۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند
سرخط خبرها

افراد بالغ، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند

  • کد خبر: ۲۹۱۰۷۳
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
افراد بالغ، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند
عضو هیات علمی بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افراد دارای فشار خون بالا اغلب از بالا بودن فشار خود بی اطلاع هستند اظهار کرد: توصیه می‌کنیم افراد بالغ فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند، تا چنانچه دچار بیماری پرفشاری خون بودند هر چه سریعتر درمان آغاز شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بهرام شهری، به مناسبت روز پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی اظهار داشت: بیماری‌های قلبی عروقی اولین و شایع‌ترین علت مرگ و میر در تمام دنیا و ایران است و با توجه به همین مورد، درباره راه‌های پیشگیری و درمان آن بیشتر باید اطلاع رسانی شده، تا عموم مردم نسبت به این بیماری که بیشترین بار ناتوانی و مرگ و میر را به خود اختصاص داده است، آگاهی یابند.

بیماری‌های قلبی در جنس مرد معمولا به طور میانگین ۱۰ سال زودتر بروز می‌کند، به همین دلیل در سنین میانسالی در بین مردان بیشتر شاهد بیماری قلبی هستیم، اما در سنین بالاتر و بعد از سنین یائسگی در خانم ها، میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در هر دو جسن مرد و زن یکسان است.

با توجه به تفاوت‌های ژنتیکی و هورمونی که در بین زنان و مردان وجود دارد، هورمون‌هایی مثل استروژن و پروژسترون در بین خانم‌ها قبل از سنین یائسگی اثر حفاظتی برای قلب دارد، البته این بدان معنا نیست که ما بعد از یائسگی از این هورمون‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی استفاده کنیم، چه بسا استفاده از آن بتواند تشدید بیماری قلبی را در پی داشته باشد.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عوامل ژنتیکی و محیطی را از علل ابتلا به بیماری‌های قلبی بر شمرد و افزود: بیماری‌های ایسکمیک قلبی می‌تواند به دلایل ژنتیکی و محیطی بروز کند و بر همین اساس برخی افراد به صورت ژنتیکی مستعد بیماری‌های قلبی عروقی هستند؛ لذا اگر در فردی در خانواده درجه یک شامل پدر، مادر، خواهر و برادر، بیماری‌های قلبی به خصوص در سنین پایین بروز کرده باشد، احتمال اینکه این فرد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی شود بیشتر خواهد بود و ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی در خانواده درجه اول مذکر یعنی پدر یا برادر در سن زیر ۵۵ سال و خانواده درجه یک مونث مثل مادر و خواهردر سن کمتر از ۶۵ سال، شانس ابتلا را افزایش می‌دهد.

وی همچنین گفت: علاوه بر عوامل ژنتیکی، علل محیطی نیز در ابتلا به بیماری قلبی نقش مهمی دارند که از ۴ عامل خطر اصلی، می‌توان به بیماری‌های دیابت، پرفشاری خون، چربی خون بالا و مصرف دخانیات اشاره کرد. همچنین چاقی، بی تحرکی، رژیم غذایی ناسالم و آلودگی هوا نیز از جمله علل ابتلا به بیماری‌های ایسکمیک قلبی هستند.

فوق تخصص آنژیوپلاستی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی گفت: با توجه به اینکه، مهم‌ترین علامت پرفشاری خون، بی علامت بودن آن است و بسیاری از افراد فشار خون بالا دارند، اما از آن اطلاعی ندارند، توصیه می‌کنیم که افراد بالغ فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند تا چنانچه دچار بیماری پرفشاری خون شدند سریعتر درمان صورت گیرد تا از عواقب ابتلا به پرفشاری خون که یکی از آن‌ها بیماری قلبی عروقی و سکته‌های مغزی هستند، پیشگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بررسی فشار خون، انجام غربال گری برای بیماری‌های چربی خون بالا و دیابت نیز ضرورت دارد تا در صورت ابتلا، اقدام درمانی به موقع صورت گیرد و از بروز عوارضی که باعث بیماری قلبی می‌شوند، پیشگیری شود؛ لذا توصیه ما بر این است که همه مردم به صورت معمول آزمایش‌های غربال گری را انجام دهند، چرا که تشخیص زودرس، درمان به هنگام و پیشگیری از ابتلا را به همراه خواهد داشت.

دکتر شهری اضافه کرد: آزمایش‌های غربال گری در افراد سالم هر دو یا سه سال یکبار باید تکرار شود چرا که به عنوان مثال فردی که مبتلا به بیماری چربی خون بالا است، تا مدت‌ها ممکن است علامتی نداشته باشد و اولین علامت آن بروز سکته قلبی یا مغزی باشد؛ لذا مهم است که خیلی سریع متوجه عوامل خطر شویم تا با درمان به موقع از ابتلا به بیماری قلبی پیشگیری شود.

وی همچنین یادآور شد؛ از دیگر راه‌های پیشگیری ابتلا به بیماری قلبی سبک زندگی سالم، رژیم غذایی سالم، تحرک کافی و جلوگیری از افزایش وزن است. حتی الامکان باید از رژیم غذایی کم نمک و کم چربی استفاده و از غذا‌های فراوری شده و فست فود‌ها پرهیز شود. مردم باید روزانه به مدت حداقل ۳۰ دقیقه و ۱۵۰ دقیقه در هفته پیاده روی و ورزش را در برنامه خود بگنجانند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->