نام منوکلونال آنتی بادی علیه آمیلوئید (پروتئینی که احتمالا یکی از عوامل اصلی بیماری آلزایمر است و در مغز رسوب می‌کند) اخیرا امید‌های تازه‌ای را برای درمان این بیماری در دنیا ایجاد کرده است. این دارو‌ها به آمیلوئید رسوب کرده در مغز می‌چسبد و آن را از مغز جدا می‌کند. دیده شده که این گروه از دارو‌ها در درصدی از بیماران پیشرفت بیماری را تا حدودی کم می‌کند و ممکن است درمان بیماری آلزایمر را در پی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: برخی از این دارو‌ها توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده نیز تأیید شده است، اما درحال حاضر این دارو‌ها نه تنها در ایران و خاورمیانه، بلکه در قسمت‌های بسیار زیادی از دنیا قابل دسترسی نیست. از معایب این گروه از دارو‌های نوظهور بیماری آلزایمر، اثربخشی نسبتا کم آنها به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد، هزینه‌های فوق العاده زیاد آنها و عوارضی از جمله خونریزی مغزی و ورم مغزی می‌باشد.

عضو هیئت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این نکته، که تحقیقات بر روی این گروه از دارو‌های نوظهور در چندین مرکز درمانی دنیا که عمدتا، در نیمکره غربی بوده همچنان در حال انجام است افزود: یقینا، چنانچه این دارو‌ها تأیید اثربخشی بیشتر و عوارض کمتر را دریافت کنند، در دسترس تمام دنیا قرار خواهند گرفت.

وی همچنین گفت: امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور، بتوانیم این دارو‌ها را با اثربخشی بالاتری برای درمان بیماران مبتلا به آلزایمر استفاده کنیم افزود: تا آن زمان باید رژیم غذایی مناسب، تغذیه و فعالیت بدنی مناسب را در برنامه روزانه خود بگنجانیم و سعی کنیم تا حد امکان از ریسک فاکتور‌های ابتلا به بیماری آلزایمر دوری کنیم تا زندگی سالم تری داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->