قطار شهری و ۴۱۰ دستگاه اتوبوس در روز راهپیمایی قدس در مشهد رایگان شد اورژانس مشهد نسبت‌به افزایش گازگرفتگی‌ها هشدار داد | ۳۰ مسموم با گاز مونوکسیدکربن طی ۴۸ ساعت (۷ فرورودین ۱۴۰۴) چطور والدین افسرده را راضی کنیم پیش روان‌شناس بروند؟ چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد ثبت تقاضای وام تحصیلی دانشجویی تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ادامه یافت + مبلغ وام نامه به پزشکیان درباره تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور موج سوم سفرهای نوروزی از هفته آینده آغاز می‌شود (۷ فروردین ۱۴۰۴) جاده کدکن به رباط سنگ تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۶ فروردین ۱۴۰۴) طرح گسترده سلامت محیط در نوروز ۱۴۰۴ و رمضان | از معدوم‌سازی ۴۰ تن مواد غذایی تا پلمب ۱۴۳ واحد حقوق بازنشستگان ۵۰ درصد افزایش یافت + اعلام زمان و جزئیات تصادف زنجیره‌ای ۶ خودرو سواری در محور مشهد-تربت‌حیدریه با ۱۲ مصدوم (۶ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم نخستین ژئوپارک شرق کشور در سرخس راه‌اندازی می‌شود موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات جمعی از محکومان دادگاه‌ها (فروردین ۱۴۰۴) بیمارستان‌های خراسان رضوی در ۶ روز اول نوروز، ۴۱۰۰ عمل جراحی اورژانسی انجام داده‌اند میزان بارش باران و برف در مشهد و سایر شهرستان‌های خراسان رضوی طی ۲۴ ساعت گذشته (۶ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۶ فروردین ۱۴۰۴) | فعالیت سامانه بارشی تا فردا قبل از ظهر هشدار درباره سه عامل خطرزا در سفر‌های نوروزی خدمات‌رسانی به ۱۰۴۱ مادر باردار و ۵۶۳ کودک زیر ۵ سال در پایگاه های بهداشت مشهد آلودگی هوا ممکن است سلامت مغز سالمندان را مختل کند کاهش ۲۷ درصدی تصادفات در مشهد و خراسان رضوی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ ویتامین‌هایی ضروری که زنان باید روزانه مصرف کنند معجون سلامتی برای نوزادان چگونه از شر خارش و التهاب در فصل بهار رها شویم؟ تاکنون بیش از ۱۳هزار خانوار در مراکز اسکان آموزش و پرورش خراسان رضوی پذیرش شدند (۶ فروردین ۱۴۰۴) ۷۳۸ فرد مبتلا به سل در خراسان رضوی شناسایی شدند بارش برف و باران همچنان مهمان نوروزی جاده‌های خراسان رضوی است (۶فروردین ۱۴۰۴) کولاک برف در طرقبه، شاندیز و محور مشهد-کلات (۵ فروردین ۱۴۰۴) تردد دریایی به هرمز و قشم ممنوع شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت بارش‌ها در مشهد و خراسان رضوی (۵ فروردین ۱۴۰۴) واکنش رئیس بنیاد ایرانشناسی به اتفاقات اخیر در ارومیه
سرخط خبرها

آیا بیان فواید پخت غذا در ظرف مسی و مصرف نمک دریا، با توصیه‌های طب ایرانی ارتباط دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۴۹۷۱
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
آیا بیان فواید پخت غذا در ظرف مسی و مصرف نمک دریا، با توصیه‌های طب ایرانی ارتباط دارد؟
مدیرگروه طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک روز می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است و فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است؛ اما این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا درخشان، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: بر اساس مطالعات جهانی انجام شده روند تقاضای جهانی برای بهره مندی از خدمات طب سنتی روند رو به رشدی هست و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده است. به این معنی که با تقاضا‌های روز افزون در این حوزه روبرو هستیم و سیاست گذاران نظام سلامت باید پاسخگوی این نیاز باشند و الا سودجویان و مداخله‌گران در حوزه سلامت مدیریت این تقاضا‌ها را در دست خواهند گرفت.

