سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کشور تا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تأمین منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ + فیلم نحوه دریافت کمک‌هزینه ازدواج سازمان تأمین اجتماعی + شرایط دریافت
سرخط خبرها

هشدار: شیوع سکته مغزی در بین ایرانی‌ها ۱.۵ برابر متوسط جهانی است

  • کد خبر: ۲۹۴۹۴۴
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
هشدار: شیوع سکته مغزی در بین ایرانی‌ها ۱.۵ برابر متوسط جهانی است
دبیر انجمن سکته مغزی ایران با بیان اینکه سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر افراد در کشور است، گفت: شیوع و بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱.۵ برابر متوسط جهانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سکته مغزی هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون قسمتی از مغز کاهش یافته یا قطع شود. این امر باعث می‌شود که رسیدن اکسیژن و مواد غذایی به مغز مختل شود. در این حالت، سلول‌های مغزی در عرض چند دقیقه از بین می‌روند.

سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است و درمان آن باید بلافاصله انجام شود، اقدامات سریع می‌تواند میزان تخریب مغزی را کاهش داده و از عوارض بعدی جلوگیری کند. در حال حاضر در جهان تعداد کمتری از انسان‌ها به علت سکته مغزی می‌میرند.

اگر ما یا یکی از نزدیکانمان دچار سکته مغزی شد، لازم است توجه خاصی به زمان شروع علائم داشته باشیم، بعضی از درمان‌ها در صورتی بیشترین تاثیر را خواهند داشت که بلافاصله بعد از ایجاد سکته مغزی تجویز شوند.

احسان شریفی پور، دبیر انجمن سکته مغزی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران در روز‌های ۹ الی ۱۱ آبان ماه در مرکز همایش‌های هتل قلب تهران، اظهار داشت: این کنگره با حضور بیش از هزار نورولوژیست و اساتید برجسته سراسر کشور، متخصصین رشته‌های طب اورژانس، قلب و عروق، توانبخشی همچنین پرستاران، تکنیسین‌های اورژانس، کارشناسان رشته‌های فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه و دانشجویان پزشکی از سراسر کشور برگزار می‌شود.

شریفی پور ادامه داد: در حال حاضر سکته مغزی به عنوان دومین علت مرگ و میر افراد شناخته شده است، با برگزاری این کنگره به ما کمک می‌شود تا بتوان از تمامی تجارب و علم روز دنیا بهره بگیریم و متخصصان مان را به روز کنیم همچنین نتایج مطلوبی را برای کنترل، تشخیص و درمان سکته مغزی به دست بیاوریم.

وی ادامه داد: امروز جدیدترین درمان سکته مغزی از راه آنژیوگرافی فوری عروق مغزی و خروج مستقیم لخته در ٦ ساعت اول انجام می‌شود که در این زمینه با وجود فعالیت چند مرکز محدود در کشورمان، متاسفانه شرایط برای درمان گسترده و ملی، به علت کمبود و گرانی شدید وسایل این کار و تعداد اندک متخصصین این امر و تعرفه و حمایت بسیار ضعیف از آنان، بخوبی گسترش نیافته است.

شریفی پور اظهار کرد: به طور کلی مرگ و میر حدود ۳۰ درصد برای ماه‌های اول سکته مغزی پیش بینی می‌شود در مطالعات ما نیز همین موضوع تایید شد. از سال ۱۳۹۵ با راه اندازی برنامه ۷۲۴، در سراسر کشور، با همکاری وزارت بهداشت، انجمن سکته مغزی کشور و دانشگاه‌ها و متخصصین، وضعیت سکته مغزی در کشورمان ساماندهی شد و اکنون در بیش از ۱۰۰ مرکز در سراسر کشور مراکز منتخبی داریم که برای درمان سکته مغزی مجهز شدند، بخش‌هایی به اسم «اس سی یو» در آنان شکل گرفته است.

وی با تاکید براینکه سکته مغزی در زمان طلایی ابتدایی قابل درمان است افزود: یک زمان طلایی برای درمان سکته مغزی وجود دارد که تا ٦ ساعت بعد سکته است و هر لحظه زودتر رسیدن به درمان حیاتی منجر به نجات جان فردو رهایی از ناتوانیشان خواهد شد.

این متخصص مغز اضافه کرد: اگر فرد سکته کرده، در ۴ و نیم ساعت اول علائم خود به بیمارستان‌های منتخب برسد، با دریافت داروی حل کننده «لختک» در شرایط خاص، می‌تواند از ناتوانی رها شود. همچنین در ۶ ساعت و ۲۴ ساعت اول نیز با استفاده از روش‌های نوین آنژیوگرافی می‌توان لخته را به صورت کامل از عروق مغزی خارج و زمینه بهبود سلامتی فرد را ایجاد کرد.

شریفی پور بیان کرد: این برنامه که از سال ۹۵ در کشور ایجاد شده و با توجه به همت فراوانی که همکاران در سراسر کشور داشته اند، WHO در زمینه درمان سکته مغزی در سال ۲۰۲۱ ایران را جز ۱۰ کشور موفق دنیا قرار داد.

وی اشاره کرد: از سال ۲۰۲۱ به ویژه به دنبال کرونا، مقداری این برنامه، انرژی سابق را ندارد لذا نیازمند لزوم توجه بیشتر وزارت بهداشت برای تجهیز و پیگیری روند مراقبت در این بحث هستیم.

شریفی پور گفت: از هر دو نفر ابتلا به سکته مغزی می‌توان یک نفر را نجات داد این نکته مهمی است؛ باید سرمایه گذاری کنیم تا با سازماندهی مناسب و امکانات به این سمت پیش برویم که از بروز این امر پیشگیری شود و گام بزرگی در این راستا برداریم.

همچنین میهمان‌هایی که از خارج از کشور می‌آیند با دستاورد‌های ایران آشنا می‌شوند و تجارب آنان در زمینه کنترل سکته مغزی در اختیار قرار می‌گیرد.

دبیر انجمن سکته مغزی ایران گفت: دو مطالعات بزرگ برای شیوع و بروز، همچنین بررسی مرگ و میر بیماران سکته مغزی صورت گرفته است که نشان می‌دهد سن سکته مغزی در کشورمان از متوسط جهانی حدود ۱۰ سال جوان‌تر است.

همچنین شیوع و بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱.۵ برابر متوسط جهانی است که این موضوع نیز در نوع خود مهم است؛ که انشالله با برنامه‌های جدی وزارت بهداشت، و همکاران پزشک بتوان سن بروز و شیوع سکته مغزی را در کشورمان اصلاح کنیم.

رئیس بخش سکته مغزی بیمارستان شهدای تجریش تصریح کرد: هر ثانیه از سکته مغزی که می‌گذرد، به طور متوسط ٣٦ هزار نورون مغزی بصورت برگشت ناپذیری از بین می‌روند؛ لذا جا دارد سریع و دقیق درمان سکته مغزی انجام شود به همین علت واحد‌های مراقبت سکته مغزی به وجود آمده است که می‌توانند تا ۳۰ درصد پیامد فرد را بهتر کنند.

وی اضافه کرد: این واحد‌ها در ایران وجود دارند و باید تجهیزات و کمبود‌های آنان کامل شود همچنین امکانات لازم در این واحد‌ها در جهت آنژیوگرافی تامین شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->