تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش: آزمون استخدامی فرهنگیان به‌زودی برگزار می‌شود مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: تراز یک جامعه، تراز معلمش است سرقت ۸ میلیاردی ۴ زن از فروش آجیل و خشکبار انهدام باند سرقت پدرخوانده در مشهد دستگیری جوان گوشی‌قاپ با هوشمندی شهروندان مشهدی قتل فجیع زن ۲۱ساله به‌ دست شوهرش به‌خاطر سوء‌ظن خیانت! ۵ مصدوم بر اثر برخورد خودروی سمند با تپه خاک در نیشابور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین رژیم غذایی برای در امان ماندن از بیماری‌های قلبی و دیابت میانگین زمان رسیدن امدادگران خراسان‌رضوی به حادثه، کمتر از کشور است اسناد تاریخی پس از ۴۰ سال منع انتشار ندارند مظفری: به ازای هر مدرسه در خراسان رضوی بیش از ۱۷۲ دانش‌آموز وجود دارد ۱۸۶ هزار میلیارد ریال، مشارکت تاریخی خیرین خراسان رضوی در نهضت مدرسه‌سازی آماده باش ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی در پی وقوع زلزله‌های استان ۷۵ درصد از پروژه‌های آموزشی استان وارد مرحله عمرانی شد‌ه‌اند | پیشرفت فیزیکی ۵۳۰ مدرسه در خراسان رضوی حمله به رفیق برای چند پک قلیان واکسن HPV ایرانی با دانش بومی وارد بازار شد ثبت ۳۸ هزار چندقلوزایی در سال ۱۴۰۳ حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد زنگ خطر تب کریمه کنگو در این شهر ایران به صدا در آمد رشد ۵برابری فعالیت‌های حوزه توانبخشی هلال‌احمر خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی‌ طی امروز و فردا (پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرداخت بیش از ۶۴۰ میلیارد ریال به بیماران خاص در خراسان رضوی تعرفه مشاوره روانشناسی اعلام شد | ۴۵ دقیقه مشاوره: ۶۲۰ هزار تومان مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری ایران: نظام برنامه‌ریزی شهری باید مانع از حاشیه‌نشینی شود | آمار بالای حاشیه‌نشینی در مشهد + فیلم استفاده از سیستم‌های کنترلی در نیروگاه حرارتی، در دستورکار وزارتخانه‌های نفت و نیرو گرم‌ترین زمستان استرالیا در راه است چپ‌دست‌ها بیشتر از بقیه به این بیماری دچار می‌شوند عادات روزمره، سلامت روان را بهبود می‌بخشد علائمی که زنان نادیده می‌گیرند | نشانه‌های پنهان سکته قلبی
سرخط خبرها

آیا بیان فواید پخت غذا در ظرف مسی و مصرف نمک دریا، با توصیه‌های طب ایرانی ارتباط دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۴۹۷۱
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
آیا بیان فواید پخت غذا در ظرف مسی و مصرف نمک دریا، با توصیه‌های طب ایرانی ارتباط دارد؟
مدیرگروه طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک روز می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است و فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است؛ اما این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا درخشان، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: بر اساس مطالعات جهانی انجام شده روند تقاضای جهانی برای بهره مندی از خدمات طب سنتی روند رو به رشدی هست و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده است. به این معنی که با تقاضا‌های روز افزون در این حوزه روبرو هستیم و سیاست گذاران نظام سلامت باید پاسخگوی این نیاز باشند و الا سودجویان و مداخله‌گران در حوزه سلامت مدیریت این تقاضا‌ها را در دست خواهند گرفت.

وی با اشاره به تعداد فارغ التحصیلان متخصص طب سنتی در مشهد گفت: ۶۴ متخصص طب ایرانی تا کنون از دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد فارغ‌التحصیل شده اند و حدود ۲۰۰ پزشک عمومی هم دوره‌های آموزشی خاص طب ایرانی را گذرانده و در بخش‌هایی از حوزه طب سنتی مجاز به فعالیت هستند. اما آمارِ دانشجویان و فارغ التحصیلان متخصصِ طب ایرانی و مکمل در کشور چیزی در حدود هزار نفر است که با توجه به نیاز و تقاضای روز افزون در جامعه حتما بایستی از منظر کمی برای رشد و توسعه این رشته تخصصی برنامه ریزی‌های لازم انجام پذیرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به سو برداشتی که از طب سنتی وجود دارد که طب سنتی مسیرش از مسیر علمیِ پزشکی جداست؛ اشاره کرد و گفت: با تاسیس دانشکده‌های طب ایرانی، این طب در مسیر طب مبتنی بر شواهد و در مسیر تبدیل کردن گزاره‌های طب سنتی به گزاره‌های علمی و آکادمیک حرکت کرد. البته که علت اصلی اتهام غیرعلمی بودن طب سنتی مرتبط با فعالیت سودجویان و مداخله گران این حوزه است که لطمات و صدمات جبران ناپذیری را به افکار عمومی و بنیان‌های طب سنتی وارد کرده و می‌کنند. امیدوارم که سیاست گذاران نظام سلامت با هدف گذاری مناسب بتوانند آگاهی مردم از حدود و سقور طب سنتی ِ علمی را افزایش داده و دست مداخله گران این حوزه را کوتاه سازند. 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه تولید مقالات علمی در زمینه طب سنتی گفت: ایران پس از آمریکا، چین و هند جایگاه چهارم را در حوزه تولید مقالات علمی تخصصی طب سنتی دارد؛ بنابراین در سیر تولید علم و بحث آکادمیک شدن طب ایرانی ما دستاورد‌های خوبی داشتیم.

وی با انتقاد از آشفته بازار فضای مجازی به ویژه در حوزه طب سنتی گفت: یک روز می‌آیند و می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است. فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است من عرض کنم این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد. مثلا طبق منابع بدترین نوع نمک مصرفی نمک دریا است، چون ترکیبات مضر فراوان دارد و بدترین نوع ظرف پخت غذا، ظرف مسی است، چون مس را به غذا وارد می‌کند که در طولانی مدت تهدید کننده سلامت فرد خواهد بود.

درخشان گفت: طب سنتی یک جزیره جداگانه در حوزه سلامت مردم نیست و نباید باشد. تا سال ۲۰۱۸ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت از ۱۹۴ کشورِ عضو، ۱۷۰ کشور اعلام کرده اند که از طب سنتی و مکمل استفاده می‌کنند و از این تعداد حدود ۵۰ درصد سیاست‌های ملی برای توسعه طب سنتی و مکمل دارند. حدود ۱۲۰ کشور اعلام کرده اند سیاست توسعه و گسترش تولید گیاهان داروئی را تعقیب می‌کنند.

وی افزود: بر طبق مقالات منتشر شده، ۸۴ درصد مردم دنیا در کنار طب مدرن خواهان دریافت خدمات طب سنتی و مکمل هستند و تمایل دارند از هر دو مدالیته بهره‌مند شوند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. این یعنی تقاضا فراوان است و البته بازار داغ سودجویان و کلاهبرداری نیز فراوان، لذا تاکید می‌کنم رشد و توسعه طب ایرانیِ علمی در کنار طب مدرن نیاز مبرم و بِروز جامعه است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->