جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند
سرخط خبرها

جوایز نوبل شیمی ۲۰۲۴ به دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند انگلیسی رسید

  • کد خبر: ۲۹۳۵۸۰
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹
جوایز نوبل شیمی ۲۰۲۴ به دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند انگلیسی رسید
جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴ به «دیوید بیکر»، دانشمند آمریکایی و دو دانشمند انگلیسی به نام‌های «دمیس هسابیس» و «جان جامپر» تعلق گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز، در مراسم اعلام برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴، امروز (چهارشنبه، ۱۸ مهر) به صورت مشترک دیوید بیکر دانشمند آمریکایی و دمیس هسابیس و جان جامپر دانشمندان انگلیسی برای طراحی پروتئین محاسباتی تعلق گرفت.

بیکر در تحقیقات خود نشان داده چگونه می‌توان پروتئین‌ها را اجزای سازنده حیات در نظر گرفت و انواع کاملاً جدیدی از آنها را ساخت. حسابیس و جامپر از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی ساختار تقریباً تمام پروتئین‌های شناخته‌شده استفاده کردند. این مشکلی پنجاه‌ساله بود که به دست این دانشمندان حل شد.

Demis Hassabis یکی از بنیانگذاران شرکت تحقیقاتی هوش مصنوعی است که به Google DeepMind تبدیل شد.

پروتئین‌ها اجزای سازنده زندگی هستند و در هر سلول بدن انسان یافت می‌شوند.

درک بهتر پروتئین‌ها باعث پیشرفت‌های بزرگی در پزشکی و شناخت جهان اطراف ما شده است.

سال گذشته، جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۳ به طور مشترک به منجی باوندی، لوئیس بروس، الکسی اکی‌موف برای دستاوردهایشان در زمینه فناوری نانو و کشف نقاط کوانتومی اعطا شد.

دانستنی‌هایی درباره جایزه نوبل شیمی

آلفرد نوبل در ۲۷ نوامبر ۱۸۹۵ میلادی (۶ آذر ۱۲۷۴) آخرین وصیت‌نامه خود را امضا کرد و بیشترین سهم از دارایی خود را به مجموعه جوایز نوبل بخشید. براساس آنچه نوبل وصیت کرده است یک بخش از این جوایز به «کسی که مهم‌ترین کشف یا پیشرفت را در زمینه شیمی انجام داده باشد» اختصاص می‌یابد.

جایزه نوبل شیمی از ۱۹۰۱ تا ۲۰۲۳ میلادی به ۱۹۴ برنده اهدا شده است.

۶۳ جایزه شیمی فقط به یک برنده،۲۵ جایزه شیمی به صورت مشترک به دو برنده و ۲۷ جایزه شیمی به صورت مشترک به سه برنده اعطا شده است.

۸ زن موفق به دریافت جایزه شیمی نوبل شده‌اند.

۲ نفر، فردریک سَنگِر (Frederick Sanger) و بَری شارپلِس (Barry Sharpless)، ۲ بار جایزه شیمی را دریافت کردند.

جوان‌ترین برنده شیمی نوبل تاریخ، فردریک ژولیو (Frédéric Joliot) بود که در هنگام دریافت این جایزه (سال ۱۹۳۵) ۳۵ساله بود.

مسن‌ترین برنده جایزه نوبل شیمی جان بی. گودیناف (John B. Goodenough) در هنگام دریافت این جایزه ۹۷ ساله بود.

زمان‌بندی اعلام اسامی برندگان جوایز نوبل چگونه است؟

اسامی برندگان جوایز نوبل پزشکی و فیزیک ۲۰۲۴ به ترتیب در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه اعلام شد. نکته جالب توجه اینجاست که برندگان نوبل فزیک امسال نیز در حوزه هوش مصنوعی پیشتاز بوده است. قرار است برنده جایزه نوبل ادبیات فردا (پنج‌شنبه، ۱۹ مهر) اعلام شود. همچنین برنده جایزه صلح روز جمعه (۲۰ مهرماه) و برنده جایزه اقتصاد روز دوشنبه (۲۳ مهر) معرفی خواهند شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->