آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد حذف یک‌طرفه چند ایستگاه اتوبوس در بولوار فارغ‌التحصیلان مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مشارکت مردم و حکمرانی شهری مطلوب جشنواره «طعم و رنگ پاییز ۱۴۰۳» در باغ مشهد افتتاح شد+ویدئو شهردار مشهد مقدس: یکی از برنامه‌های مدیریت شهری ایجاد حال خوب برای مردم است اجرای گسترده دوره‌های آموزشی ویژه نانوایان مشهدی | سهمیه کلان آرد خراسان رضوی براساس سرشماری ۱۳۹۵ محاسبه می‌شود اتصال بولوار دکتر حسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد تا دو هفته آینده به‌زودی از فاز اول آزادراه مشهد_چناران بهره‌برداری می‌شود شهردار مشهد مقدس: ایمنی و رضایت شهروندان خط قرمز مدیریت شهری است نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امسال خط بی‌آرتی بولوار توس در دستور کار قرار دارد «روز خراسان» به جای روز مشهد؟ بازگشایی و اتصال خیابان امام‌زمان(عج) به بولوار شهید احمدی در مشهد + فیلم احداث ۱۳۰ کیلومتر راه روستایی آسفالته در خراسان رضوی | ضرورت پیش‌بینی اعتبارات ملی کیفیت هوای ۶ منطقه مشهد آلوده است (۱۰ آبان ۱۴۰۳) پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی پروژه احداث مجتمع خدمات خودرویی آسکوپارس مشهد رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اداره مشهد روزانه ۱۳۰ میلیارد تومان هزینه دارد + فیلم مشهد نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن است
سرخط خبرها

قدمت تونل تاریخی میدان ده دی تقریبا ۱۰۰ سال است

  • کد خبر: ۲۹۱۷۹۱
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
قدمت تونل تاریخی میدان ده دی تقریبا ۱۰۰ سال است
سرپرست بافت‌های تاریخی سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری مشهد گفت: قدمت تونل تقریبا ۱۰۰ سال است اما در ۸۰ سال اخیر کاربری نداشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهزاد چوپانکاره امروز، ۱۰ مهرماه، در جریان بازدید از روند احیاء تونل تاریخی میدان ده دی مشهد اظهار کرد: سال ۵۲ زمانی که میدان ۱۰ دی را می‌سازند گزارشی در خصوص این میدان مطرح می‌شود، گزارش دوم در سال ۶۸ است.

وی افزود: سال ۹۲ طی اقدامات شهری تونل از کنار تخریب می‌شود که با سازمان میراث فرهنگی تماس می‌گیرند. در این زمان فضای محدودی حدود ۱۰ متر باز بوده و گزارش مختصری نوشته می‌شود تا سال ۹۵ که در گزارش بعدی عنوان می‌شود آب انبار هم رویت شده است.

چوپانکاره با اشاره به اینکه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به همت سازمان بازآفرینی وارد جریان تونل شدیم، تصریح کرد: ابتدا با میراث فرهنگی گفتگو کردیم و میراث نیز سه دوره از تونل بازدید کرد که مطالعات آن ادامه خواهد داشت. میراث فرهنگی اجازه خاکبرداری را داد که این کار را انجام دادیم. ۷۰ متر تونل باز شده، پهنای تونل ۹.۵ و ارتفاع آن ۴.۵ متر است.

سرپرست بافت‌های تاریخی سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری مشهد بیان کرد: نکته مهم در ساخت این تونل این است که از زیر کار کردند، یعنی شالوده بغل را احداث کرده، پی را بنا کردند، مخروطی بالا آمدند و بعد دیوار ۸۰ سانتی را روی آن احداث کردند. در حال حاضر سعی می‌کنیم خاکبردرای را تمام کنیم و وارد فاز مطالعه شویم. باید گمانه جدید بزنیم که در نتیجه آن بخش‌های جدید تونل باز می‌شود.

وی ادامه داد: از سنگ قبر‌هایی که در کنار گورستان کهنه این منطقه بوده، استفاده شده است. از ۱۳ سنگ در ورودی بازگشایی پایه استفاده کردند که تعداد زیادی از آنها رو به ما نیست، اما یکی از سنگ‌ها را به رو گذاشتند که این سنگ قبر مربوط به دوره صفوی است.

چوپانکاره گفت: قدمت تونل تقریبا ۱۰۰ سال است اما ۸۰ سال کاربری نداشته است. این تونل تا ۸۰ سال پیش، یعنی حدود سال ۱۳۳۰ استفاده می‌شده، اما به تدریج فراموش شده است. تمام تلاش ما در سازمان بازآفرینی این است که این تونل را بازآفرینی، مرمت و آماده‌سازی کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->