آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

خودمراقبتی؛ نیازمند دو عنصر سواد سلامت و سواد رسانه است

  • کد خبر: ۲۹۶۵۶۹
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
خودمراقبتی؛ نیازمند دو عنصر سواد سلامت و سواد رسانه است
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از سواد سلامت رسانه و سواد سلامت است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسن محمودی مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از سواد سلامت رسانه و سواد سلامت است، اظهار داشت: سواد سلامت، مهارت‌ها و شایستگی‌هایی را توصیف می‌کند که افراد را قادر می‌سازد به اطلاعات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، آن را درک و از آن استفاده کنند تا بر سلامت خود و افرادی که در محیط‌های اجتماعی خود هستند تأثیر مثبت بگذارند.
وی خودمراقبتی را به معنای توانایی افراد برای حفظ سلامت خود و تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد مسائل بهداشتی اعلام کرد و گفت: خودمراقبتی، افراد را به‌عنوان بازیگران فعال در حفظ سلامت خود معرفی می‌کند، این شامل طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها از جمله ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها، خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن، مراقبت از افراد وابسته و توان‌بخشی می‌شود.


مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، با اشاره به اینکه در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از دو مفهوم سواد رسانه‌ای و سواد سلامت است، بیان کرد: سواد سلامت، مهارت‌ها و شایستگی‌هایی را توصیف می‌کند که افراد را قادر می‌سازد به اطلاعات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، آن را درک و از آن استفاده کنند تا بر سلامت خود و افرادی که در محیط‌های اجتماعی خود هستند تأثیر مثبت بگذارند.
وی ادامه داد: در دنیای دیجیتال امروزی، داشتن مهارت‌هایی مانند سواد دیجیتالی، جستجوی اطلاعات معتبر در حوزه سلامت، ارزیابی صحت اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی و استفاده بهینه از اپلیکیشن‌های سلامت، برای دسترسی به اطلاعات بهداشتی ضروری است. این مهارت‌ها به افراد کمک می‌کنند تا به اطلاعات دقیق و به‌روز دسترسی پیدا کنند و بر اساس آن، تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد سلامت خود بگیرند.
وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای، مهارتی است که به افراد کمک می‌کند تا انواع مختلف رسانه‌ها و محتوای آنها را بشناسند، تحلیل و ارزیابی کنند، عنوان کرد: سواد رسانه‌ای مانند یک رژیم غذایی هوشمند است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مفید و معتبر را از اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده تشخیص دهیم.
محمودی در ادامه بیان کرد: در دنیای امروز، دسترسی به اطلاعات بهداشتی به‌سادگی امکان‌پذیر است، اما توانایی ارزیابی این اطلاعات و اتخاذ تصمیمات صحیح، نیازمند سواد سلامت و سواد رسانه‌ای است.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، تصریح کرد: خودمراقبتی موفق، نیازمند دو عنصر کلیدی سواد سلامت و سواد رسانه‌ای است سواد سلامت به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات درست درباره سلامت خود کسب کنند و تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرند. سواد رسانه‌ای نیز به آنها کمک می‌کند تا این اطلاعات را از منابع معتبر و قابل‌اعتماد به دست آورند.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، یادآور شد: برای ارتقای سطح سلامت افراد، مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید بر روی توانمندسازی افراد در زمینه سواد سلامت و سواد رسانه‌ای تمرکز کنند. دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز آموزش عالی، نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.
محمودی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حوزه معاونت بهداشتی (واحد آموزش سلامت و ارتقای سلامت) نیز برنامه خودمراقبتی را در سطح شهر و روستا در پایگاه‌ها و مراکز جامع خدمات سلامت با شروع برنامه ملی خودمراقبتی از سال ۱۳۹۴ جهت توانمندسازی افراد و خانواده در قالب برنامه سفیران سلامت خانواده و داوطلبان سلامت، خودمراقبتی جامعه نیز در قالب برنامه خودمراقبتی سازمانی و اجتماعی را اجرایی نموده است.
وی اضافه کرد: خودمراقبتی پایه و اساس تمام برنامه‌های واحد‌های مختلف حوزه معاونت بهداشتی از جمله واحد بیماری‌ها، جمعیت و سلامت خانواده، سلامت روان و تغذیه و سلامت دهان و دندان است. هر واحد باتوجه‌به استراتژی‌های تعریف شده برای آن، اقدامات لازم را برای برنامه توانمندسازی و خودمراقبتی گیرندگان خدمت در سطح پیشگیری ارائه می‌دهند.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: از جمله برنامه‌های خودمراقبتی در مهرماه سال جاری می‌توان به برنامه هفته سلامت سالمندان، برنامه خودمراقبتی و آگاهی از سرطان پستان، روز جهانی قلب و سلامت خانواده اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->