میزان افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۴ تعیین شد بروکراسی، مانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نحوه خرید بلیت بازی پرسپولیس و ملوان در هفته بیست‌وسوم لیگ برتر + لینک و قیمت بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) | سامسونگ A۵۵ چقدر شده است؟ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) | چانگان در محدوده ۲ میلیارد تومان بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی: ۱۰۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی استان تا زمان پیک بار سال ۱۴۰۴ وارد مدار می‌شود مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی: ۶۰ تا ۷۰ درصد ساختمان‌های روستایی مقاوم هستند مسکن در بن‌بست رکود (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) مثبت کم‌حجم شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) قطع جریان گاز حدود ۱۲۰۰ مشترک متخلف در خراسان رضوی افزایش نرخ بیکاری در پاییز ۱۴۰۳ | شمار جویندگان کار در خراسان‌رضوی ۵۵ درصد افزایش یافت مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی: بخش تونل مسیر ریلی مشهد-گلبهار ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای خراسان رضوی: برای تابستان پیش رو ۴.۵ مترمکعب کسری آب خواهیم داشت توزیع میوه و خرما تنظیم بازار در مشهد از فردا (۲۳ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) قطع یارانه ۱۰۰ هزار نفر در پایان اسفند ۱۴۰۳ زمان اجرای مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی مشخص شد جهانگیر: ادعای سیستماتیک‌بودن فساد در کشور برای ناامیدکردن مردم است | آخرین اخبار از پرونده چای دبش مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران: فعلا برنامه‌ای برای سهمیه بنزین نوروزی نداریم پیشتازی تورم در مقابل افزایش درآمد‌های خانوار | یک دهه غفلت از سفره مردم قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۹۳ هزار تومان جا خوش کرد مدیرعامل توزیع برق مشهد: تا پایان فروردین ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در مشهد افزایش یافت (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) + جدول فرصت ثبت نام جاماندگان دریافت سود سهام عدالت ۲ روز دیگر تمدید شد (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) دلار ۱۰۰ هزار تومان می‌شود؟ | پیش‌بینی‌هایی که درست از آب درآمد سقف صدور کارت هدیه افزایش یافت (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) قیمت مصوب میوه شب عید ۱۴۰۴ در مشهد مشخص شد + تاریخ شروع و جایگاه‌های عرضه آخرین وضعیت قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۲ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آزادسازی واردات آیفون جیب مردم را پُر می‌کند یا خالی؟

  • کد خبر: ۲۹۹۰۳۰
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
آزادسازی واردات آیفون جیب مردم را پُر می‌کند یا خالی؟
با آزادسازی واردات آیفون حدود یک میلیارد دلار ارز صرف واردات این کالا از کشور امارات خواهد شد. حال افزایش تقاضای ارز برای کالای لوکس هم‌زمان با افزایش تنش‌های تورمی و ارزی جیب مردم را پُر می‌کند یا خالی؟

به گزارش شهرآرانیوز، هیئت دولت روز گذشته (۱۸ آبان ۱۴۰۳) مصوبه جدید برای تعیین حقوق ورودی آیفون‌های سری جدید را ابلاغ کرده است که بر این اساس با حقوق ورودی ۱۵ درصدی امکان ترخیص تجاری این مدل از تلفن‌های همراه فراهم شده است.

طبق اعلام رسمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از دلایل محدود شدن واردات این کالا ارزبری بالای آن در قیاس با حجم واردات بود.

چرا واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ به کشور ممنوع شد؟

چندی قبل دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوالی در مورد علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ در سال‌های اخیر و ارتباط آن با کنترل واردات ارزی آیفون‌ها و نتایج این سیاست گفت: اینگونه نبوده است که بگوییم به واسطه واردات آیفون ۱۳ حتی در قالب رفرش و ریپک سقف ارزی واردات آیفون مجدداً به سقف یک میلیارد دلاری سال‌های پیش از ممنوعیت واردات رسیده باشد. در حوزه تلفن همراهی صحبت می‌کنیم که مشخص است که چه تعداد کالا و به چه طریقی وارد کشور شده است. رقم واردات آن به نسبت سال‌های گذشته کمتر بوده است.

