تصاویر مردان میدان مین، در مشهد اکران می‌شود تبریک شهردار مشهد مقدس به مناسبت عید سعید قربان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) توضیحات مدیرعامل شرکت قطار شهری مشهد در خصوص بدهی به صندوق توسعه ملی کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) در شرایط بسیار ناسالم قرار دارد پرداخت کامل معوقات بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری مشهد افزایش ساعات سرویس‌دهی خط ۳ قطار شهری مشهد در روز عرفه (۱۵خرداد ۱۴۰۴) پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پی جان‌باختن پاکبان مشهدی آماده‌باش کامل ناوگان تاکسیرانی مشهد هم‌زمان با سالروز رحلت بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، قیام ۱۵خرداد و برگزاری دعای عرفه ۱۴۰۴ بی‌احتیاطی راننده منجر به فوت یک پاکبان مشهدی در پیاده‌رو شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) پیام تسلیت شهردار مشهد به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت یوم الله ۱۵ خرداد امضای تفاهم نامه تامین مسکن حمایتی ویژه اقشار خاص در مشهد «نهضت آسفالت» در مشهد | تحقق ۴ میلیون مترمربع روکش معابر تا پایان خرداد ۱۴۰۴ پیگیری تأمین منابع مالی در قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع شهری مشهد حسامی: از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای روشنگری درباره جنایات رژیم صهیونیستی استفاده کنیم سرویس‌دهی ویژه ناوگان اتوبوسرانی مشهد در روز‌های عرفه و عید سعید قربان (۱۵ و ۱۶ خردادماه ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مراسمات دعای عرفه و نماز عید قربان ۱۴۰۴ در مشهد اعلام شد کدام مراکز معاینه فنی در مشهد، ۱۴ و ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ فعال هستند؟ دستگاه حفار خط سه مترو مشهد در نزدیکی ایستگاه امامیه قرار دارد مشهد، پیشتاز توسعه مسیر‌های دوچرخه‌سواری در کشور با ۲۲۰ کیلومتر زیرساخت بازگشت تیم ملی دوومیدانی به کشور در غیاب حاشیه‌سازان وضعیت عارف آقاسی مشخص شد
سرخط خبرها

تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد + فیلم

  • کد خبر: ۲۹۱۷۸۳
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
  • ۱
تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد + فیلم
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد گفت: تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد، اما باید میراث فرهنگی تأییدیه دهد و دسترسی مناسب هم ایجاد شود.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود عبدالله‌زاده امروز، ۱۰ مهر ۱۴۰۳، در جریان بازدید از روند احیای تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد، اظهار کرد: تونل تاریخی واقع در میدان ده‌دی مشهد با قدمت بالای ۱۰۰ سال، در پی حفاری‌های شهرداری برای اجرای خدمات توسعه و عمران شهری، شناسایی شد.

تعداد بازدید : 1171

وی افزود: این تونل عظمت خاصی دارد و ارتفاع آن ۴ و عرض آن ۸ متر است. تونل قابلیت حمل‌ونقل زیرشهری یا شهر زیرزمینی را دارد و فرعی‌های متعددی برای آن متصور هستیم. فرعی اول آن یک فرعی جانبی دارد. نکته قابل‌تأمل در مورد تونل این است که محل گذر بوده و علاوه بر این، جنبه‌های زیبایی آن رعایت شده است. در اجرای تونل که به گورستان‌ها می‌رسیدند، از سنگ‌های قبر جهت زیباسازی جداره‌ها استفاده شده است.

عبدالله‌زاده بیان کرد: ابعاد تونل برای ما مشخص نیست. پیش‌بینی ما این است که از سمت شرق تا باغ ملی و از سمت غرب و تونل‌های فرعی تا کوهسنگی و بیمارستان سینا ادامه پیدا کند. شهرداری در این زمینه ورود پیدا کرده و در حال جمع‌آوری خاک هستیم. در ادامه با کمک اداره میراث، بخش‌های صدمه‌دیده را مرمت می‌کنیم تا آماده بهره‌برداری و بازدید عموم شود.

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد ادامه داد: این تونل برند شهری برای شهر مشهد است. امیدواریم سایر دستگاه‌ها کمک کنند تا در اسرع وقت برای پذیرایی از شهروندان و زائران آماده کنیم. برآورد ما از قدمت تونل حداقل ۱۰۰ سال است. گمانه‌زنی کردیم که شاید تونل دوقسمتی بوده، یعنی قسمتی از تونل با عمر بالاتر باشد.

وی با بیان اینکه شناخت ما از تونل براساس اسناد و مستندات گذشته، بسیار کم است، عنوان کرد: در جداره‌های دیوار چوب‌هایی به طول دو متر کار شده که کل بار و ضربه را گرفته است. استحکام تونل بسیار بالا بوده و ما فکر می‌کنیم تونل کارکرد بسیاری داشته است. تونل فرعی‌های متعددی دارد و پیش‌بینی می‌کنیم آب‌انبار هم داشته باشد.

عبدالله‌زاده خاطرنشان کرد: کاربری پدافندی تونل قطعی بوده و کاربری حمل‌ونقلی یا ارتباطی یا زیرزمینی هم برای آن متصور است که در ادامه و بازگشایی تونل، کاربری‌های دیگر آن مشخص می‌شود. این محوطه آماده بازدید خواهد شد، اما باید اداره میراث تأییدیه دهد و دسترسی مناسب هم ایجاد شود.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ممد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
0
0
بنظرم این قسمت‌هایی از کال قره خان باشه
که از سمت خیابان بیمارستان امام رضا ضلع غربی میدان ده دی به میدان وارد می‌شده
وازضلع شرقی میدان یعنی بسمت بیمارستان سینا خارج میشد
وشهرداری چندین سال پیش این کال سرپوشیده را تخریب دوباره سنگ چین کرد
ومن قبلا حین بازسازی دیده بودم بنای کال سرپوشیده قدیمی با آجر بود پس تخریب و باسنگ کارکردن چون محل عبورمرور سواری و اتوبوس ووووبودپس ایمن سازی کردن
ولی اونموقع فقط حیرت کرده بودند که چه فکری داشتن از سرپوشیده کردن قسمت‌هایی از کال
حالا شما می‌فرمایید کشف جدیدشهرداریه
۱۵سال پیش قسمت‌هایی ازارگ تا میدان شهدا یعنی دقیقا مقابل پاساژ روسا بعدازایسنگاه سراب درپیاده رو برا کابل گذاری مخابرات میکند که افتادن داخل یک اتاقی ازسقف اتاق ....بعدازواکاوی دواتاق کامل ویک اتاق نصفه پیداشد که خدا میداندازکی زیر آن پیاده رو رفته ...اون بکجا رسید تا برسه کال قره خان ،،??
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->