پنجاه و هشتمین کنکور کشور با رقابت حدود نیم‌میلیون داوطلب آغاز شد تلف شدن ۶ گوسفند به دلیل برخورد با قطار سرخس-مشهد + فیلم کشف ۷ کیلوگرم هروئین و دستگیری متهم توسط پلیس راه‌آهن دستگیری ۶ نفر از عاملان شهادت محمد بایر در نهاوند (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آیا سؤالات آزمون سمپاد لو رفته است؟ | پیگیری شکایات والدین توسط وزارت آموزش و پرورش معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: در دنیای مدرن امروز شهرداران معماران آینده‌نگر شهر هستند بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم
سرخط خبرها

تأکید وزارت بهداشت: «خودمراقبتی» در جامعه نهادینه شود

  • کد خبر: ۲۹۴۷۵۱
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
تأکید وزارت بهداشت: «خودمراقبتی» در جامعه نهادینه شود
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت نهادینه‌کردن فرهنگ خودمراقبتی در جامعه، گفت: وزارت بهداشت به خودمراقبتی به مثابه پله اول مشارکت اجتماعی در خلق سلامت و یکی از ستون‌های ارتقای سلامت نگاه می‌کند و به عنوان بخش مهمی از سواد سلامت مردم به سرمایه‌گذاری در خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم متعهد است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید رضایی، اظهار کرد: در واقع، بیست‌وچهارم مهر ماه یادآور این است که آحاد و گروه‌های جامعه در ۲۴ ساعت ۷ روز هفته به خود مراقبتی و رفتار سلامت‌زا مشغول باشند و ارزش این مولفه‌ها را می‌دانند. دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت به عنوان دبیر کارگروه فرهنگ سلامت و متولی برنامه ملی سواد سلامت، پیشنهاد «روز ملی خود مراقبتی» در بیست و چهارم مهر ماه را به شورای فرهنگ عمومی تقدیم کرده است.

ضرورت ثبت روز خودمراقبتی در تقویم شمسی

وی ادامه داد: امیدواریم که این روز در تقویم شمسی کشور ما نیز مانند سایر کشور‌های جهان و تقویم‌های میلادی ثبت شود و گامی فرهنگی به سمت ارتقای سلامت جامعه باشد. ارتقاء سلامت جامعه مورد تاکید ویژه برنامه هفتم توسعه ذیل سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه خودمراقبتی، بخش مهمی از سواد سلامت و سنگ بنای سلامت فرد و اجتماع است، توضیح داد: خود مراقبتی از لحظه‌ای که در صبح چشم باز می‌کنیم تا آخرین لحظاتی که خواب سالم را انتخاب می‌کنیم، ما را همراهی می‌کند و آینده سالم ما را می‌سازد. با توجه به اینکه فرهنگ ایرانی که ریشه در ارزش‌های خانواده‌محوری و جمع‌گرایی دارد، خود مراقبتی، فقط به معنای مراقبت از جسم نیست، بلکه شامل «توجه به معنویت»، «ذهن سالم» و «تعاملات اجتماعی» نیز می‌شود.

نقش فرهنگ ایرانی در خودمراقبتی

رضایی با بیان اینکه خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی، نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ خود مراقبتی دارد، گفت: براساس فرهنگ کشور ما، خانواده و ازدواج از مهمترین عناصر ساختار اجتماعی محسوب می‌شوند. والدین با الگوسازی رفتار‌های سالم می‌توانند فرزندان خود را به اهمیت خودمراقبتی عادت دهند. همچنین، حمایت عاطفی و اجتماعی خانواده، نقش مهمی در کاهش استرس و تقویت سلامت روانی افراد دارد.

وی ادامه‌داد: بسیاری از آداب و رسوم فرهنگ ایرانی به نوعی با خودمراقبتی و ترویج سلامت اجتماعی و معنوی مرتبط هستند. به طور مثال، آموزه‌های طب ایرانی و رسم و رسوماتی مانند «شب یلدا» و «دید و بازدید عید نوروز»، روشی برای خلق سلامت و حفظ و افزایش آن است. سنت دور هم جمع شدن خانواده‌ها برای صرف غذا و گفتگو، فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی و کاهش استرس محسوب می‌شود.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری سمپوزیوم روز ملی خود مراقبتی خاطرنشان کرد: سمپوزیم «خودمراقبتی از منظر فرهنگ» در روز ملی خود مراقبتی برگزار شد. اندیشمندان و صاحب‌نظران از منظر فرهنگ اسلامی، علوم رفتارشناختی، هنر و جامعه‌شناسی به بررسی مقوله خودمراقبتی پرداختند. خود مراقبتی، پله اول مشارکت اجتماعی و مردمی سازی سلامت است. خودمراقبتی نه تنها به دنبال ترویج فرهنگ فردگرایی و خودمحوری نیست، بلکه به دنبال توانمندسازی افراد و جامعه برای خلق و حفظ سلامتی افراد، خانواده‌ها و اجتماع است.

خودمراقبتی، ریشه در دغدغه‌مندی دارد

رضایی درباره خودمراقبتی گفت: خودمراقبتی، فرد دغدغه‌مند را به تصویر می‌کشد؛ فردی که دغدغه سلامت خود، خانواده‌اش و از همه مهم‌تر جامعه و گروه خود را دارد. خودمراقبتی به دنبال افرادی است که سلامت را برای محله و شهر خود و طبیعت و همه عناصر و جانداران زمین می‌خواهند و ریشه‌های رفتار خود را در فرهنگ و علم و طبیعت می‌بینند و به سمت دنیایی سالم‌تر و زندگی با معناتر اوج می‌گیرند.

دیدگاه وزارت بهداشت درباره خودمراقبتی

وی با اشاره به روزملی خودمراقبتی تصریح کرد: در روز خود مراقبتی به ارزش‌های فرهنگی خود بازگردیم، فرهنگی که غنی از شاعران، فلاسفه، دانشمندان و هنرمندانی است که در جهان زبانزد هستند. وزارت بهداشت به خودمراقبتی به مثابه پله اول مشارکت اجتماعی در خلق سلامت و یکی از ستون‌های ارتقای سلامت نگاه می‌کند و به عنوان بخش مهمی از سواد سلامت مردم به سرمایه‌گذاری در خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم متعهد است.

ضرورت توجه به خودمراقبتی و سلامت در سیاستگذاری‌ها

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره راهکار‌های ترویج خودمراقبتی گفت: سیاستمداران باید توجه داشته باشند که سیاستگذاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در هر بعدی از صنعت، تجارت، گردشگری و ابعاد دیگر، سلامت‌زا یا بیماری‌زا است. سلامت مردم و خانواده‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر امضاها، اندیشه‌ها و قوانینی است که خلق می‌شوند، رد می‌شوند، تصویب و ابلغ می‌شوند. تمام سازمان‌ها، چه دولتی و چه مردم نهاد در این مسیر نقش دارند. بدون شک، با همدلی و همکاری می‌توانیم فرهنگ خودمراقبتی را در جامعه نهادینه کنیم و به سوی ایرانی سالم‌تر و شاداب‌تر و آینده‌ای سالم‌تر حرکت کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->