آیا سریال «شوگان» فصل دومی هم خواهد داشت؟ تقدیر از دکتر سلمان ساکت، همراه همیشگی مرکز آثار، مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) سریال «مامان اشتباه می‌کند» روی آنتن تلویزیون + زمان پخش و تکرار «محمد صادقی» بازیگر جنجالی از ایران رفت + عکس حادثه سر صحنه فیلمبرداری برای «ادی مورفی» رادیو، صدای ماندگار است رونمایی از پوستر جدید «سال گربه» + عکس سریال «سووشون» آماده توزیع در شبکه خانگی بازیگران سریال «هشت پا» معرفی شدند کنسرت بی‌کلام «نوای آفتاب» روی صحنه + جزئیات فقدان چشم‌انداز، حلقه مفقوده جشنواره‌های هنری «مست عشق» سینمای ایران را هوشیار خواهد کرد؟ «آپولو» از آمریکا جایزه گرفت حامد بهداد و سحر دولتشاهی با «مفت بر» در راه سینما انتشار فیلم سینمایی «همسر» ویژه نابینایان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ مروری بر جدیدترین سریال‌های تلویزیون پربازدیدترین شبکه تلویزیون در ماه نخست سال ۱۴۰۳ معرفی شد نماهنگ جدید ابوذر روحی رونمایی می شود
سرخط خبرها

حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت

  • کد خبر: ۲۹۹۱۵
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت
غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی - شاعر، مولاناشناس و بیدل‌شناس سرشناس افغان - در سن ۸۱سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خانه ادبیات افغانستان در اطلاعیه‌ای با اعلام این خبر، نوشت: «حیدری وجودی، شاعر خوش‌ذوق، مولاناشناس و بیدل‌شناس برجسته افغانستان از جمع ما پرواز کرده است. حیدری وجودی، این دوستدار راستین کتاب، همیشه برای آشنایی جوانان با معارف کهن ادبی می‌کوشید و غیبتش در این دوره، زیانی بزرگ است برای میهنی که زخم‌دار آسیب‌های فرهنگی بی‌شمار است.»


خانه ادبیات افغانستان، درگذشت او  را به همه اهالی فرهنگ، ادب و هنر تسلیت می‌گوید و آرزومند آمرزش الهی برای آن پیر فرزانه است.

 

البته خبرگزاری افق افغانستان نوشته است: «چند روز پیش آقای وجودی به کرونا مبتلا شده‌ و در شفاخانه بستری بود که بر اثر ابتلا به این بیماری از دنیا رفت.»

 

قند پارسی در معرفی این شاعر و پژوهشگر نوشته است: «غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی  زاده سال ۱۳۱۸ خورشیدی در یکی از دهکده‌های ولایت پنجشیر  افغانستان بود. از جمله کارهای فرهنگی او این بود که در سال ۱۳۶۵ نخستین «عرس حضرت مولانا» را در کابل ساخت که در همین عرس تقریبا ۲۰۰۰ نفر شرکت می‌کردند.»

 

او آخرین فرد از شاعران متصوف و کلاسیک افغانستان بود که سال‌ها با برگزاری محافل مثنوی‌خوانی جوانان علاقه‌مند به ادبیات عرفانی و بویژه مثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی بزرگ را آموزش می‌داد.

 

حیدری وجودی  ۱۴ عنوان دفترهای شعری چاپ‌شده دارد. همچنین مقالاتی در مورد ادبیات عرفانی حضرت مولانا و حضرت بیدل نوشته است. از نوشته‌های پژوهشی حیدری وجودی نیز می‌توان به ترکیب‌های شعری در اشعار نظامی گنجه‌ای، گردآوری و تصحیح اشعار عشقری و گزیده غزل‌ها از واصل کابلی تا واصف باختری اشاره کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->