تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد + فیلم

  • کد خبر: ۲۹۱۷۸۳
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
  • ۱
تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد + فیلم
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد گفت: تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد آماده بازدید خواهد شد، اما باید میراث فرهنگی تأییدیه دهد و دسترسی مناسب هم ایجاد شود.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود عبدالله‌زاده امروز، ۱۰ مهر ۱۴۰۳، در جریان بازدید از روند احیای تونل تاریخی در میدان ده‌دی مشهد، اظهار کرد: تونل تاریخی واقع در میدان ده‌دی مشهد با قدمت بالای ۱۰۰ سال، در پی حفاری‌های شهرداری برای اجرای خدمات توسعه و عمران شهری، شناسایی شد.

تعداد بازدید : 1171

وی افزود: این تونل عظمت خاصی دارد و ارتفاع آن ۴ و عرض آن ۸ متر است. تونل قابلیت حمل‌ونقل زیرشهری یا شهر زیرزمینی را دارد و فرعی‌های متعددی برای آن متصور هستیم. فرعی اول آن یک فرعی جانبی دارد. نکته قابل‌تأمل در مورد تونل این است که محل گذر بوده و علاوه بر این، جنبه‌های زیبایی آن رعایت شده است. در اجرای تونل که به گورستان‌ها می‌رسیدند، از سنگ‌های قبر جهت زیباسازی جداره‌ها استفاده شده است.

عبدالله‌زاده بیان کرد: ابعاد تونل برای ما مشخص نیست. پیش‌بینی ما این است که از سمت شرق تا باغ ملی و از سمت غرب و تونل‌های فرعی تا کوهسنگی و بیمارستان سینا ادامه پیدا کند. شهرداری در این زمینه ورود پیدا کرده و در حال جمع‌آوری خاک هستیم. در ادامه با کمک اداره میراث، بخش‌های صدمه‌دیده را مرمت می‌کنیم تا آماده بهره‌برداری و بازدید عموم شود.

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد ادامه داد: این تونل برند شهری برای شهر مشهد است. امیدواریم سایر دستگاه‌ها کمک کنند تا در اسرع وقت برای پذیرایی از شهروندان و زائران آماده کنیم. برآورد ما از قدمت تونل حداقل ۱۰۰ سال است. گمانه‌زنی کردیم که شاید تونل دوقسمتی بوده، یعنی قسمتی از تونل با عمر بالاتر باشد.

وی با بیان اینکه شناخت ما از تونل براساس اسناد و مستندات گذشته، بسیار کم است، عنوان کرد: در جداره‌های دیوار چوب‌هایی به طول دو متر کار شده که کل بار و ضربه را گرفته است. استحکام تونل بسیار بالا بوده و ما فکر می‌کنیم تونل کارکرد بسیاری داشته است. تونل فرعی‌های متعددی دارد و پیش‌بینی می‌کنیم آب‌انبار هم داشته باشد.

عبدالله‌زاده خاطرنشان کرد: کاربری پدافندی تونل قطعی بوده و کاربری حمل‌ونقلی یا ارتباطی یا زیرزمینی هم برای آن متصور است که در ادامه و بازگشایی تونل، کاربری‌های دیگر آن مشخص می‌شود. این محوطه آماده بازدید خواهد شد، اما باید اداره میراث تأییدیه دهد و دسترسی مناسب هم ایجاد شود.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ممد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۱
0
0
بنظرم این قسمت‌هایی از کال قره خان باشه
که از سمت خیابان بیمارستان امام رضا ضلع غربی میدان ده دی به میدان وارد می‌شده
وازضلع شرقی میدان یعنی بسمت بیمارستان سینا خارج میشد
وشهرداری چندین سال پیش این کال سرپوشیده را تخریب دوباره سنگ چین کرد
ومن قبلا حین بازسازی دیده بودم بنای کال سرپوشیده قدیمی با آجر بود پس تخریب و باسنگ کارکردن چون محل عبورمرور سواری و اتوبوس ووووبودپس ایمن سازی کردن
ولی اونموقع فقط حیرت کرده بودند که چه فکری داشتن از سرپوشیده کردن قسمت‌هایی از کال
حالا شما می‌فرمایید کشف جدیدشهرداریه
۱۵سال پیش قسمت‌هایی ازارگ تا میدان شهدا یعنی دقیقا مقابل پاساژ روسا بعدازایسنگاه سراب درپیاده رو برا کابل گذاری مخابرات میکند که افتادن داخل یک اتاقی ازسقف اتاق ....بعدازواکاوی دواتاق کامل ویک اتاق نصفه پیداشد که خدا میداندازکی زیر آن پیاده رو رفته ...اون بکجا رسید تا برسه کال قره خان ،،??
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->