افزایش شمار جان‌باختگان در گیلان | الکل الکی جان ۱۸ نفر را گرفت (۲۳ مهر ۱۴۰۳) دانشگاه آزاد جزئیات ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان باآزمون و بدون‌آزمون را اعلام کرد مرکز درمان هموفیلی و تالاسمی مشهد ۲ هزار و ۱۱۰ بیمار را زیر پوشش دارد ایران کشوری فوق سالمند می‌شود معاون سازمان بهزیستی کشور: بیش از ۷۰ هزار کودک دارای اختلال بینایی هستند سالمندان چه مقدار ویتامین دی باید مصرف کنند؟ ۵ سارق مأمورنما در سبزوار دستگیر شدند (۲۳ مهر ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۱۶۲۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۰ خودروی متخلف توقیف شدند (۲۳ مهر ۱۴۰۳) معدن کوه رحمت تخت جمشید قطعاً تعطیل خواهد شد ۸۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند درباره ممنوعیت بزرگ‌نمایی پیشامدها در حضور کودکان | همراه اضطراب‌های کودکانه باشیم ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار کوثر و سه‌راه دارایی در مشهد (۲۳ مهر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از روند مراجعه چندباره تأیید دارو در مدیریت درمان تأمین اجتماعی | دارو‌های خاص در حصار تأیید الکترونیکی سرپرست سازمان بهزیستی کشور: ۳۰ درصد جمعیت کشور در سال ۱۴۳۰ سالمندان خواهند بود چهارچوب جامع برای نظارت بر کودکستان‌ها طراحی می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۳ مهر ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا پنجشنبه «هوای پاک» مشهد روی میز بازرس کل | استنشاق «هوای پاک» با استنطاق متخلفان تمام خدمات بهداشتی کنترل بیماری سل به صورت رایگان ارائه می‌شود مخزن ۸۵ درصد سالک‌ها در ایران موش‌های صحرایی هستند مدارس نوبت عصر دوشنبه (۲۳ مهر ۱۴۰۳) هفت شهر استان خوزستان، به علت آلودگی هوا مجازی شد یک هواپیمای سبک در محله‌ای مسکونی در آمریکا سقوط کرد آنچه باید در باره مسمومیت با گاز  منوکسیدکربن بدانید | عبور ایمن از فصل مرگ‌بار جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

معاون سازمان بهزیستی کشور: بیش از ۷۰ هزار کودک دارای اختلال بینایی هستند

  • کد خبر: ۲۹۴۳۹۹
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
معاون سازمان بهزیستی کشور: بیش از ۷۰ هزار کودک دارای اختلال بینایی هستند
معاون امور توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال ۱۴۰۲، حدود سه میلیون کودک از نظر بینایی غربالگری شدند که ۷۰ هزار نفر دارای اختلال بینایی و ۱۶ هزار نفر دچار تنبلی چشم بودند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه عباسی در پنل علمی‌تخصصی «دسترسی به فناوری، نویدبخش مشارکت اجتماعی» با اشاره به ۲۴ مهر، «روز جهانی عصای سفید»، اظهار کرد: روزهای جهانی فرصتی است که دامنه توجه آحاد جامعه را به توانمندی‌ها و مطالبات افراد دارای معلولیت، افزایش دهیم. اگر این نیازها و مطالبات به درستی تشخیص داده و محقق شود، نابینایان و کم‌بینایان می‌توانند در عرصه‌های هنری، اجتماعی و فرهنگی و دیگر میادین، بدرخشند و فرد موثری در جامعه باشند.

وی بیان کرد: ما در سازمان بهزیستی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گروه هدف داریم که از میان این تعداد، ۲۴۰ هزار نفر دارای اختلالات بینایی و نابینایی هستند که شدت نوع معلولیت آنها بیشتر در طیف خفیف و شدید و بقیه در طیف متوسط و خیلی شدید است. از بین ۲۴ هزار نفر دارای اختلالات بینایی و نابینایی، ۸۷ هزار نفر آنها زن و ۱۵۳ هزار نفر آنها مرد هستند.

عباسی با بیان اینکه سازمان بهزیستی در تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های خود سه راهبرد اساسی شامل پیشگیری اولیه، مداخله بهنگام و توانمندسازی و تلفیقی اجتماعی دارد، عنوان کرد: بهزیستی در حوزه پیشگیری اولیه نابینایی و اختلالات بینایی، سه برنامه دارد که اولین برنامه آن پیشگیری از تنبلی چشم بوده که سال ۱۳۷۵ آغاز شده است. اکنون حدود ۸۵ درصد پوشش غربالگری بینایی در کشور را داریم. از ابتدای آغاز برنامه، ۵۸ میلیون مورد -هر کودک سه بار غربالگری می‌شود- را مورد غربالگری قرار دادیم و ۱۹ کودک غربال شده‌اند که از این تعداد یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر دارای اختلالات بینایی بودند و حدود ۳۹۶ هزار کودک نیز دارای تنبلی چشم شناسایی شدند.

رابطه ازدواج‌های فامیلی با معلولیت‌ها

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای برنامه آگاه‌سازی پیشگیری از معلولیت‌ها تصریح کرد: در این برنامه، یک بسته آموزشی دو جلدی وجود دارد و با توجه به اینکه منابع آموزشی ما کم است، گروه هدف این بسته آموزشی، مددجویان بهزیستی هستند. برنامه پیشگیری از اختلالات ژنتیک از برنامه‌های خوب بهزیستی است. ازدواج‌های فامیلی در ایران خیلی زیاد بوده و متاسفانه  در برخی مناطق کشور ما، اختلالات ژنتیکی وجود دارد. اگر این برنامه را انجام نمی‌دادیم یا متوقف می‌کردیم مطمئنا آمار افراد دارای معلولیت خیلی بیشتر می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: برنامه پیشگیری از اختلالات ژنتیک از سال ۱۳۷۶ در ۹ مرکز دولتی آغاز شد اما در حال حاضر ۲۱۳ مرکز ژنتیک داریم که اکثر آنها خصوصی هستند و افرادی که مراجعه می‌کنند برای مشاوره پیش از ازدواج، حین ازدواج و حین بارداری است که در صورت نیاز پس از مشاوره به آزمایشگاه‌های ژنتیک ارجاع داده می‌شوند و کمک هزینه آزمایشگاه را از سازمان بهزیستی دریافت می‌کنند.

عباسی ادامه داد: در سال گذشته ۱۴۴ هزار نفر از خدمت مشاوره ژنتیک بهره‌مند شدند. از سال ۱۳۷۶ که برنامه شروع شده حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از این برنامه بهره‌مند شده‌اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->