مراسم تشییع پیکر همسر شهید برونسی در مشهد برگزار شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ابهامات حذف دهک‌بندی ایثارگران رفع شد آیت‌الله عبدالله جوادی آملی: رضایت به فعل باطل، هم‌تراز انجام آن است فراخوان ثبت‌نام در «طرح ملی انسان مسئول» ویژه ماه مبارک رمضان، منتشر شد ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان چهره سال همایش ملی سلامت معنوی اسلامی شناخته شد علی غلام آزاد، راهی مسابقات بین‌المللی قرآن الجزایر شد وزیر آموزش و پرورش: آسیب‌های دانش‌آموزان و دانشجویان از باورهای اعتقادی متناقض نشئت می‌گیرد درس‌نامه زندگی با آیه‌ها ویژه ماه مبارک رمضان روانه بازار شد رویداد ملی طبا، بستری برای درآمدزایی طلاب آیت‌الله علم‌الهدی: حوزه‌های علمیه خواهران، مولود انقلاب است | ضرورت تقویت رویش‌ها در جریان طلبگی خواهران ۷۲ زندانی حافظ کل قرآن شدند فراخوان انتخاب شعار نمایشگاه قرآن منتشر شد معاون سیاسی سپاه در مشهد: وضعیت سوریه به‌زودی تغییر می‌کند | شگفتانه‌های جدید از قدرت مقاومت در راه است مشهدالرضا (ع)، میزبان گردهمایی اساتید بسیجی حوزه‌های علمیه خواهران | فرهنگ، علم و تبلیغ، سنگر اصلی بسیج تأخیر طولانی پروازهای عمره و مشکلات جدی برای زائران خانه خدا کرونای ترک نماز! بررسی آثار حسادت بر سبک زندگی انسان بر اساس باورهای دینی | آتشی که خرمن زندگی را می‌سوزاند ویدئو | روایتی از طبخ غذا برای آوارگان سوری و لبنانی توسط مشهدی‌ها در آن سوی مرزها فرمانده سپاه امام رضا (ع)، درگذشت همسر شهید برونسی را تسلیت گفت
سرخط خبرها

زیارت امام‌رضا(ع)، مدار اجابت دعا

  • کد خبر: ۲۹۸۶۹۲
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
زیارت امام‌رضا(ع)، مدار اجابت دعا
اگرچه همه ائمه اطهار (ع) دارای ویژگی رأفت و مهربانی هستند، آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) به «امام رئوف» شهرت دارند.

درباره زیارت امام رضا (ع) توصیه و سفارش بسیار است. مرحوم شیخ صدوق (ره) در عیون اخبارالرضا (ع) نقل کرده است شخصی از صالحان ایرانی، پیامبر (ص) را در خواب یا عالم مکاشفه دید و عرض کرد: به زیارت کدام‌یک از فرزندان شما بروم؟ حضرت رسول (ص) پاسخ دادند: برخی فرزندانم مقتول و برخی مسموم به‌سمت من آمدند. آن فرد مجدد سؤالش را تکرار کرد و این‌بار پیامبر (ص) فرمودند: آن که به تو نزدیک‌تر است. آن شخص پرسید: منظورتان امام‌رضا (ع) است؟ رسول خدا (ص) سه مرتبه در پاسخش فرمودند: «قُلْ صَلَّی‌ا... عَلَیْکَ».

پیامبر (ص) دو نفر را پاره تن خود خوانده‌اند؛ نخست حضرت زهرا (س) «فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی» و دومی امام‌رضا (ع) را. ایشان فرمودند: «به‌زودی پاره تن من در خراسان مدفون می‌شود. هیچ گرفتاری او را زیارت نمی‌کند، مگر آنکه گرفتاری‌اش برطرف می‌شود و هیچ گنهکاری نیست مگر به وساطت او گناهش، بخشیده می‌شود».

اگرچه همه ائمه (ع) دارای ویژگی رأفت و مهربانی هستند، درمیان آن حضرات، آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) به امام رئوف شهرت دارند. برخی شاگردان علامه‌طباطبایی (ره) از ایشان پرسیدند: چرا به حضرت ثامن‌الحجج (ع) امام رئوف می‌گویند؟ علامه پاسخ داد:، چون رأفت حضرت، حسی است و زود دیده و لمس می‌شود. رأفت امام‌رضا (ع) چنان بود که حتی مأمون که بعد‌ها قاتل امام (ع) شد، از این رأفت بهره برده است!

