شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

تهیه طرح تفصیلی محله آبکوه مشهد با نظر مردم

  • کد خبر: ۲۹۹۴۰۲
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۱
تهیه طرح تفصیلی محله آبکوه مشهد با نظر مردم
طرح تفصیلی محله آبکوه مشهد به عنوان یکی از محلات هدف بازآفرینی و یکی از قدیمی‌ترین محلات شهر با در نظر گرفتن نظارت مردمی در حال تدوین و تهیه نهایی است.
علیرضا ظهیری
خبرنگار علیرضا ظهیری

به گزارش شهرآرانیوز؛ در سال‌های گذشته، طرح‌های مختلفی برای بازآفرینی محلات هدف مشهد اجرا شد، اما بیشتر این طرح‌ها به نتیجه مناسبی نرسیدند؛ چراکه در این طرح‌ها نظارت و مشارکت مردمی به درستی دیده نشده بود. به همین دلیل، مدیریت شهری مشهد در این دوره شهری، مردم را در تصمیم‌گیری‌های خود، به‌ویژه در حوزه تهیه و تدوین طرح‌های مختلف بازآفرینی، دخیل کرده است.

محله آبکوه مشهد به عنوان یکی از محلات هدف بازآفرینی و یکی از قدیمی‌ترین محلات شهر نیز با رویکرد جدید شهرداری مشهد در جریان بازنگری طرح تفصیلی خود روبه‌رو شده است. اکنون این طرح با در نظر گرفتن نظارت مردمی در حال تدوین و تهیه نهایی است.

در همین راستا، مدیر کل دفتر طرح‌ها و مطالعات شهری شهرداری مشهد با اشاره به اخذ نظر مردم در فرایند تهیه طرح‌های توسعه شهری، به‌ویژه طرح‌های محدوده‌های ویژه بازآفرینی که در سال‌های گذشته دارای مشکلات متعددی بوده‌اند، بیان کرد: معاونت شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در رویکردی جدید تهیه طرح‌های محلات ویژه را با حفظ استاندارد‌ها و قوانین فنی و شهرسازی در مشارکت با شهروندان در دستورکار خود قرار داده است. با توجه به این رویکرد جدید و اخذ نظرات شهروندان، این طرح‌ها برای عموم اکران می‌شود.

طرح تفصیلی بازنگری محله آبکوه با اعمال مشوق‌های محلات بازآفرینی مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، توسط معاونت شهرسازی و معماری و با مشارکت دیگر حوزه‌ها نظیر سازمان بازآفرینی، شهرداری منطقه یک و مدیریت بافت آبکوه تهیه و به مردم این محله نمایش داده شده است.

حجت فرقانی افزود: در ایـــن فـــرایند درخــــواست‌های متعـددی از جانب شهروندان درباره اعمال مشوق‌های بازآفرینی در بافت فرسوده، رفع مسائل و چالش‌های تملکات، تغییر مقیاس پیشنهاد‌های بلوک‌بندی از بلوک‌های تجمیعی و بزرگ به قطعات خرد مبتنی بر مالکیت خرده مالکان در راستای تحقق‌پذیری ساخت‌وساز، افزایش تراکم‌ها در راستای بهینه‌سازی اقتصادی نوسازی، تأمین خدمات مناسب با شأن و هویت محدوده و دیگر موضوع‌های مطرح شده است. درخواست‌های شهروندانی که منطبق با ضوابط قانونی بوده یا حداکثر انعطاف را دارند، در نسخه نهایی طرح لحاظ می‌شود.

فرقانی در ادامه با اشاره به تدوین و تبیین مدل تجربی مشارکتی در فرایند تهیه طرح‌ها در اداره کل طرح‌ها و مطالعات شهری، افزود: در تجربه بافت آبکوه، ابتدا کلیات طرح‌های تفصیلی توسط همکاران مربوط در مسجد برای شهروندان ارائه شد و سپس نظرات، انتقاد‌ها و درخواست‌های مردمی اخذ شد. 

در ادامه، این طرح در کمیسیون تخصصی شورای شهر مشهد ارائه و نظرات حوزه‌های تخصصی و اعضای کمیسیون‌های مربوط نیز گرفته شد. سپس دوباره طرح برای شورای اجتماعی محله به عنوان نماینده مردم ارائه شد. همچنین درخواست شد نمایندگان متخصص محدوده طرح را استماع کنند و نظرات نخبگانی شهروندان و متخصصان نیز شنیده شود. سپس، بررسی درخواست‌ها و انعکاس روی طرح‌ها در جلسات بین اداره کل طرح‌ها و نمایندگان مردم مطرح شد. 

وی ادامه داد: در نهایت پس از جلسات کارشناسی و تخصصی با نمایندگان مردم و انعکاس نتایج تا حد امکان، جلسه نهایی بررسی درخواست‌های مردمی در مسجد‌الرسول (ص) با حضور مدیران مربوط و شهروندانی که به حضور و اعلام نظر تمایل داشتند، در معرض دید عمومی قرار گرفت. طبق درخواست شهرداری منطقه، مقرر شد یک بازه زمانی ۱۰‌روزه برای انعکاس نظرات مردمی در طرح‌ها در نظر گرفته شود، با این حق که تمام ساکنان بتوانند نظرات خود را اعلام کنند.

فرقانی در پایان گفت: در نهایت طرح اصلاحی با لحاظ نظرات شهروندان، مشروط به رعایت ضوابط قانونی، تهیه و در مراجع ذی‌صلاح ارائه خواهد شد. همچنین شرایطی فراهم شده است تا نمایندگان مردم در جلسات تصویب طرح در مراجع تصویب بتوانند برای دفاع از حق عمومی خود حضور داشته باشند. امیدواریم این شیوه مشارکت در طرح‌های توسعه شهری که در آغاز راه خود است، با تکرار و تمرین مشارکت عمومی و همگانی، افزایش شفافیت و ایجاد بستر‌های آگاهی‌بخشی عمومی، به‌ویژه در طرح‌های موضعی و موضوعی، تبدیل به یک شیوه اجرایی بلندمدت، مستمر و ماندگار در کشور شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->