بیانیه خانه مطبوعات خراسان رضوی درباره ممانعت از ورود رسانه‌ها به حوزه کنکور در دانشگاه فردوسی مشهد دبیر هفته کتاب در سال ۱۴۰۴ را بشناسید پربیننده‌ترین سریال‌های ۲۰۲۵ را بشناسید ساخت یک مجموعه مستند درباره سپهبد شهید غلامعلی رشید برگزاری آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی بازگشت «کامرون دیاز» به سینما پس از ده سال بازیگران جدید کمدی علمی‌تخیلی «گروه آلفا» معرفی شدند نمایش «خودها» در پردیس تئاتر مستقل مشهد | تجربه‌ سفر به اعماق خویش فراخوان جایزه پژوهش سینمایی ۱۴۰۴ منتشر شد فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۲۶ و ۲۷ تیر ۱۴۰۴) + زمان پخش فیلم جدید اکتای براهنی رکورد زد | «پیرپسر» ۵۰ میلیاردی شد! اولین تصویر از پوستر رسمی فیلم جدید بهرام افشاری + عکس ویدئو | امیرحسین رستمی درباره علت مهاجرت نکردنش از ایران گفت حضور مجتبی جباری در مراسم رونمایی کتاب «آبی آنتیک» + عکس «کارناوال» را مخاطب جلو‌ می‌برد | هنر گفت‌وگو با مردم به سبک رامبد جوان سه کتاب تازه نشر ماهی برای علاقه‌مندان به علم
سرخط خبرها

رئیس حوزه هنری کشور: حماسه‌های ایرانی باید به حماسه‌های منطقه‌ای تبدیل شوند

  • کد خبر: ۲۹۲۹۲۵
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۲
رئیس حوزه هنری کشور: حماسه‌های ایرانی باید به حماسه‌های منطقه‌ای تبدیل شوند
رئیس حوزه هنری کشور با تاکید بر اینکه باید مروج و سراینده حماسه مقاومت چندملیتی باشیم، افزود: در دوره جدید نیاز داریم حماسه‌های ایرانی به حماسه‌های منطقه‌ای و امتی تبدیل شوند.

الهام اسماعیلی| شهرآرانیوز، محمدمهدی دادمان، امشب (۱۵ مهرماه) در اختتامیه چهارمین جایزه ملی ادبیات حماسی که در آرامگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: این جشنواره به نقطه بلوغ خود نزدیک شده و ادامه این مسیر می‌تواند ما را در جهان ادبی و هنری و در چارچوب هنر اسلامی به پیش ببرد.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف ادبیات حماسی و حماسه‌سرایی، پدید آوردن ایستادگی در برابر مصائب و رویداد‌های ناگوار است. حماسه دینی و حماسه‌سرایی دینی، جامعه شیعی را قادر ساخته که در هنگام مصیبت با قامتی افراشته وارد میدان شود و به گونه‌ای دیگر به جهان بنگرد. این استقامت تاریخی همواره برای پیشبرد جبهه حق مؤثر بوده است.

دادمان با اشاره به وضعیت کنونی جبهه مقاومت بیان کرد: امروز این جبهه در بزنگاهی تاریخی قرار دارد.

وی افزود: طی یک سال گذشته، رزمندگان مقاومت با مجاهدتی حماسی در برابر این تهدیدات ایستادگی کردند و برای این کار هزینه‌های فراوانی پرداخت شده است.

رییس حوزه هنری کشور گفت: ما همچون عزای سیدالشهدا (ع) با حماسه در سوگ ایستادگی می‌کنیم و این عزا به ما حرکت می‌بخشد.

وی با بیان اینکه در ادبیات حماسی به مؤلفه‌های قهرمانی و کنش قهرمانانه اشاره می‌شود، بیان داشت: قهرمان باید بتواند در برابر چالش‌های پیش رو نمایندگی کند و هویت ملی و اجتماعی جامعه را تعمیق بخشد. مواجهه با حماسه بدون هویت‌طلبی ممکن نیست.

دادمان همچنین افزود: یکی از ویژگی‌های کلیدی حماسه، ایجاد شور جمعی است. روایت حماسی، شور و حرکتی جمعی می‌آفریند و حماسه‌ها را از عمل فردی جدا ساخته و به روایتی جمعی تبدیل می‌کند.

وی در بیان ویژگی دیگر حماسه اذعان داشت: وجود دشمن و مبارزه با آن ویژگی دیگر حماسه است و این امکان ندارد جز با وجود حرکتی قهرمانانه و عنصر پنجم، یعنی عمق معنوی، محقق شود. حماسه دینی همواره با حکمت و معنویت دینی همراه است که در فرهنگ و ادبیات ایرانی‌ها به وضوح دیده می‌شود.

وی در بخش دیگر سخنان خود بیان داشت: ولی امر مسلمین نیز در خطبه‌های نماز جمعه به بحثی جدید اشاره کردند و گفتند که دفاع از لبنان در رویارویی با تجاوز به فلسطین مشروعیت دارد.

دادمان تصریح کرد که در دوره جدید نیاز داریم حماسه‌های ایرانی به حماسه‌های منطقه‌ای تبدیل شوند و علاوه بر حماسه ملی، به حماسه امتی نیاز داریم.

او گفت: این چالش‌ها پایان نخواهند یافت مگر با پیروزی جبهه حق و ظهور امام زمان (عج).

رئیس حوزه هنری کشور تاکید کرد: باید مروج و سراینده حماسه مقاومت چندملیتی باشیم و خود را مدافع میانی امت اسلامی بدانیم. این فرصتی است که پیش روی فرهنگ ایرانی اسلامی ما قرار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->