وی با اشاره به تعداد فارغ التحصیلان متخصص طب سنتی در مشهد گفت: ۶۴ متخصص طب ایرانی تا کنون از دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد فارغ‌التحصیل شده اند و حدود ۲۰۰ پزشک عمومی هم دوره‌های آموزشی خاص طب ایرانی را گذرانده و در بخش‌هایی از حوزه طب سنتی مجاز به فعالیت هستند. اما آمارِ دانشجویان و فارغ التحصیلان متخصصِ طب ایرانی و مکمل در کشور چیزی در حدود هزار نفر است که با توجه به نیاز و تقاضای روز افزون در جامعه حتما بایستی از منظر کمی برای رشد و توسعه این رشته تخصصی برنامه ریزی‌های لازم انجام پذیرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به سو برداشتی که از طب سنتی وجود دارد که طب سنتی مسیرش از مسیر علمیِ پزشکی جداست؛ اشاره کرد و گفت: با تاسیس دانشکده‌های طب ایرانی، این طب در مسیر طب مبتنی بر شواهد و در مسیر تبدیل کردن گزاره‌های طب سنتی به گزاره‌های علمی و آکادمیک حرکت کرد. البته که علت اصلی اتهام غیرعلمی بودن طب سنتی مرتبط با فعالیت سودجویان و مداخله گران این حوزه است که لطمات و صدمات جبران ناپذیری را به افکار عمومی و بنیان‌های طب سنتی وارد کرده و می‌کنند. امیدوارم که سیاست گذاران نظام سلامت با هدف گذاری مناسب بتوانند آگاهی مردم از حدود و سقور طب سنتی ِ علمی را افزایش داده و دست مداخله گران این حوزه را کوتاه سازند. 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه تولید مقالات علمی در زمینه طب سنتی گفت: ایران پس از آمریکا، چین و هند جایگاه چهارم را در حوزه تولید مقالات علمی تخصصی طب سنتی دارد؛ بنابراین در سیر تولید علم و بحث آکادمیک شدن طب ایرانی ما دستاورد‌های خوبی داشتیم.

وی با انتقاد از آشفته بازار فضای مجازی به ویژه در حوزه طب سنتی گفت: یک روز می‌آیند و می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است. فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است من عرض کنم این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد. مثلا طبق منابع بدترین نوع نمک مصرفی نمک دریا است، چون ترکیبات مضر فراوان دارد و بدترین نوع ظرف پخت غذا، ظرف مسی است، چون مس را به غذا وارد می‌کند که در طولانی مدت تهدید کننده سلامت فرد خواهد بود.

درخشان گفت: طب سنتی یک جزیره جداگانه در حوزه سلامت مردم نیست و نباید باشد. تا سال ۲۰۱۸ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت از ۱۹۴ کشورِ عضو، ۱۷۰ کشور اعلام کرده اند که از طب سنتی و مکمل استفاده می‌کنند و از این تعداد حدود ۵۰ درصد سیاست‌های ملی برای توسعه طب سنتی و مکمل دارند. حدود ۱۲۰ کشور اعلام کرده اند سیاست توسعه و گسترش تولید گیاهان داروئی را تعقیب می‌کنند.

وی افزود: بر طبق مقالات منتشر شده، ۸۴ درصد مردم دنیا در کنار طب مدرن خواهان دریافت خدمات طب سنتی و مکمل هستند و تمایل دارند از هر دو مدالیته بهره‌مند شوند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. این یعنی تقاضا فراوان است و البته بازار داغ سودجویان و کلاهبرداری نیز فراوان، لذا تاکید می‌کنم رشد و توسعه طب ایرانیِ علمی در کنار طب مدرن نیاز مبرم و بِروز جامعه است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->