توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار + علت

  • کد خبر: ۲۹۸۲۲۰
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار + علت
بررسی بازار لبنیات از رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار حکایت دارد. این کمبود به جایی رسیده که حالا برخی فعالان بازار از احتمال سهمیه‌بندی آن خبر می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از افزایش قیمت برخی کالا‌های اساسی نظیر برنج، روغن، نان، شیر و... حال اخباری مبنی بر رشد چشمگیر قیمت کره و کمبود آن در بازار به گوش می‌رسد.

بررسی‌ها حاکی از آن است که قیمت کره ۱۰۰ گرمی با رشد دوبرابری، از ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان به ۵۵ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است. علاوه بر افزایش قیمت این محصول، برخی فروشندگان از کمبود کره در بازار خبر دادند. همچنین گمانه‌زنی‌هایی درباره سهمیه‌بندی کره در بازار مطرح شده است.

حال سؤال اینجاست که علت افزایش چشمگیر قیمت این محصول چیست و چگونه می‌توان این مشکل را برطرف کرد؟

علت افزایش قیمت کره در بازار چیست؟

طبق اطلاعات منتشرشده از سوی تسنیم، افزایش جهانی قیمت کره و همچنین کاهش عرضه این محصول در بازار داخلی به عاملی برای کمبود و رشد قیمت این محصول در بازار داخل تبدیل شده است.

البته درباره علت افزایش قیمت کرده در بازار داخل علی‌احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولید‌کنندگان فرآورده‌های لبنی ایران، در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل کمبود و افزایش قیمت کره در بازار، صادرات بی‌رویه است.

او ادامه داد: از آنجایی که روسیه با تحریم دست‌وپنجه نرم می‌کند و در تأمین این محصول با چالش مواجه شده، کره مورد نیاز خود را از ایران وارد می‌کند. البته عمده تولید‌کنندگان شیرخشک هم این محصول را به روسیه صادر می‌کنند.

سهمیه‌بندی کره شایعه است

ظفری درباره شائبه‌های مبنی بر سهمیه‌بندی کره عنوان کرد: سهمیه‌بندی کره شایعه است و صحت ندارد.

وی درباره اقدامات دولت برای حل مشکل افزایش قیمت و کمبود کره در بازار توضیح داد: برای جلوگیری از صادرات بی‌رویه، قیمت پایه گمرکی افزایش یافته که در زمینه برگشت ارز برای صادر‌کنندگان مشکل ایجاد می‌شود.

به گفته او تعرفه‌های گمرکی جدیدی در نظر گرفته شده تا هزینه خروج کالا افزایش یابد. بدین شکل می‌توان تا حدی مشکلات بازار داخلی را برطرف کرد.

سقوط سرانه مصرف لبنیات

این فعال صنفی، درباره تأثیر این شرایط بر کاهش سرانه مصرف لبنیات توضیح داد: از آنجایی که کره هم یکی از انواع لبنیات است و با توجه به اینکه سایر انواع لبنیات هم افزایش قیمت داشته‌اند، قطعا سرانه مصرف هم کاهش چشمگیری خواهد داشت.

ظفری برای جلوگیری از بروز مجدد چنین مشکلاتی پیشنهاد داد: در بحث‌های صادراتی، قبل از اخذ این تصمیمات و صدور مجوز‌های لازم از سوی دولت، لازم است دولت با تشکل‌ها و اتحادیه‌های مربوطه مشورت کند و عواقب این تصمیمات بررسی شود تا اینگونه بازار داخلی دچار مشکل نشود.

افزایش قیمت پایه صادراتی کره و خامه

از آنجایی که قیمت کره در بازار روند صعودی داشته و کمبود این کالا در بازار وجود دارد، در نتیجه قیمت پایه صادراتی این محصولات هم افزایش یافته است. طبق اطلاعات منتشرشده از سوی تسنیم، قیمت کره حیوانی فله‌ای ۸۲ درصد چربی به ازای هر کیلوگرم ۶.۵ دلار است.

همچنین قیمت پایه صادراتی خامه فله‌ای ۵۰ درصد هم ۴.۵ دلار به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است. البته این شرایط می‌تواند در تنظیم بازار کمک‌کننده باشد. چراکه با این رایط اقبال عمومی نسبت به صادرات کره کاهش می‌یابد.

براساس این گزارش، لبنیات یکی از انواع کالا‌های اساسی است که تأمین آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از آنجایی که کره هم یکی از انواع لبنیات است، در نتیجه دولت باید با مشورت با انجمن‌ها و تشکل‌های مربوطه نسبت به کنترل و مدیریت بازار اقدام کند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->