امام‌رضا (ع) دو نوع رأفت دارند؛ یکی عمومی که شامل حال همه حتی مأمون عباسی هم شد و او به رأفت رضوی، از همسر عقیم خود صاحب فرزند شد. ایشان رأفتی خصوصی هم دارند که شامل حال خواص می‌شود. آیت ا... وحیدخراسانی درباره جلوه این رحمت خصوصی تعریف می‌کرد: «میرزاحبیب‌ا... گلپایگانی در حرم مطهر رضوی نمازجماعت داشت و چهل سال نماز شبش را پشت در‌های حرم می‌خواند و می‌ایستاد تا نخستین زائر حضرت رضا (ع) باشد تااینکه سخت بیمار شد؛ خودش می‌گوید روی تخت بیمارستان به حرم آقا رو کردم و گفتم: چهل سال اولین زائر شما بودم، این کار من بود برای شما، حضرتتان برای من چه می‌کنید؟ 

در همان حال دل‌شکستگی، وجود مقدس حضرت را دیدم که بر تختی نشسته و کنارشان گُلی است. نزدیک شدم. امام (ع) سخن نمی‌گفتند، اما تبسم بر چهره داشتند و گلی به من دادند. از آن زمان، دستی که با آن، گل را گرفتم، به لاعلاج‌ترین بیماران هم که می‌خورد، شفا می‌گیرد!».

بدون رضا (ع)، به رضا نمی‌رسیم؛ یکی از راه‌های شناخت معصومان (ع)، اسامی و القابی است که از جانب خدای متعال به ائمه (ع) عطا شده است و مأموریت و رسالت آن حضرات را تا حد زیادی معلوم می‌کند. مشهورترین لقب حضرت ثامن‌الحجج (ع)، «رضا» است، اما نباید رضا را این‌چنین معنا کرد که ایشان به مقام رضا رسیده‌اند، نه؛ چون دیگران هم می‌توانند به این مقام بالای عرفانی برسند. حضرت را از آن نظر «رضا» می‌خوانند که هرکه بخواهد به مقام رضا برسد و هم او از خدا خشنود باشد و هم خدا از او خشنود باشد، به وساطت حضرت ثامن‌الائمه (ع) نیاز دارد.

ضامن ما هم می‌شوند؛ امام مهربانی‌ها به «ضامن آهو» نیز شهرت دارند؛ البته این لقب، اعطایی از جانب خدا نیست، بلکه حضرت درمیان مردم به این وصف شهره شده‌اند. این وصف، نوعی ترجمان کهف حصین است که در زیارات می‌خوانیم. مگر می‌شود امام‌رضا (ع) ضامن آهو شوند و هوای دوستان خود را نداشته باشند؟ امکان ندارد کسی به حضرت پناه ببرد و امام (ع) به او پناه ندهد. با زیارت به در خانه حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) بروید و مجدانه بخواهید همان‌طور که ضامن آهو شدند، ضامن شما نیز بشوند.

قرار گرفتن در مدار اجابت؛ نخستین جایی که امام معصوم (ع) در نگاه از عالم بالا به پایین به آنجا می‌نگرد، مزار نورانی خویش است؛ البته این مسئله برای همه اموات صادق است؛ اینکه در روایتی از امیرالمؤمنین (ع) آمده است «به کنار قبر پدر و مادر خود بروید و حاجت بخواهید»، ناظر بر همین موضوع است که پدر و مادر از عالم برزخ به جوار قبر خود نظر دارند، می‌بینند و دعای فرزندان را اجابت می‌کنند، لذا رفتن به زیارت امام‌رضا (ع) و قرار گرفتن در فضای حرم، ما را در مدار اجابت حضرت قرار می‌دهد، پس هرچه نزدیک‌تر، بهتر، اما این نافی زیارت از راه دور و ابراز ارادت و عشق به محضر حضرت باوجود فاصله‌های مکانی نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->