چرا حاکمیت ۳۰ درصد سبد ارزی واردات موبایل را به یک درصد جامعه اختصاص دهد؟

وی افزود، بنابراین اگر سیاستی اتخاذ شده که بتوانیم براساس آن سبد ارزی خودمان را به نحوی در حاکمیت برخورد کنیم که بیشتر مردم از تخصیص ارز بهره‌مند شوند، به این هدف رسیدیم.

دهقانی نیا گفت: این محدودیت براین اساس شکل گرفت که چرا باید حاکمیت ۳۰ درصد سبد ارزی واردات تلفن همراه خود را به یک درصد جامعه تخصیص دهد که از کالای لوکس ساخته شده توسط آمریکا استفاده می‌کنند، کشوری که در منازعات بین‌المللی در برابر ما بیشترین سهم را دارد. قاعدتاً در جنگ اقتصادی که ما درگیر آن هستیم این کار منطقی نیست.

وی تاکید کرد: این سیاست موثر بوده است و حجم تخصیص یافته به تلفن همراه آمریکایی کمتر شده است. در مقابل حجم بیشتری ارز، به کالا‌هایی تعلق گرفته است که بیشتر مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

بررسی‌ها نشان میدهد با آزادسازی واردات آیفون حدود ۱ میلیارد دلار ارز صرف واردات این کالا ازکشور امارات خواهد شد. این براورد به استناد عمکلرد واردات این کالا در دور ه‌های زمانی ۱۰ سال اخیر قابل اتکا است.

اولین واکنش دولت به انتخابات آمریکا؛ ابلاغ ازادسازی آیفون توسط سرپرست گمرک

حالا دولت چهاردهم در حالی قبل از مشخص شدن نتیجه برخی موضوعات سیاسی از جمله انتخابات، که میتواند در جهت گیری ارزی آن نقش مستقیم ایفا کند به تصویب این مقرره اقدام کرده که احتمالا با افزایش التهابات ارزی به مدل عمکلردی دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۷ باز خواهد گشت.

در آن مقطع نیز با افزایش تنش‌های ارزی دولت وقت با وجودی که از مدل‌های اقتصاد بازار آزاد پیروی میکرد به ناچار برای تقابل با اثر تحریم‌های اقتصادی رویکرد‌های مدیریت ارزی و کنترل واردات اقلام لوکس را در دستور کار قرار داد.

موضع گیری انتقادی برخی اقتصاددانان ایرانی علیه اقدام آیفونی دولت

به اعتقاد برخی اقتصاددانان از جمله حسین صمصامی، یزدی زاده، رضا غلامی، فرشاد مومنی و... افزایش تقاضای ارزی برای کالای لوکس همزمان با افزایش تنش‌های تورمی و ارزی، با دمن زدن به رشد نرخ ارز و تورم، در واقع به معیشت مردم ضربه خواهد زد و جیب اکثریت قاطع مردم کشور را خالی و احتمالا جیب اقلیتی را پُر می‌کند

دولت با آزادسازی واردات آیفون، جیب مردم را پر یا خالی می‌کند؟

در واقع اگر قرار باشد در دوره تشدید جنگ اقتصادی رویکرد‌های عادی مانند آزادسازی واردات کالا‌های لوکس در دستور کار دولت باشد به زودی با بازگشت التهابات تورمی ناشی از افزایش قیمت ارز و ناشی از افزایش ناترازی تجاری و گمرکی اثار مستقیم این اقدام در سفره عموم مردم نمود پیدا میکند.

همچنین به نظر میرسد مدتی بعد خود دولت نیز از این تصمیم به دلیل الزامات مدیریت ارزی عقب نشینی کرده و احتمالا در پی این رفت و برگشت‌ها یک رانت ارزی جدید با صرف هزینه‌های سنگین مانند آنچه در خصوص آیفون ۱۳ رفرش و ریپک در دو سال اخیر رخ داد، ایجاد می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->