خانه‌های تاریخی مشهد، آماده حضور علاقه‌مندان است تجمع ضدصهیونیستی کادر درمان مشهد در اعلام آمادگی اعزام به لبنان + فیلم (۱۰ مهر ۱۴۰۳) قدمت تونل تاریخی میدان ده دی تقریبا ۱۰۰ سال است تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد + فیلم گذری بر تاریخ و پیشینه روستایی بسیار قدیمی در شرق مشهد | ردپای قزاق‌ها در «پاوا» ایجاد و توسعه زیرساخت‌های رفاهی برای بانوان مشهدی در شورای ششم در شش‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۰ میلیون سفر از طریق ناوگان اتوبوس‌رانی شهرداری مشهد انجام شده است برگزاری نشست «شناسایی رسانه‌های رسمی و غیررسمی فعال در حاشیه شهر و میزان ضریب نفوذ رسانه‌های مشهد در حاشیه شهر» بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی قطعات متروی مشهد نرخ‌نامه ۱۴۰۳ پارکینگ‌های طبقاتی روباز و دارای‌سقف در مشهد اعلام شد مدیریت شهری مشهد پای‌کار برگزاری شایسته دیدار تیم‌های ملی ایران و قطر است ترافیک پرحجم در میدان‌های جمهوری اسلامی و فلسطین و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۹ مهر ۱۴۰۳) پاسخی برای ممنوعیت چادر زدن در سطح شهر مشهد | شهرداری در بوستان غدیر میزبان زائران است ساخت جمعه بازار خودروی مشهد تا پایان دوره ششم مدیریت شهری فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد رفع چالش‌های اجرایی در حریم مسیل‌های شهر مشهد علت آلودگی هوای امروز (۹ مهر ۱۴۰۳) مشهد چیست؟ هوای کلانشهر مشهد امروز در وضعیت هشدار قرار دارد (۹ مهر ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: خدمات شهرداری ویترین خدمات نظام جمهوری اسلامی است + فیلم مدیر عامل موسسه فرهنگی شهرآرا: «مشهد چهره» بزرگترین سند روایت مشهد الرضا(ع) است + فیلم اجتماع بزرگ «حزب الله زنده است» در مشهد برگزار شد + فیلم ویدئو | اجتماع بزرگ مردمی «حزب الله زنده است» در مشهدمقدس (۸ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

قدمت تونل تاریخی میدان ده دی تقریبا ۱۰۰ سال است

  • کد خبر: ۲۹۱۷۹۱
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
قدمت تونل تاریخی میدان ده دی تقریبا ۱۰۰ سال است
سرپرست بافت‌های تاریخی سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری مشهد گفت: قدمت تونل تقریبا ۱۰۰ سال است اما در ۸۰ سال اخیر کاربری نداشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهزاد چوپانکاره امروز، ۱۰ مهرماه، در جریان بازدید از روند احیاء تونل تاریخی میدان ده دی مشهد اظهار کرد: سال ۵۲ زمانی که میدان ۱۰ دی را می‌سازند گزارشی در خصوص این میدان مطرح می‌شود، گزارش دوم در سال ۶۸ است.

وی افزود: سال ۹۲ طی اقدامات شهری تونل از کنار تخریب می‌شود که با سازمان میراث فرهنگی تماس می‌گیرند. در این زمان فضای محدودی حدود ۱۰ متر باز بوده و گزارش مختصری نوشته می‌شود تا سال ۹۵ که در گزارش بعدی عنوان می‌شود آب انبار هم رویت شده است.

چوپانکاره با اشاره به اینکه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به همت سازمان بازآفرینی وارد جریان تونل شدیم، تصریح کرد: ابتدا با میراث فرهنگی گفتگو کردیم و میراث نیز سه دوره از تونل بازدید کرد که مطالعات آن ادامه خواهد داشت. میراث فرهنگی اجازه خاکبرداری را داد که این کار را انجام دادیم. ۷۰ متر تونل باز شده، پهنای تونل ۹.۵ و ارتفاع آن ۴.۵ متر است.

سرپرست بافت‌های تاریخی سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری مشهد بیان کرد: نکته مهم در ساخت این تونل این است که از زیر کار کردند، یعنی شالوده بغل را احداث کرده، پی را بنا کردند، مخروطی بالا آمدند و بعد دیوار ۸۰ سانتی را روی آن احداث کردند. در حال حاضر سعی می‌کنیم خاکبردرای را تمام کنیم و وارد فاز مطالعه شویم. باید گمانه جدید بزنیم که در نتیجه آن بخش‌های جدید تونل باز می‌شود.

وی ادامه داد: از سنگ قبر‌هایی که در کنار گورستان کهنه این منطقه بوده، استفاده شده است. از ۱۳ سنگ در ورودی بازگشایی پایه استفاده کردند که تعداد زیادی از آنها رو به ما نیست، اما یکی از سنگ‌ها را به رو گذاشتند که این سنگ قبر مربوط به دوره صفوی است.

چوپانکاره گفت: قدمت تونل تقریبا ۱۰۰ سال است اما ۸۰ سال کاربری نداشته است. این تونل تا ۸۰ سال پیش، یعنی حدود سال ۱۳۳۰ استفاده می‌شده، اما به تدریج فراموش شده است. تمام تلاش ما در سازمان بازآفرینی این است که این تونل را بازآفرینی، مرمت و آماده‌سازی کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->