حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

«مازوت‌سوزی» چیست و چه عوارضی برای ریه‌های مردم دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۹۲۶۰
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
«مازوت‌سوزی» چیست و چه عوارضی برای ریه‌های مردم دارد؟
مازوت‌سوزی و آلودگی‌های شدید ناشی از آن به‌ویژه در کلانشهر‌ها، مشکل همیشگی و مزمن فصل سرماست؛ بر همین اساس امسال، پزشکیان (رئیس‌جمهور) دستور توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان را به‌نفع سلامت و ریه‌های مردم صادر کرد و مقرر شد به جبران آن، مدتی محدود خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در سراسر کشور اعمال شود؛ موضوعی که واکنش‌های موافقان و مخالفان آن را به دنبال داشت. اما «مازوت» چیست و چه تبعات و عوارضی برای «سلامت» دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز، در همین راستا دکتر عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، با بیان اینکه مازوت یک سوخت سنگین است که نیروگاه‌ها برای تولید برق استفاده می‌کنند، گفت: مصرف این سوخت سنگین سبب تولید گاز «دی‌اکسید گوگرد» و ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون می‌شود. با توجه به اینکه مصرف مازوت منجر به تولید گاز «دی‌اکسید گوگرد» و ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون می‌شود برای سلامت انسان‌ها خطرناک است. مصرف مازوت به طور کلی سبب افزایش غلظت آلاینده‌های هوا می‌شود و افزایش شدت غلظت در زمان‌های پایداری جو که با انباشت آلاینده‌ها مواجه هستیم، بیشتر شده و کیفیت هوا کاهش می‌یابد. 

مازوت، تهدیدی برای سلامت انسان‌ها

وی تصریح کرد: بنابراین با توجه به اینکه سوزاندن مازوت سبب افزایش آلاینده‌های هوا می‌شود، برای سلامت انسان‌ها خطرناک است. البته آلاینده‌ها فقط محدود به مازوت نمی‌شود بلکه در کنار آلاینده‌های ناشی از مصرف مازوت، آلاینده‌های سایر منابع نیز وجود دارند. افزایش آلاینده‌ها سبب به خطرافتادن سلامت انسان‌هایی می‌شود که در مواجهه با آنها قرار دارند. 

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: هرچقدر میزان آلاینده‌ها کاهش یابد، به همان میزان می‌توانیم کیفیت هوای بهتری داشته باشیم. دسترسی به هوای با کیفیت با دو روش میسر است؛ کنترل و مدیریت منابع، یکی از روش‌های دسترسی به هوای با کیفیت است. همچنین کاهش مواجهه مردم با آلاینده‌ها، روش دیگر دسترسی به هوای پاک محسوب می‌شود. استفاده از سوخت‌های پاک مانند استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه‌ها یا صدور دستورات کنترلی برای کنترل آلاینده‌ها به عنوان روش‌های کنترل و مدیریت منابع به حساب می‌آیند. 

غفلت از کنترل آلاینده‌های هوا در سال‌های گذشته

شاهسونی با بیان اینکه بحت کنترل آلاینده‌ها در سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده، افزود: موضوع کاهش آلاینده‌های ناشی از مصرف مازوت در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته و به این موضوع توجه نشده است. شرکت‌های دانش‌بنیانی در کشور حضور دارند که می‌توانند روش‌های را جهت کاهش میزان آلاینده‌های خروجی از دودکش‌های نیروگاه‌هایی که مازوت مصرف می‌کنند، پیشنهاد دهند. وزارت نیرو و سایر مجموعه‌ها می‌توانند از دانش فنی شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده‌کنند تا میزان آلاینده‌های ناشی از مصرف مازوت کاهش یابد.

او گفت: هرچه میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون و سایر آلاینده‌ها کاهش یابد، آسیب کمتری به سلامت مردم وارد می‌شود. 

تاثیر مازوت‌سوزی بر تشدید بیماری‌های قلبی و تنفسی و مرگ‌های زودرس

شاهسونی درباره عوارض مازوت‌سوزی و تاثیر مصرف این سوخت بر سلامت انسان‌ها توضیح داد: مصرف این سوخت سنگین سبب تولید گاز «دی‌اکسید گوگرد» می‌شود و این گاز، سیستم فوقانی تنفس را تحت تاثیر قرار می‌دهد. گاز دی‌اکسید گوگرد، حلالیت بسیار بالایی دارد که سبب تنگی نفس و خس‌خس کردن سینه می‌شود. گاز دی‌اکسید گوگرد سبب تشدید بیماری‌های قلبی و تنفسی می‌شود و بر افراد مبتلا به آسم بسیار اثرگذار است. 

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: به طور کلی گاز دی‌اکسید گوگرد برای سلامت عموم مردم خطرناک است. علاوه بر گاز دی‌اکسید گوگرد، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا وجود دارد و بیماران قلبی_عروقی، سالمندان و کودکان به این آلاینده‌ها بیشترین میزان حساسیت را دارند. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظت‌هایی که در محدوده ناسالم برای تمام گروه‌ها هستند، سبب افزایش مرگ‌های زودرس می‌شوند. مرگ‌های زودرس ناشی از ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در بیماران قلبی_عروقی و سالمندان دیده می‌شود. 

شاهسونی ادامه داد: ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظت‌هایی که در محدوده ناسالم برای تمام گروه‌ها هستند سبب افزایش بیماری‌های ریوی و قلبی_عروقی می‌شود. همچنین گاز دی‌اکسید گوگرد می‌تواند سبب اختلالات تنفسی مانند تنگی‌نفس و خس‌خس‌کردن سینه به ویژه در افراد مبتلا به آسم شود. گاز دی‌اکسید گوگرد همچنین می‌تواند سبب بیماری‌های قلبی_عروقی و ریوی شود.

بیش از ۳۰۰۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر

وی با بیان اینکه منابع متعددی از آلاینده‌ها در تمام مناطق وجود دارد، گفت: منابع متعددی از آلاینده‌ها در تمام مناطق وجود دارد و اینطور نباید تصور کرد که فقط آلاینده ناشی از مازوت در یک منطقه وجود دارد. منابع متعددی از آلاینده‌ها در کلان‌شهر‌ها وجود دارد و مصرف مازوت، یکی از منابع آلاینده‌ها است؛ بنابراین آمار و ارقام منتسب به آلاینده‌ها فقط برای مازوت نیست بلکه شامل تمام آلاینده‌ها می‌شود.

شاهسونی اظهار کرد: براساس آخرین آمار منتشره شده وزارات بهداشت در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۳۰‌هزار و ۶۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر کشور با جمعیت ۴۸ میلیون نفری گزارش شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->