تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

آینده‌ تجهیزات پزشکی در خطر است

  • کد خبر: ۲۹۹۶۹۷
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
آینده‌ تجهیزات پزشکی در خطر است
رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: چالش‌های جدی برای واحد‌های تولیدی و توزیعی تجهیزات پزشکی و ملزومات به وجود آمده که می‌تواند آینده‌ این صنعت را به خطر بیندازد.

به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی کرباسی با اشاره به مطالبات تولید کنندگان تجهیزات پزشکی و ملزومات از خریداران در حوزه سلامت اظهار کرد: ناترازی درآمد‌ها و هزینه‌های مراکز درمانی و همچنین مطالبات انباشته‌ای که در بخش درمان و سازمان‌های بیمه‌گر وجود دارد همه و همه به نحوی بر گرده‌ی تولید کننده تحمیل شده و می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در شرایط تورمی فعلی سرمایه‌گذاری در عرصه تولید کار ساده‌ای نیست، گفت: نه تنها در این حوزه سرمایه‌گذاری جدیدی را شاهد نخواهیم بود که با وجود مطالبات فراوان واحد‌های تولیدی از مراکز درمانی، باقی ماندن تولیدکننده در چرخه تولید نیز بسیار سخت و گاه ناممکن شده است. 

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی خراسان رضوی بیان کرد: سهم تولیدات سلامت محور از بودجه سلامت ناچیز است. تقریبا تمامی بودجه‌های مرتبط با تجهیزات پزشکی نیز به تولیدکنندگان دولتی می‌رسد و بخش خصوصی سهم اندکی از این منابع دارد این در حالی است که تقریبا ۴۰ درصد بازار تجهیزات پزشکی در حوزه بخش خصوصی است. قاطعانه می‌گویم خروج بخش خصوصی از گردونه‌ی تولید تجهیزات پزشکی در این شرایط تورمی هزینه‌های هنگفتی را به نظام سلامت وارد خواهد کرد. هزینه‌هایی که جبران آن از محل واردات چندین برابر ارزبری را شامل خواهد شد؛ لذا بررسی و واکاوی بیشتر بودجه بندی نظام سلامت در سطح حاکمیتی و ایجاد سازو کار‌های لازم برای حمایت از بخش خصوصی ضروری است. به گونه‌ای که لااقل به واسطه عدم وصول مطالبات حوزه سلامت شامل اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی و دستگاه‌ها شاهد اختلال فعالیت بخش خصوصی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی نباشیم.

وی با اشاره به قیمت‌گذاری دستوری در برخی اقلام تجهیزات پزشکی، گفت: قیمت‌گذاری دستوری برای واحد‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی، به منزله‌ی تیر خلاص بر پیکره‌ی بی جان تولید است. این روش‌ها نه تنها به کنترل هزینه‌های نظام سلامت کمکی نخواهد کرد بلکه در درازمدت منجر به افزایش هزینه‌های نظام سلامت و افزایش پرداختی از جیب مردم خواهد شد.

کرباسی در خصوص اختصاص ارز ترجیحی به حوزه تولید تجهیزات پزشکی اظهار کرد: در مجموع باید بگویم ارز ترجیحی سبب بروز چالش‌هایی در اقتصاد می‌شود. متاسفانه ارز ترجیحی در حال حاضر به بنگاه‌های اقتصادی واقعی و در زمان مناسب اختصاص پیدا نمی‌کند. از سوی دیگر قدرت رقابت پذیری واحد‌های مختلف را تحت الشعاع قرار می‌دهد. حمایت‌ها باید شکل منطقی‌تری به خود بگیرد. ارز ترجیحی مسکن کوتاه مدت است، اما باید بیماری درمان شود نمی‌شود بدون درمانِ لازم و صرفا با مسکن کار را جلو برد.

وی به بودجه‌های ناتراز با تقاضا در حوزه تجهیزات سلامت اشاره کرد و افزود: در این رابطه توجهی به جمعیت شناور استان به ویژه شهر مشهد نشده است که ارائه خدمات و تولید در این زمینه را در مشهد و استان چندین برابر سخت‌تر کرده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی خراسان رضوی در پایان با اشاره به برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی، تجهیزات کلینیک، بیمارستانی و صنایع وابسته مشهد گفت: این نمایشگاه یکم لغایت چهارم آذرماه امسال در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد پذیرای شرکت کنندگانی از سراسر کشور و همچنین کشور‌های همسایه است. این رویداد‌ها نیاز حوزه تجهیزات پزشکی است و هر چه قدر گسترده‌تر برگزار شود به توسعه تعاملات، تجارت و صادرات منجر خواهد شد. مسیری که شاید درشرایط فعلی از معدود راه‌های سرپاماندن واحد‌های تولیدی باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->