۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اختلال پردازش حسی، از جمله مشکلات کودکان با سابقه تولد زودرس

  • کد خبر: ۲۹۱۰۱۹
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
اختلال پردازش حسی، از جمله مشکلات کودکان با سابقه تولد زودرس
یک متخصص کاردرمانی، به تشریح نتایج یک تحقیق پیرامون اختلال پردازش حسی در کودکانی که سابقه تولد زودرس داشته‌اند، پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، نوید میرزاخانی عضو هیئت علمی گروه کاردرمانی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه اکثر کودکان دارای اختلال پردازش حسی مشکلات خاص‌تری مثل اختلال یادگیری، توجه، تمرکز و طیف اوتیسم نیز پیدا می‌کنند، گفت: با انجام ارزیابی اولیه پردازش حسی نوزاد و مداخلات لازم می‌توان از این اختلالات پیشگیری کرد.

وی افزود: اختلال پردازش حسی می‌تواند زمینه‌ساز اوتیسم و بسیاری از اختلالات دیگر مثل ADHD و اختلالات هماهنگی حرکتی و رفتاری در کودکان شود.

میرزاخانی با اشاره به مطالعه انجام شده در این زمینه خاطرنشان کرد: این تحقیق با هدف پیش بینی مشکلات رفتاری و اختلال پردازش حسی در کودکان با سابقه تولد زودهنگام انجام شد و به مدت دو سال به طول انجامید.

به گفته این متخصص کاردرمانی، در این مطالعه حاضر ۱۵۷ کودک پنج تا هفت ساله با سابقه تولد زودهنگام از مناطق مختلف شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به روش انجام این تحقیق، افزود: پس از تکمیل پرسشنامه‌های غربالگری توسط والدین کودکان، پردازش حسی (بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه، عمقی و حرکتی) آنان ارزیابی و تفسیر شد، بررسی ارتباط بین متغیر‌ها نشان داد که ارتباط زیادی بین اختلالات رفتاری کودکان و پردازش حسی آنها وجود دارد.

به گفته وی، این پرسشنامه‌ها بین ۱۵۷ کودک در مدارس عادی مناطق مختلف تهران توزیع و پس از تکمیل توسط والدین آنها جمع آوری شد و مورد بررسی قرار گرفت.

میرزاخانی یادآور شد: براساس نتایج این تحقیق مشخص شد که اکثر کودکانی که تولد زودرس داشتند در زمینه پردازش حسی دارای اختلال و مشکلات رفتاری خاص هستند.

به گفته وی، اختلال پردازش حسی می‌تواند زمینه ساز مشکلات رفتاری و اجتماعی و انواع ناسازگاری‌های کودکان شود.

این متخصص کاردرمانی ادامه داد: هیچیک از کودکان مبتلا به اختلالات مذکور ضریب هوشی پایین نداشتند و همگی در مدارس عادی تحصیل می‌کردند.

وی با اشاره به نتایج پژوهش حاضر گفت: براساس یافته‌های این پژوهش مشاهده شد که بسیاری از نوزادان نارسی که در بدو تولد حدود یک هفته تا ۱۰ روز در NICU بستری می‌شوند در سال‌های آینده زندگی خود دچار زمینه‌های اختلالات یادگیری، رفتاری و توجه و ADHD می‌شوند.

میرزاخانی خاطرنشان کرد: با ارزیابی تشخیصی (پردازش حسی) نوزادان به ویژه نوزادان نارس بستری در NICU و انجام مداخلات لازم می‌توان از بروز اختلالات مذکور در آینده ممانعت کرد.

وی، ارزیابی پردازش حسی، انجام مشاوره و آموزش والدین وتمرینات توانبخشی نوزاد (ماساژ، تحریکات لمسی) و در سنین بالاتر انجام بازی درمانی، تمرینات حسی و حرکتی و کاردرمانی را از جمله مداخلات پیشگیرانه‌ای برشمرد که می‌تواند از بروز مشکلات و تاخیر‌های این کودکان نسبت به سایرین پیشگیری کند.

به گفته این متخصص کاردرمانی، ارزیابی‌های مذکور با هزینه بسیار پایینی انجام می‌شود و خانواده‌ها می‌توانند با استفاده از کتاب‌ها و گایدلاین‌های (راهنما) آموزشی تهیه شده در این زمینه به نوزاد خود کمک کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->